Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предварителен кандидатстудентски изпит по биология се провежда в Тракийския университет

Предварителен кандидатстудентски изпит по биология за специалност Медицина се провежда днес в Тракийския университет. Паралелно с него се провеждат изпити по география, обща езикова култура, обща техническа подготовка и математика. Кандидатите са общо около 520, от тях 320 са кандидат-студентите, които са се явили на изпита по биология, съобщи за Радио Стара Загора професор Гюрга Михайлова – заместник ректор по учебната част на Тракийския университет.


Още от категорията

Изложението "Бългаско е" гостува в Сливен

56 изложители ще предложат своята продукция тази събота, 24-ти октомври, в Сливен, част от базара „Българско е“. Те ще бъдат разположени по Ларгото на града, от Стария бряст до площад „Македония“, съобщи главният организатор Диана Цинцарска...

публикувано на 22.10.20 в 09:20

Капачки за бъдеще с кампания тази събота

Националната кампания за събиране на капачки отново е на ход тази събота. Инициативата обхваща Стара Загора, както и редица градове от региона, съобщи Мария Качанова.   Мобилният пункт в нашия град ще бъде разположен на паркинга на магазин Парк..

публикувано на 22.10.20 в 08:05

Обществено обсъждане на предварителен проект на ОУП на община Стара Загора организират днес

Община Стара Загора съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на община Стара Загора и Доклад за екологична оценка на плана на..

публикувано на 22.10.20 в 07:07

Кръгла маса по проект за подобряване качеството на въздуха ще се проведе в Стара Загора

Община Стара Загора  организира от 10.00 часа Кръгла маса по Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” - LIFE-IP CLEAN AIR, с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз.  Кръглата..

публикувано на 22.10.20 в 06:55

От днес - с маски и на открито

Като противоепидемична мярка срещу Covid-19 се въвежда изискването за носене на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места от днес, информира Министерството на здравеопазването. При струпване на хора и невъзможност за..

публикувано на 22.10.20 в 06:15

Андон Балтаков иска от СЕМ предсрочно да прекрати договора му за управление

Генералният директор на Българското национално радио е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен..

публикувано на 21.10.20 в 18:53

Мъж, държал кокаин в траурна агенция в Димитровград, остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура Хасково Окръжен съд Хасково остави в ареста 50–годишният Яни Попов -  единственият арестуван по кокаиновата афера от събота вечерта в Димитровград. Обвиняемият  е служител на траурна агенция и беше заловен с 1 кг..

публикувано на 21.10.20 в 16:48

Проф.Николай Михайлов стана Доктор Хонорис Кауза на Тракийския университет

Проф. д. ик. н. инж. Николай Михайлов беше удостоен с почетното звание Доктор Хонорис Кауза за дългогодишно сътрудничество и значителен принос към подобряването на инфраструктурата на Тракийски университет – Стара Загора.  Той беше избран по предложение..

публикувано на 21.10.20 в 16:35

Подписка срещу проучвателните дейности за добив на злато и редки метали внесоха в Болярово

Подписка с 2 371 подписа срещу проучвателните дейности за добив на злато и редки метали в община Болярово от чуждестранна фирма внесоха в  Общинския съвет на Болярово и в Областната управа на Ямбол жителите на малката погранична община. 60% от..

публикувано на 21.10.20 в 16:30

В Стара Загора очакват безплатните противогрипни ваксини до седмица

Общопрактикуващите лекари в Стара Загора все още не са получили заявените безплатни противогрипни ваксини. Те са за хора над 65-годишна възраст с хронични заболявания. Очаква се ваксинитe, които се предоставят по държавна поръчка, да бъдат разпределени..

публикувано на 21.10.20 в 16:09