Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвориха за граждани обновения площад пред Община Стара Загора

„Ще успеем да запалим коледните светлини на обновеното площадно пространство пред сградата на Общината. Ларгото с килим от светлини ще бъде достъпно за гражданите. Остават огражденията единствено към част от бул. „Митрополит Методий Кусев“ на изток от Общината, каза в ефира на Радио Стара Загора Иванка Сотирова, зам.- кмет на община Стара Загора.

В момента се строи сцената, която ще бъде постоянна за различни събития пред Общината. Работи се по озвучаването за тази вечер. От 17,30 часа ще бъдат запалени празничните светлини на коледната елха. Дървото беше засадено тук преди няколко седмици.

„Голяма одисея беше намирането му точно такова, подходящо за мястото по проекта. То сега е като гръб на сцената“, уточни Сотирова и заяви, че нова украса ще има и сградата на Общината – по-икономично светодиодно осветление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Паметникът на Свободата на вр. Шипка

С концерт на Шипка отбелязват 60 години от обявяването на "Мила Родино" за Химн на България

С концерт на връх Шипка на Военния оркестър при 61 Стрямска механизирана бригада, под диригентството на капитан Йордан Илиев, Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа“, кани всички българи да отбележат заедно 60 години от обявяването на песента „Мила..

публикувано на 08.09.24 в 10:45
Хасково

Хасково празнува

На днешната дата, на която се отбелязва Рождението на Пресвета Богородица, се чества и Денят на Хасково.  8-ми септември е приет за празник на града преди 31 години. Тогава решението е взето от Общинския съвет. Години по-късно статуята на Богородица..

публикувано на 08.09.24 в 10:24

Празнуваме Малка Богородица

Днес е Малка Богородица. По народно му така се нарича днешният празник, в който православната църква почита Рождението на Дева Мария.  Църковното предание свидетелства, че Бог чул молитвите на възрастните й родители и ги дарил с дъщеря след дълги години..

публикувано на 08.09.24 в 09:33

Продължава празничната програма за Деня на Хасково

И днес продължават празничните прояви, посветени на Деня на Хасково, 8-ми септември. В 10 часа на площад „Свобода“ започна парад на ретро автомобили с участието на рок група „Прима Виста“.Близо  Близо 80 участници се включиха в традиционното..

публикувано на 07.09.24 в 13:25

Президентът Радев: Хора, санкционирани за гранд корупция компроментират европейското ни бъдеще

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на избирателния закон. Тя е основният орган, отговорен и за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции, дори от партиите...

публикувано на 07.09.24 в 12:48

Румен Радев: Раднево трябва да остане енергийното сърце на България

Необходим е откровен разговор за бъдещето на въглищната енергетика и ясни условия за запазване на работните места и перспективите на региона на комплекса „Марица-изток“, заяви президентът Румен Радев, който взе участие в празниците на Раднево,..

публикувано на 07.09.24 в 11:38

ЦИК определи състава на РИК Ямбол

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) за 31-ви Ямболски избирателен район за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Решението е публикувано на сайта на ЦИК на 6-ти септември. На..

публикувано на 07.09.24 в 10:35

Фестивал на лешояда провеждат в Маджарово

С наблюдения на птици, концерти, изложба, филми и игри в източнородопския град Маджарово отбелязват в три поредни дни Международния ден на лешояда, съобщиха организаторите от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Източните Родопи е..

публикувано на 07.09.24 в 10:23

В присъствието на президента Румен Радев се отбелязва 60-годишнината от обявяването на Раднево за град

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град. В 10.30 часа на..

публикувано на 07.09.24 в 09:50

ЦИК назначи състава на РИК-Стара Загора, ПП-ДБ със секретар

Централната избирателна комисия назначи състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора. Председателското място е за Теодора Крумова, предложена от ГЕРБ, докато спорната позиция на секретар отива в ПП-ДБ. До намесата на ЦИК в редената на РИК-Стара..

публикувано на 06.09.24 в 16:42