Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спортни звезди ще присъстват на осмото издание на детските игри "Олимпийски надежди"

Осмото издание на Детски спортни игри „Олимпийски надежди“ ще се проведе в събота в Стара Загора. То ще бъде със специалното участие на ултрамаратонеца Красимир Георгиев, като всички малки спортисти и граждани ще имат възможността да пробягат 100 метра заедно с него.

Детските спортни игри „Олимпийски надежди“ се провеждат за осма поредна година от Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, под председателството на майстора на спорта Александър Томов и Граждански клуб "Липа", в партньорство с Община Стара Загора. “Те се наложиха като едно от знаковите събития в спортния календар на общината, което привлича все повече участници", каза  зам.-кметът  Красимира Чахова.  В бягането могат да се включат и всички желаещи старозагорци.

В игрите тази година ще вземат участие близо 800 деца от старозагорски училища и 20 спортни клуба , заяви Олег Стоилов, председател на Граждански клуб "Липа".

В събота освен змс Александър Томов, който е председател на организационния комитет от създаването му, в Стара Загора ще пристигне и змс Йорданка Благоева- състезателка по лека атлетика в дисциплината висок скок, носителка на сребърен и бронзов олимпийски медали, европейска шампионка в зала през 1972 г., първата българска състезателка, която поставя световен рекорд в дисциплина от леката атлетика. Специални гости ще бъдат и старозагорските изявени лекоатлетки Емилия Драгиева и Красимира Чахова.  Младата надежда във високия скок - републиканският шампион Тихомир Иванов, също ще пристигне в Стара Загора.

Демонстрациите в залата ще включват и възраждане на стари спортни игри като скачане на въже и на ластик. Ще има и предизвикателства за родители. Идеята е да се привлекат повече както деца, така и родители към спорта, поясниха организаторите.


Още от категорията

Отлагат втората фаза на ваксинацията в Сливен, Ямбол и Бургас

Втората фаза от ваксинацията в Шести регион, в който са областите Бургас, Сливен и Ямбол, ще се отложи за известно време заради доставката на по-малко ваксини. Има вероятност да започне в края на следващата седмица. Това каза пред журналисти днес в Бургас..

публикувано на 18.01.21 в 18:50

Подновяват практичните занимания в Професионалната гимназия по строителство в Стара Загора

От днес присъствено в училище ще протичат  учебни практики, изпити, олимпиади и състезания, които не могат да се провеждат дистанционно. Това ще става  при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последната заповед на здравния..

публикувано на 18.01.21 в 17:14

Професионалните училища в област Сливен са готови за реални практически занятия

Всички осем професионални училища в Сливенска област, и в тези, в които има професионални паралелки, са заявили  готовност да започнат реални практически занятия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. В момента..

публикувано на 18.01.21 в 17:06

Няма нанесени значителни материални щети в община Тунджа след поройните валежи

Между 100 и 140 литра  на кв. м. е падналото количество дъжд на територията на община Тунджа за по-малко от седмица. Предстои разчистването на дерета и водостоци. След поройните валежи няма нанесени значителни материални щети  в 44- те..

публикувано на 18.01.21 в 16:55

Редовите членове ще излъчат номинациите за депутати на ГЕРБ в Старозагорско

Партия ГЕРБ се е регистрирала в Централната избирателна комисия за участие в частичните местни избори в Мъглиж, съобщи за Радио Стара Загора областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той припомни, че изборите в подбалканската община ще..

публикувано на 18.01.21 в 16:11

Започва ваксиниране с втората доза за медиците в област Стара Загора

Започва поетапното поставяне на втората доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 на заявилите желание медици, работещи на първа линия в област Стара Загора, информират от Регионалната здравна инспекция. Днес РЗИ – Стара Загора получи..

публикувано на 18.01.21 в 15:42

Възобновиха курсовете за първа помощ на БЧК

Българският Червен кръст възобновява провеждането на курсовете по първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие в съответствие с издадената в петък заповед на министъра на здравеопазването. Курсовете за кандидат-шофьори ще се..

публикувано на 18.01.21 в 15:37

40 автомобила обслужват градската и извънградската пътна мрежа в община Стара Загора

40 специализирани автомобила ще обслужват градската и  извънградската пътна мрежа в община Стара Загора, за да се избегне заледяване, предвид очакванията за застудяване през следващите дни. Две са фирмите, с които има сключен договор за зимна..

публикувано на 18.01.21 в 15:34

Подновиха плановите операции в МБАЛ-Хасково

Почти двойно е намалял приемът на ковид пациенти през последната седмица в болницата в Хасково. От над 100 души с коронавирусна инфекция на ден, в момента болните са около 60, съобщи директорът д-р Георги Гелов. От днес със заповед на министъра на..

публикувано на 18.01.21 в 15:34

Изградиха нов пешеходен светофар в старозагорския квартал „Железник“

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че от утре (19 януари) ще бъде въведен в експлоатация нов пешеходен светофар с бутон за заявка за преминаване, монтиран на ул. „Алеко Константинов“ при кръстовището с ул. „Ген. Иван Пашинов“ в..

публикувано на 18.01.21 в 14:54