Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два кувьоза за неонатологичното отделение на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" ще бъдат закупени със средства от кампанията "Голямото сърце на Стара Загора"

Благотворителната кампания „Голямото сърце на Стара Загора“ има за цел събиране на средства за закупуване на два кувьоза за неонатологичното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, съобщи в интервю за Радио Стара Загора инициаторът и общинският съветник Янко Янков. Средствата ще се набират от предаване на пластмасови капачки. Досега в кампанията са се включили четири училища, четири детски, градини, отделение в частна болница, хотели  и питейни заведения в Стара Загора. Необходимата сума за закупуването на кувьозите е 10 000 лева и организаторите се надяват за Коледа да успеят да направят дарението за лечебното заведение, допълни Янко Янков:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проф. Юлиан Ананиев бе удостоен с индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“

Деканът на Медицински факултет при Тракийски университет – проф. д-р Юлиан Ананиев бе удостоен с  индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“.  В навечерието на 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 11:13

Национален литературен конкурс за написване на български текст на военния марш „Прощаване на славянката“ обявят от старозагорски сдружения

Няколко старозагорски просветителски сдружения в партньорство с Община Стара Загора, Радио Стара Загора и държавна опера Стара Загора обявяват национален литературен конкурс за написване на български текст на може би най-известният военен марш..

публикувано на 23.05.24 в 10:46

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната в проучване за активна прозрачност

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната според проучване на програмата „Достъп до обществена информация“ за 2023 година. Данните бяха представени на онлайн пресконференция. Проучването за активна прозрачност е..

публикувано на 23.05.24 в 09:07

Пускат костенурките от Спасителния център за диви животни в естествената им среда

23 май е Световен ден за защита на костенурките. Отбелязва се от 2000 г. по инициатива на Американската организация за защита на костенурките. В световен мащаб съществуват 328 вида и са най-застрашената от изчезване група гръбначни животни.  Около..

публикувано на 23.05.24 в 08:56

Жълт код за значителни валежи в 13 области на страната

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност за 13 области на страната издаде за днес Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч,..

публикувано на 23.05.24 в 05:00

Ученици подредиха изложба в Дома на науката и техниката „Джон Атанасов" в Ямбол

В навечерието на Деня на българската просвета и култура възпитаници на  иновативно училище „Св. Климент Охридски" подредиха  свои творби в Дома на науката и техниката „Джон Атанасов" в Ямбол. Идеята е изложбата да стане традиционна.  В експозицията са..

публикувано на 22.05.24 в 18:52

Начално училище „Димитър Благоев“ е сред отличените с наградата "Стара Загора"

В навечерието на 24 май община Стара Загора връчи наградите за значими постижения в областта на науката, образованието и културата. Сред отличените с наградата „Стара Загора“ в направление „Наука и образоване“ е и Начално училище „Димитър..

публикувано на 22.05.24 в 17:05

Отбелязват 10 години от завръщането на белошипата ветрушка в България

Десет години от завръщането на белошипата ветрушка в България и Деня на НАТУРА 2000 отбелязаха днес в Спасителния център за диви животни на организацията „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Тази птица е дребен вид сокол, който се отнася към..

публикувано на 22.05.24 в 16:52

В Сливен откриха фотограска изложба за Деня на биоразнообразието

Фотографска изложба по повод международния Ден на биоразнообразието бе открита днес в Сливен. В нея са събрани  повече от сто интересни животински и растителни вида, част от които са доста редки. Изложбата е под надслов „В дивото". Автори на..

публикувано на 22.05.24 в 16:38

В област Ямбол са сформирани 228 избирателни секции

Близо 1800 членове на секционни избирателни комисии в Ямболска област ще участват в предвидените обучения за предстоящите избори на 9 юни. През следващата седмица започват и демонстрациите за машинно гласуване. 228 са сформираните секции в Ямболския..

публикувано на 22.05.24 в 15:54