Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Сливен отправи апел да не се чупи коледната украса

Кметът на Сливен Стефан Радев отправи апел към съгражданите си да не чупят градската коледна украса. Повод за това станаха неколкократните вандалски прояви към украсата, която тази година струва на общината близо 160 хиляди лева. Последните счупени украси са пред сградата на общината. 

Кметът Радев коментира, че счупените украси ще бъдат поправени и отново призова към спиране на проявите на вандализъм в града.

"Призовавам нашите съграждани да пазим това, което правим. По принцип, когато инвестираме в такава украса идеята е тя да се ползва повече от една година и разбира се да се добавят нови елементи, но това да е основата за една по-дългосрочна украса. Но, все пак това е наше. Това е на града ни, това е направено за настроението на нашите деца, гражданите на Сливен и е хубаво всички да го пазим", заяви Радев.

Управителят на Общинската охранителна фирма Петко Чолаков съобщи, че в централната градска част вече има дежурни охранители, които пазят поставените съоръжения и спокойствието на гражданите на ледената пързалка. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

20 пожарни коли пристигнаха от Турция, хеликоптерите от Чехия са вече в Пловдив

20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция в отговор на изпратената от премиера и външен министър Димитър Главчев молба за съдействие в борбата с пожарите, информират от правителствената пресслужба. Министърът на вътрешните работи..

публикувано на 17.07.24 в 22:13
Жителите на село Воден се евакуираха от горящото село

Екипи от Турция се включват в борбата с пожарите в община Болярово

Общо 23 екипа на пожарната се борят с пожарите в община Болярово. Около 10 къщи са изгорели при пожара в село Воден. Хората са евакуирани, няма пострадали, но все още горят дворове на къщи, каза вътрешният министър Калин Стоянов, който дойде на място..

публикувано на 17.07.24 в 19:12

Пожар между Калояновец, Арнаутито и Михайлово спря придвижването на влакове

Сухи треви и храсти горят на голяма площ край Стара Загора. Огънят е обхванал части от землищата на селата Калояновец, Арнаутито и Михайлово, по протежението на железопътната линия, която преминава през тях. Изпратени са три пожарни автомобила. Това..

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Много диви животни загинаха при пожарите, доброволци търсят оцелели на терен

Доброволци – студенти от ветеринарно медицинския факултет в Тракийския университет са били на терен от първия ден на пожара край Стара Загора и са успели да намерят и да приютят за лечение в Спасителния център за диви животни множество..

публикувано на 17.07.24 в 17:41
Снимката е илюстративна

Нов голям пожар избухна в Свиленградско

Нов голям пожар избухна в Свиленградско. Този следобед пламна между селата Маточина, Варник и Сладун. Седем екипа са на място, за да се борят със стихията. Областният управител на Хасково Мехмед Атаман е уведомил валията на Одрин в телефонен..

публикувано на 17.07.24 в 17:40

Прокуратурата с информация за случая на двете деца в риск от Стара Загора

Само едно от децата в риск от Стара Загора, за които разказахме на 16-и юли, е било непълнолетно към датата на подаване на сигнала, съобщават от Районната прокуратура. За случая информира омбудсманът на Стара Загор а Иванка Сотирова. Тя..

публикувано на 17.07.24 в 17:07
Последици от пожара край Стара Загора

Ситуацията с пожара край Стара Загора се нормализира

И последното тлеещо огнище от пожара, бушувал две денонощия близо до местността "Седми километър" край Стара Загора, е под наблюдение. Това съобщи по Радио Стара Загора Методи Марков, областен управител на Стара Загора. Той подчерта, че обстановката..

публикувано на 17.07.24 в 16:45

Споразумение за превенция срещу горските пожари подписаха в Казанлък

Споразумение за превенция срещу горските пожари по Международния проект на ЕС "FIRE-RES“ беше подписан официално днес в Казанлък.  Целта е да се обединят всички заинтересовани страни в един синхронизиран механизам, който да намали горските и полски..

публикувано на 17.07.24 в 16:38

Евакуират жители на село Воден, община Болярово, заради пожара

Усложнява се обстановката в крайграничната община Болярово. Огънят е достигнал до къщите в село Воден и се налага временна евакуация на жители.  Силният вятър в следобедните часове отново е разпалил пожарът, като огънят е преминал към къщите в село..

публикувано на 17.07.24 в 14:55

Възстановиха движението по пътя за Старозагорските бани

Възстановено е движението по път Стара Загора  –  Старозагорски бани, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението в участъка беше ограничено от понеделник заради големият пожар и действията по гасене в района. От община Стара Загора..

публикувано на 17.07.24 в 13:51