Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

IT специалист "източи" данни на хиляди старозагорци

Петко Петков, основател на ЗараЛаб

Пробив в електронната система за подаване на документи за прием в детските и учебните заведения в Стара Загора извърши компютърният специалист Петко Петков. Той направи импровизирана демонстрация и публикува видео в социалните мрежи как със създадена от него програма стига до личните данни на 235 000 жители на област Стара Загора. 

Кметът  Живко Тодоров заяви, че очаква официално становище от "Информационно обслужване".  Атакуваният софтуер е рабработка на дружеството. 

През деня последва и реакция от община Стара Загора. Статията е в публикувания линк:

http://bnr.bg/starazagora/post/101137089
Още от категорията

Тракийският университет с награда за развитие на човешкия капитал

Тракийският университет  бе удостоен с престижното отличие  за „развитие на човешкия капитал“ в рамките на традиционните Годишни награди  - част от кампанията в подкрепа на агробизнеса у нас  „Да! На българската храна“. Тазгодишните призьори бяха..

публикувано на 05.12.23 в 17:35

Украински шофьор, причинил смъртта на двама, остава в ареста

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо украинския гражданин М. К., на 64 години.  Той е привлечен като обвиняем за това, че на 1 декември на път I-5, между гр.Крън и гр.Шипка при управление на..

публикувано на 05.12.23 в 17:32

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 36-годишен мъж за причиняване на катастрофа, при която е загинал велосипедист

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем А.Н., на 36 г. , за това, че на 04.12.2023 г. по път II-66, общ. Стара Загора , между селата  Богомилово и Ракитница, като водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, по непредпазливост е..

публикувано на 05.12.23 в 17:02

Представителна изложба открива в родния си Ямбол „бащата на графикатурата“ – проф. Иван Газдов

Представителна изложба открива в родния си Ямбол „бащата на графикатурата“ –  проф. Иван Газдов . Експозицията е озаглавена  GLOBAL GRAPHICS  и ще бъде подредена в петвековната историческа сграда „Безистена“, която сега е..

публикувано на 05.12.23 в 16:43

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков участва в „Среща за Европейските университети"

Ректорът на Тракийския университет  проф. Добри Ярков участва в знакова кръгла маса „Среща за Европейските университети". Събитието е организирано от Посолството на Франция в България / Френски институт в България, в сътрудничество с българското..

публикувано на 05.12.23 в 16:19

Нов рекламен клип ще представя Стара Загора на туристически изложения

80 секунден рекламен клип ще представя  Стара Загора у нас и в чужбина на туристически изложения, съобщи на пресконференция ресорния зам.- кметът Милена Желева. Видеото е събрало в себе си хилядолетната история на града. Премиера на видеото направи..

публикувано на 05.12.23 в 16:03

Наградиха победителите в осмото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник"

С изпълнение на Елеонора Паунова от Литературен клуб към Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора, с ръководител Невена Божкилова, започна награждаването на победителите в осмото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник",..

публикувано на 05.12.23 в 16:00

Димитровградски творци откриват своя изложба

На 7-ми декември в 17,30 ч. в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ се открива изложбата „Своя пътека“. В нея са включени картини и пластики на творци, които творят, родени са или са  живели в Димитровград. „Годишната изложба е..

публикувано на 05.12.23 в 14:34

10-годишният Теодор е с двустранна загуба на слуха, но обича да ходи на училище и да играе с приятели

10-годишният Теодор Колев от Стара Загора е лъчезарно и любознателно дете. Обича да ходи на училище и въпреки трудностите, които ежедневно трябва да преодолява, успява да бъде много добър ученик.  Тео е едно от близо 600-те деца на „Българската..

публикувано на 05.12.23 в 14:11

Асен Василев: Няма опасност държавата да остане без горива

"Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си в България, като с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни възможности, "включително продажбата на бизнеса". Това се казва в съобщение, публикувано на официалния..

публикувано на 05.12.23 в 13:02