Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

40 учебни заведения от хасковска област са одобрени за получаване на допълнителни средства за работа с деца от уязвими групи

Снимка: БГНЕС

За втора година Министерството на образованието разпределя между детски градини и училища допълнителни средства за работа с деца и ученици от уязвими групи. Това са деца с майчин език, различен от българския, от бедни и необразовани семейства и такива със затруднение в процеса на обучението. Общо в хасковска област са одобрени 40 учебни заведения. Те се намират във всички 11 общини на областта.

Подробностите в прикачения звуков файл съобщава Златка Михайлова.


Още от категорията

ГЕРБ: Бойко Рашков е пряко отговорен за увеличения мигрантски поток в България през последния един месец

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър..

публикувано на 27.07.21 в 16:57
Снимката е илюстративна

Поискан е вертолет от МО за овладяване на пожара край Твърдица

Военен вертолет на Министерството на отбраната за овладяване на пожара край Твърдица бе поискан от областния управител на Сливен Минчо Афузов и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", съобщиха от областната администрация. Освен за техниката,..

обновено на 27.07.21 в 16:48

Децата на Димитровград ще правят макет на града си за неговия празник

От днес до 27-ми август децата и младите хора в Дмитровград ще могат да изработят макет на своя град с най-интересните и любими за всички димитровградчани места, паметници и забележителности. „Това ще бъде подаръкът им  към техните съграждани по повод..

публикувано на 27.07.21 в 16:33

Ремонтът на Зоопарка в Стара Загора на финалната права

До края на септември се очаква да приключи ремонтът по обновяването на Зоопарка в Стара Загора. Това заяви за Радио Стара Загора Цанка Ганева, ръководител на проекта и главен финансист на общината. Ремонтът на зоопарка започна през Октомври..

публикувано на 27.07.21 в 16:14

Две фирми искат концесия за минералната вода в Стефан Караджово

Две фирми - столична и варненска, са подали заявления за започване на инициатива за предоставяне на концесия за добив на минерална вода на два сондажа от находище „Стефан Караджово“, информират от Министерството на околната среда и водите в писма до..

публикувано на 27.07.21 в 15:24

Заличават животновъдни обекти в Медвен заради сигнали за безстопанствени животни

Животновъдни обекти в котленското село Медвен са в процедура на заличаване, а удостоверенията за регистрацията им ще бъдат обезсилени заради груби нарушения на ветеринарномедицинската дейност. Това информира зам. - министърът на земеделието доц. д-р Крум..

публикувано на 27.07.21 в 15:17

Нова наредба ще предпазва от набези земеделската продукция в общината

Нова Наредба за охрана и опазване на земеделските имоти и селскостопанската продукция в Община Стара Загора ще бъде обсъдена на първо четене на предстоящата в четвъртък редовна сесия на Общинския съвет.  Проектът е внесен от групата общински..

публикувано на 27.07.21 в 14:00

При опасно високи температури се въвеждат мерки за минимизиране на риска при работа

Температури между 35 и 40 градуса по Целзий се очакват до края на седмицата в почти всички области на страната.  Работата при високи температури, освен че намалява работоспособността и създава риск за инфаркти и инсулти, е предпоставка и за тежки..

публикувано на 27.07.21 в 13:47

Археолози направиха нови разкрития край село Хухла

Втори  площад откриха археолозите при разкопките на крепостта в местността „Балък дере“ в землището на ивайловградското село Хухла.  Археологически проучвания на обекта се извършват от 2007 година от екипа на Ивайло Кънев, главен уредник в..

публикувано на 27.07.21 в 13:37
Снимка:

20 млади патета са новите обитатели на езерото "Загорка"

20 млади патета от вида зеленоглава патица бяха пуснати на свобода във водите на езеро "Загорка" . Те са излюпени и отглеждани през последните близо 3 месеца в Спасителния център за диви животни на Сдружение "Зелени Балкани", съобщиха от Сдружението...

публикувано на 27.07.21 в 12:22