Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еньовденски събор за 11-ти път на Старозагорските бани

За 11-ти път Старозагорските минерални бани ще бъдат домакин на традиционния Еньовденски събор, известен и като празник на билките, слънцето и водата. Официалното откриване ще се проведе от 11.00 часа на 22 юни. Във фолклорната програма на събора ще участват около 20 състава от читалища на близките до Старозагорските бани села, съобщи кметът на курортното селище Станчо Станчев. Той допълни, че ще има много хора и веселие, а на централно място до сцената ще бъде и украсения с билки Еньовденски венец. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радев: Очаквам ЦИК, правителството и МВР да гарантират, че автентичният вот ще определи бъдещето ни

ЦИК, правителството и МВР да гарантират честността на вота и автентичния вот на българите. За това призова президентът Румен Радев в Гурково, където взе участие в празниците на града. "Надявам се, че макар и по трудния начин българските..

публикувано на 03.09.24 в 20:07

Удължават бедственото положение заради безводието в Стралджа

Заради безводието е удължен срокът на обявеното в община Стралджа частичното бедствено положение. В средата на юли кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинският план за защита при бедствия. Липсата на достатъчно..

публикувано на 03.09.24 в 17:39

Приключи инспекцията на всички 93 детски и спортни площадки в Стара Загора

Приключи мащабната проверка на техническото състояние на детските площадки за игра и площадките на открито за фитнес и физическа активност в Стара Загора, информират от пресцентъра на община Стара Загора. Те беше възложена със заповед на кмета на..

публикувано на 03.09.24 в 17:14

Диви животни бяха освободени в парк "Аязмото" от "Зелени Балкани"

Две катерици, четири източноевропейски таралежа и един сънливец бяха освободени в парк Аязмото днес следобед от служители на Спасителен център - Зелени Балкани. Бозайниците са рехабилитирани в центъра. Те са били намерени като малки, отделени от..

публикувано на 03.09.24 в 16:21

Екологичен празник кани в Елхово производители и любители на чисти местни храни

    Двудневният празник „ЕКО кошница, моля!“  ще събере в Елхово производители и преработватели на местни екологично чисти и здравословни плодове, зеленчуци, мед и пчелни продукти и храни от млечен и месен произход на 5-и и 6-и септември...

публикувано на 03.09.24 в 16:05
Делян Пеевски

Адвокат: Делян Пеевски е в по-силната позиция от Доган

Бившият народен представител и граждански активист Петър Славов определи като йезуитско вчерашното решение на ЦИК да приеме заявленията за регистрация и на двете фракции в ДПС около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, без да вписва входящ..

публикувано на 03.09.24 в 15:55
Президентът Румен Радев

Румен Радев гостува в Гурково за празника на града

Президентът Румен Радев ще участва в тържествено отбелязване на 50-годишнината от обявяването на Гурково за град. На открита сцена на площада тази вечер от 20 часа, държавният глава ще поздрави жителите и гостите на града по повод празника. В рамките на..

публикувано на 03.09.24 в 13:08

Популяризират електронното здравно досие и приложението еЗдраве в центъра на Стара Загора

Информационната кампания, чрез която ще бъдат популяризирани електронното здравно досие и приложението еЗдраве се организира на 4 и 5 септември 2024 г. в парк „Пети октомври“ в  Стара Загора. На нея ще бъде разяснено как всеки човек може да получи..

публикувано на 03.09.24 в 12:02

Процесите на разпад в ДПС и БСП представляват имплозия на старата партийна система

"Кризите в ДПС и БСП, които наблюдаваме, представляват имплозия на старата партийна система. Двете партии няма да имат същата тежест." Това заяви в коментар на актуалната политическа обстановка анализаторът доц. Иво Инджов. Той обърна внимание на..

публикувано на 03.09.24 в 11:12

Започна настаняването в общежития на студентите в Тракийския университет

От днес започва настаняването на  студенти от втори до шести курс в общежитията на Тракийския университет в Стара Загора. Броят на одобрените е 746. От първокурсниците са одобрени 448 от подалите заявление. Около 150 от тях няма да могат да бъдат..

публикувано на 03.09.24 в 10:20