Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Камион и 90 контейнера ще закупи община Павел баня за преодоляване на проблема с боклука

Строителната програма на общината за 3 млн. лв. ще приключи на 100 % да края на годината

Община Павел баня ще приключи на 100% строителната програма за 2019 год. на стойност 3 млн. лв. до края на годината. Ще бъдат подменени водопроводите в селата Горно и Долно Сахране и довеждащи водопроводи в Асен и Скобелево.  До края на юли трябва да бъде избрана фирма изпълнител- съобщи за Радио Стара Загора кметът на Павел баня Станимир Радевски. Учебните заведения в Общината са ремонтирани на европейско ниво, според него  и създават добри условия за образованието на децата. Предстои газифицирането на града, за което вече са подписани нужните документи и до края на годината трасето до Павел баня трябва да бъде изградено- допълва кметът. Той поясни, че се плащат много средства за преодоляване на проблема с бездомните кучета на територията на курорта, но няма съдействие от страна на гражданите. Нерегламентираните сметища и безразборното изхвърляне на боклуци е друг голям  проблем на общината, заради който се закупува още един сметоизвозващ камион на стойност 150 хил. лв. и 90 контейнера.


Още от категорията

Архив

Локализиран е пожарът в района на община Любимец

Локализиран е пожарът, който горя снощи в района на община Любимец, между селата Оряхово и Георги Добрево. Пламъците са обхванали около 1400 дка сухи треви и храсти. На място е останал един дежурен екип на пожарна безопасност. Припомняме, че..

публикувано на 06.08.20 в 09:33

Започва е-прием за ясли и детски градини в община Казанлък

От днес, 06 август 2020 г., родителите могат да регистрират заявления за прием на деца в електронната система за избраното от тях детско заведение  – ясла или детска радина в Казанлък. До 17 август, включително, родителите, които искат да..

публикувано на 06.08.20 в 09:26

Община Стара Загора ще предложи социални жилища на останалите без дом от кв. Лозенец

Цели семейства са останали на улицата след като домовете им са били съборени при   започналата акция по премахване на незаконни постройки в кв. Лозенец в Стара Загора. Повечето деца са приютени от биологични роднини, съседи и приятели. Има..

публикувано на 06.08.20 в 09:17

На 6 август отбелязваме Преображение Господне

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Началото идва от първите векове на християнството и е свързано с едно от най-важните евангелски събития - явяването на Иисус Христос в..

публикувано на 06.08.20 в 07:50

В Казанлък търсят шофьори, кондуктори и механици за новите 7 електробуса

Община Казанлък набира кандидати за длъжностите „Изпълнител-шофьор автобус”, „Кондуктор”, „Механик МПС” и „Диспечер, транспортни средства“ за обществения превоз на пътници по вътрешноградските линии на територията на града. Бъдещите шофьори и..

публикувано на 06.08.20 в 07:24

303 са новите случаи на коронавирус в страната, 3 са в Старозагорска област

303 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 5 701 PCR теста, показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 9 души, а..

публикувано на 06.08.20 в 06:18

Съдът разпореди на МВР да провери кой и защо блокира пътя Стара Загора - Хасково

Блокира ли се движението по пътя Стара Загора - Хасково, от кого и по чия заповед ще проверява директорът на ОД на МВР в Стара Загора. Това е разпоредил Административният съд - Стара Загора по дело, образувано по искане на Сдружение за оптимизиране на..

публикувано на 05.08.20 в 21:28

Продължават ремонтите на надлез "Катекс" в Казанлък

Продължават ремонтите на т.нар. надлез "Катекс" в Казанлък.  Повдигане на връхната конструкция и смяна на лагерите при втори стълб на надлеза на изграденото второ строително скеле, наложи затварянето на пътни участъци за движение на хора и МПС в района..

публикувано на 05.08.20 в 18:06

В Казанлък заработи мобилен център за разделно събиране на отпадъци

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци работи в Казанлък от днес. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата. От понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч. всеки посетител ще бъде обслужен от..

публикувано на 05.08.20 в 18:01

Румен Петков: Събирането на ГЕРБ е еманация на самозабравата

В Стара Загора лидерът на ПП АБВ Румен Петков нарече нагло и предизвикателно събирането на областни и общински лидери, кметове, депутати и общински съветници от ГЕРБ в столицата на конференция днес от Бойко Борисов. Петков обяви, че иска..

публикувано на 05.08.20 в 17:54