Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят родилното отделение на ямболската многопрофилна болница заради липса на лекари

Снимка: БГНЕС

Родилното отделение в областната Многопрофилна болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол преустановява дейност поради липса на лекари неонатолози. Въпреки доброто оборудване на отделението за новородени и няколкомесечните усилия на ръководството да намери специалисти срещу два-три пъти по-добро заплащане, то остана  без лекари. „

"За миналата година в ямболската болница се родиха 408 бебета, но ситуацията днес е такава в Ямбол, утре ще бъде в другите болници в областните градове. Причината за това е липсата и недостигът на медици. От 32 000 лекари у нас останаха 28 000, а от 60 000 сестри, в момента са само 29 000“, съобщи за Радио Стара Загора управителят на болницата д-р Панайот Диманов:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора налага санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари

Шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора са установени през първата юлска седмица . Всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни..

публикувано на 09.07.24 в 11:33

Двама задържани за кражба на чаши

Полицията задържа двама души за кражба на стъклени чаши.  На 07.07.2024 г. в гр. Стара Загора служители на Второ РУ - Стара Загора са извършили проверка таксиметров автомобил "Опел", при която е установено, че пътниците в автомобила – двама мъже, на..

публикувано на 09.07.24 в 10:54

Разследват полицай за смъртния случай в ямболския арест

Полицейски служител ще бъде разследван във връзка със смъртта на 32- годишен мъж от Ямбол, починал при неизяснени обстоятелства в помещението за задържане на районното управление.  Дисциплинарното производство срещу полицейския служител е..

публикувано на 09.07.24 в 10:50

Двама души са пострадали при пожари в Сливенска област

Двама души са пострадали при пожари през последното денонощие в Сливенска област. Екипите на пожарната са се отзовали на 12 сигнала за възникнали пожари в сухи треви и отпадъци. Жена на 61 години е пострадала при възникнал пожар в офиса и на..

публикувано на 09.07.24 в 10:48

Проф. Добри Ярков е Доктор Хонорис Кауза на университета в Люксембург

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков беше удостоен с почетната титла Доктор Хонорис Кауза на DTMD UNIVERSITY (Университет за дигитални технологии в медицината и денталната медицина) в Люксембург на официална церемония по връчване на..

публикувано на 09.07.24 в 10:12

Станислав Дечев: Хасково ще има мотописта без аналог в България

Развитието на туризма е основна задача пред местната администрация. Това заяви в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Хасково кметът на общината Станислав Дечев. Той сподели, че градът разполага с множество забележителности, но чрез..

публикувано на 09.07.24 в 09:59

Благотворителна кауза обедини Хасково

Ние българите рядко се обединяваме около каузи. В момента обаче Хасково подаде ръка на 8-годишно дете, което се лекува в Турция от тежко заболяване. И българи, и мюсюлмани събират пари с различни инициативи, за да помогнат на Никол и семейството й...

публикувано на 09.07.24 в 09:20

Таня Захариева: Новият Общински съвет в Хасково ще работи за облагородяване на кварталите и малките населени места

"Надявам се през третия ми мандат общинските съветници да бъдат по-активни и да внасят повече предложения за облагородяването на общината." Това заяви в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Хасково новоизбраният председател на местния..

публикувано на 09.07.24 в 08:47

Патрули на общината и полицията следят за тротинетки и велосипеди в пешеходните зони на Казанлък

Екип на двама служители на Еко контрол към община Казанлък и двама служители на Районното управление на полицията в Казанлък започнаха да патрулират по пешеходните зони в града. Целта на акцията е да се контролира карането на тротинетки и квелосипеди..

публикувано на 09.07.24 в 08:18

До дни ще е готова експертизата за смъртта в ямболския арест

До дни ще бъде готова съдебно-медицинската експертиза, назначена по случая с починалия при неизяснени обстоятелства 32-годишен мъж в помещението за задържане на ямболската полиция. Трупът беше открит в ранната сутрин на съботния ден, часове след като..

публикувано на 08.07.24 в 16:53