Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Строги санкции за собствениците на агресивни кучета искат от Българския обединен киноложки съюз

Електронна петиция с 15 000 подписа на собственици на домашни кучета срещу промените в Закона за ветеринарно-медицинската дейност и дискусията в обществото през последните седмици, доведе до среща на представители на киноложки организации в Министерския съвет днес. В закона трябва да се заложи на курсове за собственици и притежаваните от тях домашни любимци, дейността по развъждане на кучета да бъде строго регламентирана и разрешавана само след регистрация в БАБХ,  строги санкции за собствениците на агресивни животни – по-високи глоби и затвор и по ефективна зоополиция. Това съобщи за Радио Стара Загора Лили Караджова, председател на Българския обединен киноложки съюз.

Подписката и вълната от възмущения  бяха предизвикани от  изискванията за намордник на домашни любимци с тегло над 5 кг и предвижданите глоби от 300 лв. за животни без намордник  до 1000 лв. за разходка  на агресивни породи без повод и  намордник.


Още от категорията

С облачно време и мокри пътни настилки в старозагорска област започва 21 февруари

С облачно време и предимно мокри пътни настилки започва днешния 21 февруари на територията на старозагорска област. На прохода Шипка пътната настилка е заснежена и обработена, а на прохода Република настилката е частично заледена и обработена...

публикувано на 21.02.20 в 07:42

Съдът в Стара Загора определи мярка за неотклонение на 19-годишен младеж за кражба на лек автомобил

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Й., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 17.02.2020 г., в гр. Стара Загора, противозаконно е..

публикувано на 20.02.20 в 17:27

Ефективни присъди за двама мъже от село Сотиря

Районен съд Сливен постанови ефективни присъди на двама мъже от село Сотиря  за блудство с осем годишно момиче. Те са извършили престъплението, само две седмици след жестокото убийство на 7-годишната Кристин в същото село. Информира Стоян Радев:

публикувано на 20.02.20 в 16:53

Мерките срещу птичия грип ще доведа до ограничаване на епизоотията, смята специалист

Мерките срещу разпространението на птичи грип ще доведат до ограничаване на епизоотията. Това заяви за радио Стара Загора проф. Димитър Белоречков. Повод за коментара му е случаят на заболели животни в община Раковски, в резултат на което бяха..

публикувано на 20.02.20 в 16:13

"Командирите на българското опълчение"- нова изложба на НПМ "Шипка-Бузлуджа"

„Командирите на българското опълчение“ – това е мотото на предстоящата в навечерието на 3 март  в Художествена галерия Казанлък изложба. Организатор е Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. Експозицията е посветена на всички руски и български офицери..

публикувано на 21.02.20 в 09:00

Празник на различните култури в Стара Загора

Фoндaция „Mиcия Kpилe”, Cдpyжeниe Еurо-trаіnіng, Фoндaция „Дoн Бocĸo Бългapия” и Цeнтъp BИBO щe oтбeлeжaт зa втopи пopeдeн път в Cтapa Зaгopa Meждyнapoдния дeн нa мaйчиния eзиĸ – 21 фeвpyapи. Празникът e зa вcичĸи бългapи, pycнaци, пoляци, aмepиĸaнци,..

публикувано на 20.02.20 в 15:56

С проект за 90 хил. лв. задържат работната сила в областта

Работно заседание по съвместния проект на Областна администрация и ТПП-Стара Загора за повишаване на гражданското участие при формирането на политики за задържане и привличане на работната сила у нас се състоя днес в областната управа. В него участваха..

публикувано на 20.02.20 в 15:55

Бум на хепатит "А" в училището в Сунгурларе

19 са случаите на регистриран хепатит А в училището в Сунгурларе, като освен деца има и преподавател по физическо възпитание. Случаи на болестта на мръсните ръце има регистрирани още в детските градини в Сунгурларе и село Славянци. Първия случай на..

публикувано на 20.02.20 в 15:46

Без винетка за жителите на кв. "Речица" в Сливен

Община Сливен няма да поеме за стопанисване пътища от републиканската пътна мрежа, които водят до близките села. Това стана ясно, след като кмета на общината Стефан Радев обясни, че след влизането на ТОЛ системата единствено без винетка ще пътуват..

публикувано на 20.02.20 в 15:33

Илия Златев: В Старозагорска област няма конфликтни пътища по отношение на винетките

Няма конфликтни пътища по отношение на изискванията за винетки на територията на област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на Областно пътно управление Илия Златев. Той каза още, че няма квартали на Стара Загора които да са..

публикувано на 20.02.20 в 14:02