Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов туристически маршрут пресича цяла Странджа

Нов туристически маршрут в Странджа от Елхово до Ахтопол ще привлича туристи целогодишно. Трасето е дълго 180 км, минава през 17 населени места и вековни гори.Подходящо е както за опитни, така и за начинаещи туристи, стига те да са добре облечени и да следват указателните табели. А табелите ще бъдат готови до два три месеца.

„По-голямата част от маршрута вече е маркиран. Целият може да бъде изминат за 9-10 дни пеш или за 3-4 дни с колело, каза за Радио Стара Загора Владимир Димитров, председател на сдружението инициатор - "Зелена Странджа". Mаршрутът започва от кея на река Тунджа в Елхово и завършва на брега на Черно море – в Ахтопол.Идеята е туристите да могат сами да организират прехода си по „Тур Странджа“, уточни Димитров.

Цялата необходима информация за забележителностите, възможните места за настаняване, хранене и туристически атракции по трасето на „Тур Странджа“ и в близост до него, а също и GPS трак, ще бъде публикувана на сайта www.tourstrandja.bg.

„Тур Странджа“ е идея, която се реализира от сдружение „Зелена Странджа“, както и със съдействието на много местни хора и заинтересовани туристи от цялата страна. За маркирането и популяризирането на маршрута огромен принос има Сдружение "Клуб Зонта - Бургас", уточни Владимир Димитров.


Още от категорията

Свиленград започва разработване на план за интегрирано развитие на общината

   Община Свиленград стартира процедура по разработване на План за интегрирано развитие на общината (ПИРО) за периода 2021-2027 г. Планът се разработва съгласно Методически указания на Министъра на МРРБ. ПИРО е стратегически документ и интегрира..

публикувано на 27.05.20 в 12:38

129 заявления за еднократна помощ заради извънредното положение са постъпили в "Социално подпомагане" - Стара Загора

129 заявления за отпускане на еднократна помощ от 375 лева за родители на деца до 14 години, които са останали без работа, заради извънредното положение и са без право на обезщетение за безработица, или са в неплатен отпуск, са подадени в..

публикувано на 27.05.20 в 12:34

Детските градини и яслените групи в община Димитровград работят от днес

Детските градини и яслените групи в община Димитровград работят от днес при спазване реда на всички мерки и предписания определени със заповеди на министъра на здравеопазването и министъра на образованието.  В община Димитровград след проведено допитване..

публикувано на 27.05.20 в 12:32
Снимка: Община Казанлък

Над 6 000 знамена на град Казанлък са вече раздадени

Повече от 6 000 казанлъшки семейства вече получиха знамето на града от Община Казанлък инякои започват да украсяват домовете си за празника на града - 5 юни. Желанието на Кмета Галина Стоянова е всеки дом в общината да посрещне празничния ден,..

публикувано на 27.05.20 в 11:46
Хасково

Дневен център за деца с увреждания и техните семейства ще се отрие утре в Хасково

Официалната церемония по откриване на обект Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, по проект„Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца чрез изграждане и ремонт на социална инфраструктура в град Хасково“ по Оперативна..

публикувано на 27.05.20 в 11:40

До 8 юни училищата в 20 области могат да подават заявки за учители по програмата на фондацията "Заедно в час"

Училищата от 20 области могат да подават заявки за учители по програмата "Нов път в преподаването" на фондацията "Заедно в час" до 8 юни. Този краен срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на..

публикувано на 27.05.20 в 11:36

Колко средства ще отдели Брюксел за реализация на новата стратегия за биологичното земеделие

Европейската комисия представи и прие нова Стратегия за биологичното разнообразие- да върнем природата в живота си, както и стратегия „От фермата до трапезата“ за справедлива, здравословна, и екологосъобразна продоволствена система. Двете стратегии се..

публикувано на 27.05.20 в 10:38

В единайсетте общини в област Стара Загора е приключила обработката на тревните площи против кърлежи

В единайсетте общини в област Стара Загора е приключила обработката на тревните площи против кърлежи. Това каза за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ – Стара Загора. "В област Стара..

публикувано на 27.05.20 в 10:22

Два дни събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За трета поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства - на 28 май (четвъртък) от 10.00 часа..

публикувано на 27.05.20 в 10:00

По две паралелки след 4ти клас ще приемат двете математически гимназии в Стара Загора и Казанлък

Близо 90% от учениците в Старозагорска област са включени в електронното дистанционно обучение. Това каза за Радио Стара Загора, началника на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова. За останалите, с помощ от учители и директори, се предоставят материали..

публикувано на 27.05.20 в 09:56