Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Премиерът направи „стрес тест“ на кметове в Сливенска област

Стрес тест за кметовете, така премиерът Бойко Борисов нарече обиколката си в Сливенска област. Той се срещна с кметовете на Нова Загора, Сливен и Котел, и посети обекти финансирани с държавни и европейски средства. Министър-председателя бе придружаван от министрите на образованието Красимир  Вълчев, финансите – Владислав Горанов и земеделието – Десислава Танева.

Продължение на програмата за саниране на жилищните многоетажни сгради поискаха сливналии при срещата им с министър-председателя Бойко Борисов в новоизградения парк „Асеновец“.

Борисов заедно с кмета Радев инспектира обекти от програмата за саниране, кръговото кръстовище на „Розова градина“ и ремонта на зала „Асеновец“. След срещата кметът Радев обяви, че премиерът е обещал опрощаване на общински дълг към държавата.

Образованието остава приоритет за правителството, заедно с това ще се работи и за повишение на учителските заплати, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора.

След Сливен обиколката на премиера Борисов продължи към Котел, където заедно с кмета Коста Каранашев направиха оглед на строежа на новоизграждащата се станция за питейни води и Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“.

След това те се отправиха към селата в общината, а премиерската обиколка завърши  в село Ябланово.Още от категорията

Къмпинг "Градина" отново е отворен за туристите

От днес работа подновява „Градина“ - един от най-предпочитаните къмпинги по Южното Черноморие, но при засилени мерки за безопасност. За първа година местата за караваните са намалени от 276 на 63. Очакваме много силен сезон, каза управителят на..

публикувано на 28.05.20 в 10:39

РИМ - Стара Загора спечели два нови проекта за модернизиране и иновативен дизайн

Регионален исторически музей Стара Загора спечели два нови проекта по обявена конкурсна сесия от Министерството на културата за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства. Проектите предвиждат..

публикувано на 28.05.20 в 09:56

Увеличават се случаите на домашно насилие в условията на Covid-19

Българският фонд за жените съвместно с Фондация „Помощ за благотворителността“ и Български дарителски форум стартират спешен фонд за борба с домашното насилие в условията на Covid-19. Причината е, че организациите, които управляват горещите линии..

публикувано на 28.05.20 в 09:48

В Сливен обсъждат намаляване на наемите на заведения, които са общинска собственост

Намаляване на наемите на заведения за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, които са общинска собственост ще обсъдят градските съветници в Сливен. Предстои да бъде гласувано и освобождаването от наеми за ползвателите на общински..

публикувано на 28.05.20 в 08:35

17 нови случая на Covid-19 за денонощието у нас, под 200 хоспитализирани

За изминалото денонощие са регистрирани 17 души, положителни на Covid-19. От тях седем са настанени в болница, обяви проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Изследвани са общо 1273 проби. Към момента активни за..

публикувано на 28.05.20 в 08:17

Спасовден е

На 40-тия ден след Възкресение Христово православната църква чества един от 12-те си големи празници - Възнесение Господне, наричан още Спасовден. Според преданието преди възнесението си Христос се срещнал за последен път със своите ученици, за да им..

публикувано на 28.05.20 в 07:41

Ще бъде подменен водопровода на няколко основни улици в града

Последната от срещите на областния управител и председател на ВиК Асоциацията Димитър Иванов и управителя на ВиК дружеството инж. Стоян Радев по въпросите на водоснабдяването в област Ямбол се състоя в община Ямбол с кмета на общината Валентин..

публикувано на 27.05.20 в 16:02

Преизбраха Дичо Атанасов за ръководител на Окръжна прокуратура - Стара Загора

С 10 гласа "за" и нито един "против", досегашният административен ръководител на Окръжна прокуратура - Стара Загора Дичо Атанасов бе преизбран за нов втори мандат като окръжен прокурор. Двама бяха кандидатите за поста - прокурор Атанасов и неговата..

публикувано на 27.05.20 в 15:59

Община Стара Загора спечели проект за разширяване дейността на Международния младежки център

Официално уведомление за одобрено финансиране по изпълнение на проект № BGLD-1.003-0003 "Международен младежки център – мисли локално, действай глобално!", по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими..

публикувано на 27.05.20 в 15:45

При стриктни мерки за дезинфекция и безопасност работи Съдебната палата в Стара Загора

Съдилищата в страната подновиха редовните си заседания. Навсякъде това се случва при стриктни мерки за дезинфекция и безопасност. В Съдебната палата в Стара Загора е задължително използването на предпазна маска, а на пропуска за посетителите са..

публикувано на 27.05.20 в 15:26