Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сдружение "Стара Загора утре" със заявка за местните избори

Петър Желязков
Снимка: Радио Стара Загора - БНР

Сдружение “Стара Загора утре” заяви участието си в местните избори. 

Сдружението заяви изцяло неполитическа и градска платформа.

В нея ще бъдат заложени над 50 обществени интереса, подчерта за Радио Стара Загора председателят на сдружението Петър Желязков, който ще бъде и водач на листата за изборите.

Желязков уточни, че вече са събрали пълна листа от 51 кандидати за общински съветници - различни хора, с различни идеи, от различни професии и социални групи. Събирателната точка е отношението към града, допълни той.


От сдружението „Стара Загора утре“ няма да издигат кандидатура за кмет, на този етап обмислят кого да подкрепят, но нямат възражения към управлението на Живко Тодоров, каза още Петър Желязков.
Още от категорията

Три междублокови пространства ще финансира община в конкурс за озеленяване

Три граждански проекта за близо 15 хил. лева ще финансира Община Димитровград за облагородяване на междублокови пространства. Те са избрани в рамките на десетия конкурс "За приветлива градска среда", съобщи Тинка Стефанова, отдел "Инвестиционна..

обновено на 25.09.20 в 10:00

290 са новите случаи на COVID - 19 у нас, 20 са в област Стара Загора

290 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие.   Направени са 4859 PSR теста, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много новозаразени има в София – 61, следва Благоевград с 58 и Търговище с 27. За Стара Загора новите..

публикувано на 25.09.20 в 06:16

Трима лекари-инфекционисти ще получат отличия на община Сливен

Трима лекари ще получат отличия на община Сливен. Това гласуваха днес общинските съветници на редовна сесия. Предложенията са за удостояване със званието "Почетен гражданин на Сливен" на дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван..

публикувано на 24.09.20 в 15:37

Среща "Родители и възрожденци за бъдещето на децата" ще се проведе в Стара Загора

Родителското движение „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ и партия „Възраждане“ организират среща в Стара Загора с родителски общности под мотото „,РОДИТЕЛИ И ВЪЗРОЖДЕНЦИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА!“. Дискусията започва в 18,30 часа в зала 2 на хотел „Верея“...

публикувано на 24.09.20 в 15:13

Международни шофьори от Хасковско се жалват от нарушения на трудовото законодателство

Шофьори на международни превози от Хасковско са сред най-активно жалващите се хора на наемния труд от нередности при прилагане на трудовото законодателство. Това съобщи на пресконференция областният координатор на КНСБ Веселин Тодоров по повод т. нар...

публикувано на 24.09.20 в 14:32

В Казанлък приеха програма за облагородяване на междублоковите пространства

Общинският съвет в Казанлък заседава днес, като един от акцентите бе обсъждането на Програма за облагородяване на междублоковите пространства. Програмата за облагородяване на междублоковите пространства в Казанлък бе приета днес и ще заработи от..

публикувано на 24.09.20 в 14:31
Иван Гитев

Дадоха възможност на повече семейства с новородени в Казанлък да получат еднократна помощ

Общинският съвет в Казанлък прие днес изменения в Наредба № 17 за условията и реда за отпускане на еднократни финансови помощи. Досега по новосъздадената програма за еднократно подпомагане на новородени в община Казанлък са кандидатствали 132..

публикувано на 24.09.20 в 13:03

Временно се преустановява движението на МПС в района на трасето на "Писта Стара Загора"

С оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на автомобилно състезание „Писта Стара Загора 2020", кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, Община Стара Загора Ви уведомява, че на 26.09.2020..

публикувано на 24.09.20 в 12:10
Снимка: Фейсбук страницата на събитието

Открита благотворителна тренировка на Аязмото ще подкрепи Асоциация „Муковисцидоза България“

Боен клуб „Атила“ и клуб по художествена гимнастика "Импала" се включват в подкрепа на Кампанията за закупуване на разпрашители на Асоциация „Муковисцидоза България“ с открита благотворителна тренировка тази вечер от 18:30 до Летния театър на Аязмото...

публикувано на 24.09.20 в 11:57

Ростислав Курдов: Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини

„Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини. Няма принцип на равномерност, по който да бъдат разпределени. Не мога да кажа колко от първоначално доставените в страната са стигнали до област Стара Загора, но категорично мога да заявя,..

публикувано на 24.09.20 в 11:55