Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сдружение "Стара Загора утре" със заявка за местните избори

Петър Желязков
Снимка: Радио Стара Загора - БНР

Сдружение “Стара Загора утре” заяви участието си в местните избори. 

Сдружението заяви изцяло неполитическа и градска платформа.

В нея ще бъдат заложени над 50 обществени интереса, подчерта за Радио Стара Загора председателят на сдружението Петър Желязков, който ще бъде и водач на листата за изборите.

Желязков уточни, че вече са събрали пълна листа от 51 кандидати за общински съветници - различни хора, с различни идеи, от различни професии и социални групи. Събирателната точка е отношението към града, допълни той.


От сдружението „Стара Загора утре“ няма да издигат кандидатура за кмет, на този етап обмислят кого да подкрепят, но нямат възражения към управлението на Живко Тодоров, каза още Петър Желязков.
Още от категорията

10 училища от Хасково с финансиране по общинската програма „Дигитални класни стаи“

За първа година община Хасково финансира училища от бюджета си по програма „Дигитални класни стаи“. До 19.07.2020 г. директорите на всички  училища  имаха възможност да кандидатстват за финансиране по една от трите дейности, свързани с..

публикувано на 12.08.20 в 16:59

Десетки ямболски села са всекидневно без вода заради аварии

Чести аварии и липса на достатъчно налягане оставят десетки ямболски села ежедневно без вода. В цялата област е забранено ползването на питейна вода за поливане, но забрана често се нарушава. В община Тунджа 12 села са с трайно нарушено водоподаване,..

публикувано на 12.08.20 в 16:17

В Мъглиж започна ремонт на улици

Община Мъглиж започна рехабилитация на част от уличната мрежа в града.  Проектът предвижда обновяване на общо около 2 км. от улиците „Ген. Гурко“ и „1-ви май“. Строително-ремонтните дейности се финансират по ОП „Развитие на селските райони, а..

публикувано на 12.08.20 в 15:35

Протест в Свиленград за цената и качеството на водата

Протест под надслов „Висока цена за токсична вода - Свиленград на протест!“ кани хората от крайграничния район да заявят своето недоволство на 13 август от 19 часа. Организаторите са отправили писмено молба за участие с разяснения защо се бави..

публикувано на 12.08.20 в 14:43

Приключиха конкурсите за училищни директори

7 от 10-те училища в община Стара Загора, за които бе обявен конкурс за заемане на длъжността „директор“ остават със същите ръководители, тъй като няма класирани кандидати, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова...

обновено на 12.08.20 в 14:36

Дете на четири години от Стара Загора е с положителен резултат за COVID-19

Дете на четири години, посещаващо детска градина “ Калина”в Стара Загора е било диагностицирано с Covid-19. Това съобщи за Радио Стара Загора полковник доцент Андрей Галев, национален консултант по епидемиология на инфекциозните болести и началник..

публикувано на 12.08.20 в 13:44

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 41-годишен мъж и непълнолетно момиче за участие в телефонна измама

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем М.Б., на 41 г., за това, че на 10.08.2020 г., в гр. Стара Загора, в съучастие с непълнолетната П.П., на 15 г.,  и с друго неустановено лице, като помагач, с цел да набави за себе си и за другиго –..

публикувано на 12.08.20 в 13:26

Ремонтират спортните игрища на СУ „Паисий Хилендарски“ в Хасково

В Хасково започна ремонт на спортните игрища на средно училище „Паисий Хилендарски“. Той е на стойност 198 491, 06 лв. без ДДС, средствата са осигурени по проект „Красива България“, проектно предложение „Подобряване на социалната инфраструктура“...

публикувано на 12.08.20 в 09:20
Тракийски университет, Стара Загора

Продължава кандидат-студентската кампания в Тракийския университет-Стара Загора

92%   са запълнени местата държавна поръчка в специалностите на Тракийския университет в Стара Загора след трето класиране. Свободни остават 97 места. Най-много – 16 са незаетите места в специалността „Екология“ в Аграрния факултет. Свободни места..

публикувано на 12.08.20 в 09:11

Първан Симеонов: Борисов успя да си върне инициативата

В дългосрочен план посоката трябва да е постоянен натиск върху управляващите и протестната енергия да не спира. Така коментира за Радио Стара Загора антиправителствените протести у нас политологът Първан Симеонов. Обществото все по-трудно..

публикувано на 11.08.20 в 16:10