Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тригодишен нареди първа изложба в Нова Загора

Камен Петров, който е на крехката възраст от 3 години, откри първата си самостоятелна изложба в детската ясла в Нова Загора. Макар и на невръстна възраст той е демонстрирал удивителен талант да се развива в художественото изкуство, разказаха възпитателите в детското заведение. Те са подготвили 29 от рисунките на 3-годишния майстор на четката и са ги наредили в коридорите на яслата. Дори му подготвиха официално откриване, както се полага на истински художник. То се състоя днес. 

В коридорите  на детското заведение са окачени 2 маслени платна, 3 акварела, 10 цветни рисунки, 9 цветни рисунки с молив, 4 графични рисунки и 1 пастел. Малкият талант с лекота пресъздава в картина съня си, града през, който е преминал на път със семейството си, рождения ден на майка си, роботите от любимото филмче и дори страшната буря връхлетяла ненадейно града. „Говори без думи за чувствата и емоциите си, за деня и нощта. На него му трябва само лист и хартия, за да се разкаже за себе си и своите емоции. Неговия свят е чист и истински. Думите са излишни защото багрите говорят“, споделят учителите му и са убедени, че има талант, който трябва да развива, затова са решили да го насърчат с тази изложба.

Галерия

Още от категорията

Над 20 000 туристи през миналата година са посетили крепостта "Туида" край Сливен

Над двадесет хиляди туристи са посетили през миналата година Късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен, която бе отличена в категорията „Извън стандарта“ на годишните награди на „Ваканция и Спа Експо – 2020“ в София. Призът бе връчен..

публикувано на 18.02.20 в 16:30

"Не се шегувайте с любовта" предупреждава на 14 февруари Дон Жуан

В Деня на любовта и виното  на сцената на Държавна опера Стара Загора можем да се насладим на една от най- обичаните опери- „Дон Жуан“ на Моцарт. Това ще бъде концертно изпълнение, с талантлив състав на солисти, оркестър, хор и балет на..

публикувано на 13.02.20 в 14:43

Дисководещ от Чирпан с национална кампания "Нахрани пенсионер"

Дисководещ от Чирпан инициира национална кампания „Нахрани пенсионер“. Организаторът на кампанията Атанас Тонев, сподели в интервю за Радио Стара Загора, че целта е да се осигури топла храна за пенсионери с ниски доходи, нуждаещи се от подкрепа. За..

публикувано на 13.02.20 в 10:05

„Горещо“ с актьора Стефан Иванов

На 6.03 (вторник) от 19 часа в Културен център Стара Загора ще гостуват актьорите Асен Блатечки, Калин Врачански, Стефан Иванов, Милена Маркова – Маца, Невена Бозукова – Неве с френската романтична комедия „Горещо“. Режисьор на постановката е Асен..

публикувано на 12.02.20 в 11:37

Община Чирпан с мащабна рекламна кампания в областта на туризма

Агресивна рекламна кампания с участие в туристически изложения, борси, фестивали, представяне на широк спектър рекламни продукти са заложени в Програмата за развитие на туризма в Чирпан и региона, през следващите 4 години. Туризмът е един приоритетите в..

публикувано на 12.02.20 в 13:30

„Чудесна неделя за пикник“ с Албена Михова

На 10.03 (вторник) от 19 часа на сцената на Държавна опера Стара Загора ще бъде поставена романтичната пиеса „Чудесна неделя за пикник“. В постановката участват актьорите Албена Михова, Деси Бакърджиева, Яна Бобева, Петя Бойчева. В един спокоен уикенд..

публикувано на 11.02.20 в 12:48

Музеят на ските разказва снежни приказки

Слънцето се усмихва приветливо, но въздухът е напоен със студеното ухание на зимата, и навярно любителите на зимните спортове, поглеждайки календара, си спомнят за "онзи" 9 ти февруарски ден, през 1998 година, когато на олимпийските игри в Нагано, Япония,..

публикувано на 08.02.20 в 11:30

Андрей Босов поставя "Спящата красавица" с балета на старозагорската опера

Големият руски танцьор, хореограф, филмов актьор и утвърден балетен предприемач и преподавател Андрей Босов пристигна в Стара Загора, за да започне своята работа с младата многонационална балетна трупа на Старозагорската опера върху постановката на..

публикувано на 07.02.20 в 14:28

Три спектакъла на казанлъшкия театър може да влязат в "Златния фонд" на БНТ

Спектакълът „Цигуларката на Бога“ по Стефан Цанев на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ Казанлък  е първата съвременна постановка, която ще бъде заснета за възродилата се легендарна рубрика на БНТ „Телевизионен театър“. В началото на март..

публикувано на 06.02.20 в 14:14

31 000 са посетителите през 2019 година в Музея на розата в Казанлък

31 000 са посетителите в Музея на розата в Казанлък през 2019 година, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Радослав Петков, уредник в музея. Освен повишения интерес, от откриването на музея през 2016 година, се наблюдава и тенденция на разширяване на..

публикувано на 06.02.20 в 13:30