Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Ямбол изграждат нови паркинги

Изграждат се нови паркинги в Ямбол, съобщи сътрудникът на Радио Стара Загора Румяна Стефанова. Зоните, в които се извършват дейностите се ползват от стотици граждани, което налага създаването на по-добра среда на междублоковите пространства и максимално ефективното им използване. Дейностите включват цялостно преоформяне на терените и изграждане на значително повече места за паркиране, уточни Румяна Стефанова.


Още от категорията

Ще диагностицират за коронавирус в Университетската болница в Стара Загора

Лаборатория за диагностика на коронавирус ще бъде разкрита в Университетската болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора. Там ще се извършват изследвания на пациенти от четири области – Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол, за които има съмнения,..

публикувано на 26.02.20 в 12:09

Две деца от семейство, завърнало се от Италия, са настанени в инфекциозната клиника в Стара Загора

Две сестри - на 3 години и на 8 месеца, завърнали се от Калабрия, Италия, са  били приети снощи с грипоподобни симптоми около  22.30 часа в Клиниката за инфекциозни  болести към УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ – Стара Загора, потвърди проф. Лилия Пекова,..

публикувано на 26.02.20 в 11:55

Деца от Харманли ще изпишат най-дългата жива мартеница

Деца от детските градини и училища в Харманли ще изработят 510 мартенички, за да ги подарят на своите съграждани за 1 март. На обновения стадион днес малчуганите ще изпишат най-дългата жива мартеница , под формата на цифрата 510, символизираща..

обновено на 26.02.20 в 11:28

Община Стара Загора има готовност да отмени мероприятия по случай 3 март при нужда

Имаме пълна готовност при нужда да отменим или променим предстоящите мероприятия по случай 3 март , каза за Радио Стара Загора Милена Желева - заместник кмет с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”. На този етап нямаме поводи за притеснение или..

публикувано на 26.02.20 в 10:05

Полицаи и пожарникари от Хасковско съдят МВР за неизплатен извънреден труд

Около 600 полицаи, пожарникари и гранични полицаи в Хасковска област заведоха дела за неизплатен извънреден труд. Процесите се водеха в районните съдилища в Свиленград, Харманли и Хасково, съобщава кореспондентът ни в Хасково Христо Христов. Всеки..

публикувано на 26.02.20 в 09:27

Министър Николина Ангелкова ще посети Павел баня

Община Павел баня участва за първи път в Международно туристическо изложение. Представянето на борсата „Ваканция и СПА Експо” в София е преминало при голям успех , а кметът на Павел баня Иса Бесоолу е получил уверение, че министърът на туризма..

публикувано на 26.02.20 в 09:00

До 12 май хората с увреждания в Ямбол могат да кандидатстват по програмата „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“

До 12 май хората с увреждания в община Ямбол могат да кандидатстват по Националната програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“. По компонент „достъпна жилищна среда“ ще бъдат финансирани проектни предложения за изграждане на рампи, подходи,..

публикувано на 26.02.20 в 08:15

Завършват жп линията Симеоновград - Нова Загора тази година

Продължава модернизацията на железопътната линия Симеоновград – Нова Загора с обща дължина 63 км. Миналата година обектът приключи с 90% изпълнение на предвидените работи. Наскоро община Симеоновград одобри заданието на Национална компания..

публикувано на 26.02.20 в 07:40

14-дневна изолация за всички пристигащи от Китай в Сливенско

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Това е съобщил директорът на..

публикувано на 25.02.20 в 16:19

Близо 6000 работодатели са объркали справките за доходи, изплатени през 2019 г.

Заради допуснати неточности, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица ще трябва да изпратят отново справките за доходи, изплатени през 2019 година, /по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ/, съобщават от Националната агенция за приходите. Те са..

публикувано на 25.02.20 в 16:04