Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обстановката в община Николаево се нормализира

Снимка: Венелина Попова

Обстановката в община Николаево след проливните дъждове се нормализира.Няма пострадали хора и животни.  Нивото на река Тунджа спада. Изляха се между 80 и 100 л на кв. м. Въпреки 12-те часа интензивни дъждове, няма сериозни поражения в къщите и дворовете на хората.

"По-сериозно бяха залети мазетата на две къщи  в най-ниската част на циганската махала. И днес работят две помпи за изпомпване на водите в градската част . Язовирите Копринка и Жребчево имат достатъчно незает обем", съобщи за Радио Стара Загора кметът на община Николаево Косьо Косев.


Още от категорията

Младежи от ГЕРБ-Стара Загора майсториха мартеници

И тази година, младежите от старозагорската структура на ГЕРБ майсториха мартеници с деца, лишени от родителска грижа, в два от центровете за настаняване от семеен тип в града. "Традицията повелява в навечерието на така чакания пролетен празник -..

публикувано на 29.02.20 в 15:30

Областният управител в Сливен с мерки срещу коронавируса

Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски изиска съдействие от работодателите и кметовете във връзка с мерките срещу новия коронавирус, след настояване на РЗИ. Изпратени са писма до работодателските организации и кметовете на общините  по..

публикувано на 29.02.20 в 11:33

Официално бе дадено началото на тазгодишното издание на "Кукерландия"

С карнавално шествие на маскарадни групи и празничен спектакъл на държавния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев" в Ямбол снощи официално бе открит 21-вият международен маскараден фестивал "Кукерландия" . В шествието по централните улици на..

публикувано на 29.02.20 в 09:50

Жандармерия по границата с Турция

Към нашата граница, с изключение на единични случаи, няма опити за преминаване и няма допуснати нарушения. Това заяви при снощното си посешение на ГКПП Капитан Андреево министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Проблем има на гръцката граница...

публикувано на 29.02.20 в 09:41

В Ямбол договориха спорните участъци, за които няма да се искат винетки

Областното пътно управление в Ямбол и общините се договориха за спорните участъци, за които няма да се изисква винетна такса. Уточнени са и отсечките, които ще се поддържат съвместно от общините и Агенция пътна инфраструктура, информира кореспондентът ни..

публикувано на 29.02.20 в 08:15

Наградиха участниците в конкурса „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

Отличените млади таланти, участници в третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора, получиха днес своите награди...

публикувано на 28.02.20 в 18:29

Ямбол няма проблем с водоснабдяването и качеството на водата

Областният управител на област Ямбол и председател на Асоциацията по ВиК Димитър Иванов направи оглед, заедно с управителя на Водоснабдяване и канализация Ямбол инж. Стоян Радев на няколко от помпените станции и санитарните зони на територията –..

публикувано на 28.02.20 в 18:27

Километрични опашки за регистрация на газови уредби в Сливен

Километрични опашки за регистрация на газовите уредби се извиват пред лицензираните пунктове в Сливен. Шофьорите се притесняват от налагането на глоби и масово регистрират газовите си бутилки. В КАТ също има голямо струпване на хора заради..

публикувано на 28.02.20 в 18:21

Със засаждане на иглолистни фиданки бе отбелязана 125-та годишнина от залесяването на Аязмото

Иглолистни фиданки от няколко различни вида бяха засадени днес в района на бадминтон игрищата в парк „Митрополит Методий Кусев“ в Стара Загора. Залесителната акция е по повод 125-та годишнина от залесяването на едноименния парк. Инициативата е..

публикувано на 28.02.20 в 16:22

В Сливен няма пациент със симптоми на коронавирус. Под наблюдение са 17 души

17 души завърнали се от Китай и Италия в Сливен са под наблюдение, съобщи д-р Даниела Калева, директор на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ. До момента те не са дали симптоми на коронавирус. Информира кореспондентът на БНР Стоян..

публикувано на 28.02.20 в 16:21