Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3 тона капачки са събрани в кампанията „Тунджа може“

Над 3 410 килограма капачки са събрани в кампанията „Тунджа може“  за периода от стартирането й на 21 май 2018 г. към момента.

Организаторите на кампанията споделят интересните факти, че една туба капачки тежи между 1,800 и 2 кг., една капачка тежи между 1 и 5 гр., а килограмът струва 0,30 ст., една туба побира около 600 капачки.

За събраното количество над 3 тона са допринесли хора от всякаква възраст, от много детски градини, училища, фирми, кметства, читалища, пенсионерски клубове и жители на община „Тунджа“, както и други населени места.

За този период са организирани и две благотворителни обществени инициативи, които се проведоха през 2018 г. съвместно с читалищата и пенсионерските клубове. В село Генерал Инзово празника на традициите – „Модата се мени, фолклора остава“, и в село Безмер младежкия фестивал „Тунджа творчество и иновации. Младежкият фестивал тази година ще се проведе отново през септември месец, той ще бъде и финала на кампанията „Тунджа може“.

Събраните средства от пластмасовите капачки и инициативите са на стойност 1800 лв. Сумата за закупуването на първият ЕКГ апарат вече е факт. Необходими са ни още толкова. Очакваме Вашата активност да продължи и септември месец да закупим мобилните ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Тенево и Скалица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Националния събор на каракачаните в България

Местността „Карандила“ край Сливен е домакин на 31 Национален събор на каракачаните в България. Събитието ще бъде открито в събота, от 10,30 часа, от вицепрезидента Илияна Йотова, информират от пресцентъра на институцията. Гост на форума ще..

публикувано на 30.08.24 в 17:39

Започва ваксинация с новите варианти ваксини срещу COVID-19

В първата половина на септември 2024 г. започва есенно-зимната кампания за прилагането на новите вариантни ваксини  COMIRNATY JN.1  срещу COVID-19.  Имунизациите ще се извършват  в имунизационния кабинет на РЗИ – Стара Загора: гр. Стара Загора, ул...

публикувано на 30.08.24 в 16:07

Споразумение за сътрудничество подписаха община Казанлък и БАН

Споразумение за сътрудничество между община Казанлък и Българската академия на науките подписаха днес на връх 10-годишния юбилей на Регионалния академичен Център (РАЦ) в Казанлък. Споразумението има за цел да се координират различни съвместни дейности,..

публикувано на 30.08.24 в 15:43

Още 10 бойни пистолета задържаха на "Лесово"

В рамките на седмица на пункта "Лесово" са задържани 20 бойни пистолета. И в двата случая оръжието е открито в  камиони, управлявани от турски граждани, пътуващи транзитно от Турция за Германия. След като във вторник Окръжният съд в Ямбол..

публикувано на 30.08.24 в 15:38

РЗИ откри в Стара Загора опаковки с енергиен прах в търговски обекти

Регионалната здравна инспекция е установила наличието на опаковки от продукта, представен като енергиен прах, в търговски обекти в Стара Загора. Това обяви директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Недялка Кабаджова. Спешни проверки за предлагането на..

публикувано на 30.08.24 в 13:40

Община Тополовград ще кандидатства за нова социална услуга в село Устрем

Общинският съвет в Тополовград даде съгласието си общината да кандидатства по процедура „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“ чрез..

публикувано на 30.08.24 в 13:18

Биорали с магарешки каручки в Гурково под патронажа на Тракийския университет

Гурково ще е домакин за 35-и път на единственото по рода си в България Биорали с магарешки каручки, което ще се проведе на 1 септември.  Стартът ще бъде даден в 10 часа с магарешки химн и  от президента на уникалното състезание, който пристига с..

публикувано на 30.08.24 в 12:54

Катастрофа на пътя Стара Загора - Казанлък в района на село Змейово

Движението по пътя Стара Загора - Казанлък в района на село Змейово се осъществява двупосочно в една лента поради катастрофа, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 30.08.24 в 12:24

Активисти от Хасково, Минерални бани и Стамболово прекараха нощта пред сараите в „Бояна“

Симпатизанти на ДПС и лоялни на Ахмед Доган привърженици прекараха цяла нощ пред сградите на сараите в Росенец и столичния квартал "Бояна", за да попречат да бъдат изнасяни вещи от там. До напрежението се стигна след като бившият транспортен..

публикувано на 30.08.24 в 12:10

Изследователи на тракийската култура се събират в Казанлък

Научна конференция в Казанлък събира за 15-ти път изследователи в областта на тракологията, тракийската и антична археология. Събитието се провежда днес и утре в историческия музей „Искра“ в рамките на Празниците в долината на тракийските царе. В..

публикувано на 30.08.24 в 12:08