Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Ямбол договори изпълнението на редовни автобусни линии по 14 маршрута

Бургас, Варна, Шумен, Димитровград, Нова Загора са част от транспортната схема

Снимка: yambol.bg

Община Ямбол определи изпълнител за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените областна и републиканска транспортни схеми за общо 14 направления. Това са линиите до Свиленград, Велико Търново, Тополовград, Русе, Шумен, Нова Загора, Карнобат, Димитровград, Варна, Царево, Елхово, Болярово, както и две линии до Бургас. Повече от тях в продължение на години не бяха действащи, заради нежелание на предишни превозвачи да изпълняват тези маршрути. Договорите по тях бяха едностранно прекратени с мотив от страна на изпълнителите, че линиите са нерентабилни.

В края на 2017г. община Ямбол обяви процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на общо 17 маршрутни разписания. За осем от тях обаче изобщо не бяха подадени оферти, за други четири кандидатите за изпълнители не отговаряха на критериите за техническо оборудване. Офертите на друга част от кандидатите не отговаряха на предварително обявените условия по отношение на документацията. Това наложи прекратяване на процедурата през март 2018 г,припомнят от общинска администрация.

При тези обстоятелства, единственият вариант за решаване на проблема бе община Ямбол да използва възможността, давана от Закона за обществените поръчки за пряко договаряне. Първоначално бяха изпратени покани до ямболски превозвачи, но предложенията им отново бяха в несъответствие с поставените в документацията изисквания за техническите параметри на автобусите за такъв тип обществен транспорт. А за осем от направленията изобщо не постъпиха предложения, уточняват от общинска администрация.

В резултат, бе изпратена покана до фирма „Юнион Ивкони“ ЕООД за извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените областна и републиканска транспортни схеми. Това е и превозвачът, определен за изпълнител. Предстои подписване на договор за възлагане на 14-те маршрутни разписания, с което ще се удовлетворят нуждите на жителите и гостите на Ямбол за редовни пътувания по описаните по-горе направления.


Още от категорията

Андрей Новаков: Ще бъда посредник на региона в Брюксел

„Европейската зелена сделка е на масата на преговорите. Немското председателство заяви, че сделката е в топ три на неговите приоритети. Което означава, че в следващите няколко месеца всички нейни параметри ще бъдат обсъждани и интересът на Стара Загора,..

публикувано на 05.06.20 в 18:44

Ръководствата на Тракийския университет и БСК обсъдиха възможностите за сътрудничество

Ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора начело с ректора доц. д-р Добри Ярков и представители на Българската стопанска камара с председателя ѝ Радосвет Радев проведоха работна среща на територията на висшето учебно заведение,..

публикувано на 05.06.20 в 18:20
Стара Загора - Държавна опера

Спектаклите на Държавна опера-Стара Загора отново пред публика

След дългата принудителна пауза заради пандемията от коронавирус, Държавна опера – Стара Загора възобновява творческата си дейност пред публика.  Операта ще стартира спектаклите си на открито на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ при 50% заетост..

публикувано на 05.06.20 в 15:54

Под 30 % е посещаемостта на детските градини в Ямбол

Под 30 процента от децата в Ямбол са отишли на детска градина през първите дни след тяхното отваряне. Очаква се посещаемостта да се увеличи още през следващата седмица, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Детските заведения на територията..

публикувано на 05.06.20 в 15:16
Парк

13 проекта се състезават в конкурса за многофункционална спортна зала

Проведе се първото закрито заседание на журито, оценяващо постъпилите 13 предложения в конкурса за идеен проект за изграждане на многофункционална спортна зала в старозагорския парк „Артилерийски“. Експертно жури с председател  проф. д-р инж. Иван Марков..

публикувано на 05.06.20 в 14:18
Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза.

Роза от 72 000 цвята ухае в Казанлък (снимки)

Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза – символ на единството на всички жители на общината в една общност, която тачи и празнува своите традиции и във време на..

публикувано на 05.06.20 в 13:40

335 са подадените заявления по мярката "60/40" в Бюро по труда - Стара Загора

Като успешна определи към момента програмата „60/40“ за регион  Стара Загора Любен Георгиев, директор на дирекция Бюро по труда – Стара Загора. 335 са подадените заявления до днес в дирекцията. Най-много -111 заявления са входирани през месец..

публикувано на 05.06.20 в 13:03

Мним банков служител измами възрастни жени

Две възрастни жени са били измамени от мъж, представил се за банков служител, съобщиха от полицията.    На 04.06.2020 г. във Второ РУ - Стара Загора са се явили две жени на 74 и на 79 години, които заявили, че на същата дата около 13:30 ч., след като..

публикувано на 05.06.20 в 12:30
“Алепу“

Протест в Созопол заради недовършения строеж в Алепу

Жителите на Созопол протестираха пред недовършения строеж в защитената местност Алепу . Протестиращите изразиха възмущението си от констатациите на контролните органи, че със строежа се укрепва свлачище при видими белези за строителството на жилищна..

публикувано на 05.06.20 в 10:44

Фондация "Болни от астма" с помощ от близо 7 000 лв. за жителите на община Тунджа

Фондация „Болни от астма“ е подпомогнала с храни, лекарства, консумативи, маски и дезинфектанти 160 семейсктва в община Тунджа по време на карантината. Семействата са на хора, страдащи от астма или в които и двамата съпрузи са безработни...

публикувано на 05.06.20 в 10:37