Засилени проверки за търговия с храни по морето

Снимка: Венета Николова

Засилени извънредни проверки на заведенията и обектите за търговия с храни по морето извършват инспекторите на Българската агенция за безопасност на храните. Освен комплексните проверки при откриване на нови заведения, особено внимание се отделя и на местата с „ол инклузив“. Нарушенията са по-скоро изключения"", каза за Радио Стара Загора д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните – Бургас и напомни, че постоянни проверки ще се правят и за заверени здравни книжки на работниците:

Служителите ще следят и за нерегламентирано предлагане на риба на пътя, каза още д-р Митев:

Служителите на Областната дирекция по безопасност на храните – Бургас работят и по сигнали от туристи, най - много постъпват през м.август.


Още от категорията

Групата на "БСП за България" няма да подкрепи увеличаване на такса смет за 2020 година в Стара Загора

Групата общински съветници от „БСП за България“ в общинския съвет на Стара Загора няма да подкрепи предложението на кмета Живко Тодоров за увеличаване на такса смет през следващата 2020 година, заяви в ефира на Радио Стара Загора Галина Господинова,..

публикувано на 11.12.19 в 09:56

Терапевтичният център „Светулка” провежда благотворителна Коледна кампания

Терапевтичният център „Светулка” провежда благотворителна Коледна кампания за безплатни логопедични консултации през целия месец декември. „Коледа, сбъдни мечтата ми!” е посланието на декемврийската кампания, а в нея участват деца, родители,..

публикувано на 11.12.19 в 08:05

Стара Загора с две отличия от престижния конкурс „Сграда на годината“

Стара Загора получи две отличия от престижния национален конкурс „Сграда на годината“ – за цялостен принос в развитието на градската среда и приз за изцяло реновирания надлез над жп линията и бул. „Славянски“, с изграждане на две нови кръгови..

публикувано на 11.12.19 в 07:49

Нормална пътна обстановка в област Стара Загора

Пътната обстановка в старозагорска област тази сутрин е спокойна, няма затворени пътища или въведени ограничения на движението. На прохода Шипка пътната настилка е заледена, но обработена.  В района на Раднево има мъгла, съобщи дежурният в..

публикувано на 11.12.19 в 07:38

С базар на рисунки търсят помощ за болни деца в Стара Загора

Благотворителен базар „Нарисувай мечта“ стартира в Стара Загора. Това е втори етап от благотворителния конкурс за детска рисунка, организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“. Конкурсът е обявен в социалните мрежи..

публикувано на 10.12.19 в 16:51

Не се очаква скок на водата в Сливен догодина

Промяна в цената на водата в Сливен може да има през 2021 година, съобщиха от областна администрация, цитирайки управителят на ВиК Севдалин Рашев. Според разпространена по- рано информация на  извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски е..

публикувано на 10.12.19 в 16:46

Студенти по медицина инициираха кампания, посветена на гражданските права

Асоциацията на студентите медици  - Стара Загора днес проведе информационна кампания на територията на Медицинския факултет към Тракийския университет, посветена на Международния ден за правата на човека. Инициативата, която е първа по рода си в..

публикувано на 10.12.19 в 16:07

Заявлението за безплатна винетка за хората с увреждания вече и по пощата

Във връзка със зачестили питания по издаването на безплатна годишна електронна винетка за хората с увреждания,  от „Социално подпомагане“ Стара Загора напомнят, че срокът за подаване на Заявление-декларация е 10 дни преди изтичане на валидността на..

публикувано на 10.12.19 в 15:56

500 лв. във ваучери за памперси, по-евтини и качествени храни за децата ще предлагат в Казанлък

Кметът на Казанлък  Галина Стоянова обяви три нови социални мерки, насочени в помощ на децата и младите родители в общината. Те ще бъдат предложени за одобрение на общинския съвет и ако бъдат включени в бюджета за следващата година ще бъдат..

публикувано на 10.12.19 в 15:22

Безплатно учебно помагало по история ще получат ученици в историческия музей - Сливен

Учебно помагало по история за ученици от 3 и 5 клас издаде Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен. В него е включена информация за културата и бита на траките, според учебната програма с допълнение за регионалното тракийско наследство...

публикувано на 10.12.19 в 15:17