Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 130 участници се включиха в литературния конкурс "Николай Лилиев"

Снимка: община Стара Загора

136 участници се включиха в шести национален литературен конкурс „Николай Лилиев”, каза за Радио Стара Загора председателят на журито Таньо Клисуров. Тази вечер ще бъдат отличени най-добрите творби от 17,30 часа в РБ „Захарий Княжески“.„През последните години се наблюдава като явление едно феминизиране на съвременната поезия. Що се касае до възрастта на участниците тя  варира  между 8 и 60 години, уточни Клисуров и  коментира, че при отличаване на най-добрите творби решаващо е било да има художествената сплав между съдържанието и формата:

Организатори на конкурса са  Община Стара Загора; Фондация „Космос – Димитър Брацов“; Народно читалище „Николай Лилиев“ – Стара Загора; вестник „Литературен глас“; списание „Птици в нощта“; Издателски консорциум „Кота“ – Стара Загора; Регионална библиотека „Захарий Княжески“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: ГЕРБ

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора. Той беше избран по време на отчетно-изборно събрание на общинската организация на партията. Мартинов беше номиниран от кмета Живко Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия..

публикувано на 18.04.24 в 13:48

От 7 май ще започнат проверките на водните обекти в област Стара Загора

От 7 май ще започнат проверките на водните обекти в област Стара Загора. Това стана ясно след днешното заседание на Областната междуведомствена комисия. Ще бъдат проверявани язовирите, водоизточниците за питейна вода и част от речните корита на реките..

публикувано на 18.04.24 в 13:28
Снимка: община Стара Загора

Зам.-кметът Павлина Делчева се срещна с представител на програма на Американския държавен департамент

На срещата бяха обсъдени полезни практики и инициативи в полза на уязвимите общности в Стара Загора. Заместник-кметът на Община Стара Загора Павлина Делчева се срещна с представител на програма на Американския държавен департамент в областта на..

публикувано на 18.04.24 в 13:25
Снимка: ОДМВР-Стара Загора

Иззеха оръжие от частен имот в село Дъбово

Поредна успешна реализация е осъществена на 17.04.2024г. от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. В хода на специализирана полицейска операция по линия на..

публикувано на 18.04.24 в 11:19

Миньори и енергетици на пето поредно автошествие, няма да отстъпят от исканията

Колона от около 10 автомобила потегли от Раднево тази сутрин на поредното протестно автошествие  към Стара Загора, където протестиращите миньри и енергетици ще блокират от 12:30 до 13:30 часа движението в района на Птицекомбината. Организатор..

публикувано на 18.04.24 в 10:17

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен –  жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури . Очакват се количества от 20-30 mm,  локално до 40-50 mm . Предупреждението е в сила за..

публикувано на 18.04.24 в 04:58

Дават под наем на Общината сградата на бившия АГ -комплекс в Стара Загора

Сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс да бъде отдадена за срок от 10 години под наем на община Стара Загора, е едно от решенията на Общото събрание на акционерите на Университетската многопрофилна болница в Стара Загора Така за..

публикувано на 17.04.24 в 17:19

Няма пострадали хора заради силния вятър, от общината призовават да бъдем внимателни

12 сигнала за паднали от силния вятър дървета и клони са получени този следобед в Община Стара Загора. Някои от тях – върху автомобили, други – върху контактната тролейбусна мрежа. Всички сигнали са обработени, съобщи по Радио Стара Загора  Радостин..

публикувано на 17.04.24 в 17:04

„Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност

За трета година „Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност  на 20 април в столицата . Събитието цели да стимулира обмяната на опит, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с..

публикувано на 17.04.24 в 16:07

Свиленград финансира първите си стипендианти в медицински специалности

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев подписа и връчи договорите на първите стипендианти на общината в медицински специалности, съобщиха от общинския пресцентър. Верена Калчорова, Катя Димитрова, Виолета Айгърова и Ивелина Карнобатлиева получават..

публикувано на 17.04.24 в 16:04