Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Млади огнеборци мериха сили в Стара Загора

На лекоатлетическата писта над стадион "Берое" се проведе 20-то юбилейно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Стара Загора. В общинския кръг премериха сили пет отбора в две дисциплини. Състезанието бе открито в присъствието на зам.-кмета на общината Красимира Чахова, началника на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова, гости и ветерани- огнеборци.

В надпреварата по регламент участват ученици между 5-ти и 8-ми клас, съобщи гл. инспектор Антон Колев, началник Района служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора.

Първенец в 20-тото юбилейно издание с 964 точки от двете дисциплини е отборът на  Природо-математическата гимназия „Гео Милев“. На второ и трето място съответно с 938 и с 912 точки са Средно училище „Васил Левски“ и ОУ „Георги Райчев“. Победителят продължава с участие в областния кръг на състезанието, което ще се проведе на 17-ти май в град Чирпан.


Още от категорията

Информация за отменения конкурс за спортната зала в Стара Загора е спестена на общинските съветници

Заради конфликт на интереси Комисията за защита на конкуренцията отмени резултатите от конкурса за идеен проект на Многофункционалната спортна зала в парк "Артилерийски" в Стара Загора. Решението е от 14 януари, а информацията за него е била..

публикувано на 25.01.21 в 10:17

Вадят парцела с ресторанта на Аязмото от общия ПУП на парка

Делата срещу решението на Община Стара Загора да дари ресторанта си на Аязмото на Старозагорска митрополия приключиха окончателно и преустройството на сградата в Православен център с музей може да започне, съобщи адвокатът на Митрополията Елена..

обновено на 25.01.21 в 10:14
Държавен фонд земеделие

Близо 1500 стопани в Старозагорско са потърсили помощ по мерките COVID

Над 30 хиляди земеделски стопани са подпомогнати по мярката COVID 1 в цялата страна с близо 72 млн. лв., отпуснати от Държавен фонд „Земеделие“ по европейската програма за развитие на селските райони. Средствата са част от европейските програми за..

публикувано на 25.01.21 в 09:22

Започва тестването на учителите в Сливен

Безплатно доброволно изследване за  COVID-19 с бързи антигенни тестове започва от днес сред педагогическия и непедагогически персонал в Сливенска област. То ще обхване близо 40 процента от тях.  Желание за изследване са проявили 1081 души от общо 2752..

публикувано на 25.01.21 в 05:48

121 са случаите на коронавиус, 2 за област Стара Загора

121 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 1207 теста през последното денонощие. Това показват данните в Eдинния информационен портал към полунощ. Положителни са 10% от направените проби. Починали с COVID-19 са 9 души, оздравелите са 180...

публикувано на 25.01.21 в 05:44

Десетки се включиха в залесителна кампания в Ямбол

Десетки граждани се включиха в залесяването на хълма Боровец в Ямбол. Кампанията е по организирана от община Ямбол  и доброволческата инициатива „Гората бг”, които дариха фиданките за залесяването. Повече подробности от кореспондента на Радио Стара..

публикувано на 24.01.21 в 13:16
Идеен проект за бъдещата многофункционална спортна зала на Стара Загора.

КЗК анулира конкурса за идеен проект на Спортната зала

Заради конфликт на интереси Комисията за защита на конкуренцията отмени резултатите от конкурса за идеен проект на Многофункционалната спортна зала в парк "Артилерийски" в Стара Загора, съобщи общинският съветник от „Възраждане“ Искра Михайлова...

публикувано на 23.01.21 в 17:48

18 са новите случаи на коронавирусна инфекция в хасковска област за последното денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 18 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция и 23 излекувани. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 11; Димитровград – 3; Харманли – 1; Тополовград..

публикувано на 23.01.21 в 10:10

Старозагорци дариха кувьоз на Клиниката по неонатология

Клиниката по неонатология в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора получи кувьоз от последно поколение. Благородният жест идва само ден след празника на родилната помощ. А инициативата, предшестваща дарението, започна п реди..

обновено на 22.01.21 в 18:52

Консултации за състава на СИК се проведоха в Мъглиж

15 изборни секции ще има в Мъглиж за извънредните частични избори за кмет на 28 февруари, съобщи за Радио Стара Загора Анелия Василева, секретар на Общината. Предстоящите избори са насрочени с указ на президента Румен Радев, след като на 3..

публикувано на 22.01.21 в 18:26