Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С промяна в изпита по биология започва предварителната кандидатстудентска кампания на Тракийския университет

Започва предварителната кандидатстудентска сесия на Тракийски университет-Стара Загора. Документи за предварителните изпити ще се подават от 25 февруари до 19 април 2019 год. Първата изпитна дата е 16 март. Тогава ще се проведе изпитът по биология, който е вход за специалностите „Медицина“ и „Ветеринарна медицина“. За същата дата са насрочени изпитът по езикова култура и тестовете по география, биология, математика и обща техническа подготовка. Предварителният изпит по химия е на 6 април, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност проф. Гюрга Михайлова.

Има промяна в изпита по биология, която тази година се отнася само за учебния материал от 8 клас, съобщи още проф. Михайлова. Идеята е изпитът поетапно да бъде променен изцяло в тестови формат.  

Очаква се решението на Министерствата на образованието и на здравеопазването от есента в Медицинския колеж към Тракийския университет да бъде възобновено обучението по специалността "Парамедик". 

Още от категорията

Национален рибен фестивал гостува в Стара Загора

Стара Загора е домакин на кампанията „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“.  Организатори са от Министерството на земеделието, храните и горите. Проявата започна в 11.00 часа. Всеки може да си купи българска риба и аквакултури,..

публикувано на 20.10.20 в 13:14

ТрУ и още 4 университета ще си сътрудничат в обучението и научните изследвания в областта на устойчивото използване на природните ресурси

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков подписа декларация за партньорство с ректорите на още четири университета - чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев от Лесотехнически университет, проф. д-р Иайло Георгиев от Минно-геоложки..

публикувано на 20.10.20 в 12:11

17 новорегистрирани случая на коронавирусна инфекция в хасковска област през последното денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и трима излекувани. Разпределението по общини на лицата е: Община Хасково – 13 човека, пет жени на 39 г.;..

публикувано на 20.10.20 в 11:43
Община Стара Загора

Организират обществено обсъждане на новия Генерален план за организация на движението в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Генерален план за организация на движението на община Стара Загора. Дискусията ще..

публикувано на 20.10.20 в 11:39

53-ма са новодиагностицираните с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие

Първи антирекорд от 53-ма новодиагностицирани с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие отчете директорът на многопрофилната болница за активно лечение в града професор Йовчо Йовчев. Той допълни, че от новите случаи 40 са за Стара..

публикувано на 20.10.20 в 10:42

Неизвестно скривалище на Левски в свиленградското село Младиновци

Неизвестно скривалище на Левски е оцеляло в свиленградското с. Младиновци. Жителите на селото, които са чували историята от дедите си, разказват, че  Апостола  дошъл през 1871 г. в тяхното село при една от обиколките си из страната. Наследниците на..

публикувано на 20.10.20 в 10:08

Първото по рода си OPEN AIR TRAP PARTY ще се проведе в Стара Загора

Първото по рода си OPEN AIR TRAP PARTY у нас ще се проведе на 20 октомври, от 19:00 часа, на паркинга на парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Идеята рапърите Зипо и Слаш, DJ THEO и продуцентската компания DREAM STAR RECORDS заимстват от Америка,..

публикувано на 20.10.20 в 09:28

Петя Алтемирска: При приемане на готвените промени в Закона за лова ще намалее контрола на бракониерските практики

Като скандални определи внесените промени от Министерството на земеделието в Закона за лова и опазване на дивеча Петя Алтемирска от сдружение „Кажи“ (Кампания и активизъм за животните в индустрията). Тя допълни, че по този начин за пръв път се..

публикувано на 20.10.20 в 09:20

Фондация „Постижения“ обявява национален конкурс за дизайн на алманах „Щедри сърца“

Фондация „Постижения“ обявява национален конкурс за дизайн или рисунка за корица на алманах „Щедри сърца“. Книгата е част от проекта „Giving Hearts”. Графичното изображение трябва да бъде свързано с мисията на проекта  - да популяризира..

публикувано на 20.10.20 в 09:08

Адриан Николов, икономист: След края на мярката "60 на 40" най-вероятно ще се стигне до сериозна вълна от фалити на малки фирми

Дали мярката „60 на 40“ беше ефективна е твърде рано да кажем, тъй като тя доста се забави и това съответно доста намали ефективността й. Доколко тя е успяла да запази някакви работни места ще видим в момента, в който мярката приключи, коментира за..

публикувано на 20.10.20 в 08:57