Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Жители на чирпанското село Стоян Заимово набират средства

За каузата "Голямата черква"

30 хил лв. са необходими на жителите на чирпанското село Стоян Заимово, за да построят желания от тях храм „Св. Пантелеймон“ в местността Голямата черква. 

До момента са събрани 8 хил лв, а община Чирпан е отпуснала и място за построяване на храма и вече се изготвят разрешенията за строеж, каза за Радио Стара Загора Златка Колева от църковното настоятелство и сред инициаторите на благотворителната кампания за набиране на средства.

Всичко започва още през 2000г., когато жителите на селото решават да изградят света обител за православните християни. До момента в кампанията са се включили много личности, институции, деца и пенсионери, казва още Златка Колева:

Банковата сметка за дарения на Храм „Св. Пантелеймон“:

BG 50 UNCR 700015 23 08 58 95

Цялото интервю - в звуковия файл.
Още от категорията

Су-25 от щурмовата авиация по време на ученията с бойни стрелби на полигона „Шабла“.

Военната прокуратура разследва авиокатастрофата край „Безмер"

Катапултиралият пилот на СУ-25 е откаран за преглед и лечение във ВМА София. Това обяви военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев. Военна прокуратура Сливен пое разследването на авиокатастрофата от този следобед във военно-въздушна база..

публикувано на 28.09.22 в 18:02

Над два пъти е нараснало търсенето на дърва за огрев в Старозагорско

Търсенето на дърва за огрев от горските стопанства тази година е нараснало над два пъти, а в някои стопанства и повече . Това заяви директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП-Сливен инж. Димчо Радев. Той участва в работна среща по повод..

публикувано на 28.09.22 в 17:25

Военен самолет СУ-25 претърпя инцидент край авиобаза Безмер, пилотът е в добро състояние

Около 14.00 часа днес, военен самолет СУ-25 е претърпял инцидент край авиобаза Безмер. Пилотът се е катапултирал и е в добро състояние, контактен е. Той се намира в района на командно-диспечерския пункт на авиобазата, оказана му е първа медицинска..

публикувано на 28.09.22 в 16:26

Старозагорска област е на седмо място по безработица в страната

На трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда” в Стара Загора преди седмица, присъстваха 11 местни работодатели и един от друг регион, информира директорът на ДБТ-Стара Загора Любен Георгиев. „127 души, които търсят работа избираха..

публикувано на 28.09.22 в 15:44
Петър Тодоров, гл.секретар на МВР

Главният секретар на МВР призова за ефективни присъди за пияни и дрогирани шофьори

Необходими са спешни законодателни промени, които не позволяват съдебни споразумения при пътни произшествия, в които водачите са употребили алкохол или дрога. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров в Стралджа. В общината днес е обявен Ден на..

публикувано на 28.09.22 в 15:20

Защо билетната система в сградата на социалното министерство в Стара Загора не работи?

Билетната система в сградата на МТСП в Стара Загора не работи от близо година. Това създава неудобство на гражданите, образуват се опашки от чакащи и изнервени хора. По собствено желание охранителят и служител разпределят на съответните гишета..

публикувано на 28.09.22 в 15:10
Снимката е илюстративна

До 25 октомври се подават оферти за проекти за ремонта на 60 км третокласни пътища в област Стара Загора

Областно пътно управление – Стара Загора обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на..

публикувано на 28.09.22 в 14:51
Снимки: Стоян Радев

Спецоперация в Твърдица, свързана с изборните права на гражданите

 Два незаконно работещи магазина разкрити при специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в ромския квартал на град Твърдица. Работи се и по сигнал за изборна търговия. На импровизираните полицейски..

публикувано на 28.09.22 в 14:36

Д-р Генка Пейчева: Стара Загора няма нужда от нова болница

Инвестиционно намерение за изграждане на нова многопрофилна болница за активно лечение с диагностично-консултативен център и дом за стари хора ще разгледат старозагорските съветници на предстоящата в четвъртък сесия. Според закона без съгласието..

публикувано на 28.09.22 в 14:31
д-р Душо Гавазов - кмет на  Община Мъглиж

Очаква се до месец да започне ремонтът на пътя Мъглиж-Тулово

Пътят Мъглиж-Тулово ще бъде ремонтиран. Вече e приключила процедурата по избор на изпълнител. За да започнат ремонтните дейности обаче се изчаква решение на Комисията за защита на конкуренцията, тъй като една от фирмите – участнички е подала сигнал...

публикувано на 28.09.22 в 13:15