Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Валентин Тотев: Взети са всички необходими мерки, не е нещо опасно

Замърсената вода е една от причините за мъртвата риба в езеро "Загорка"

Сигнал за не малко на брой умрели риби във водите на езеро „Загорка“ подадоха слушатели на Радио Стара Загора. В различни групи в социалните медии хората алармират с констатация и снимков материал за проблема.

Наш екип беше на място и установи, че към днешна дата има единици умрели риби, останали във водата. Затова пък редовни посетители и риболовци бяха категорични, че от близо седмица се забелязват такива случаи и едва в последните дни са намалели.

Две са причините за измрялата риба, каза за Радио Стара Загора Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов-Стара Загора, един от стопаните на езерото.

По думите му, повечето от умрелите риби  са каракуди, част от последното зарибяване, които не са успели да си създадат имунитет. От друга страна обаче водата е силно замърсена и от дъждовете, и от боклуците, които прииждат по реката от село Змейово.

Тотев увери, че няма нищо опасно и от няколко дни са взети всички необходими мерки, в това число и обработка с медикаменти за дезинфекция и почистване.По думите му в езеро “Загорка“  има около 15 тона риба.

Клубът по спортен риболов заедно с Клуба по корабомоделизъм го стопанисват с решение на Общинския съвет на Стара Загора от 2012г. за срок от 10 години.


Галерия

Още от категорията

Фондация "Проект Бузлуджа" стартира кампания за събиране на лични истории, свързани с Паметника на връх Бузлуджа

Фондация „Проект Бузлуджа“ стартира от 2-ри юли кампания "Неписани истории за Бузлуджа" за набиране на лични истории, свързани с Паметника Бузлуджа, съобщи в интервю за Радио Стара Загора архитект Дора Иванова, председател на фондацията. Кампанията..

публикувано на 08.07.20 в 07:05

"Демократична България" атакува по вода имот, свързан с Ахмед Доган

Сблъсъци на охранители с лидера на „Да България“ Христо Иванов и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов се разпространяват на видео в социалните мрежи. Повод за скандала е опит на двамата представители на партията да слязат на..

публикувано на 07.07.20 в 16:50

Намаляват цената на парното в Сливен

Новата цена на парното за битови абонати в Сливен от 1 юли е 75,34 лв. без ДДС за мегават час , а намалението спрямо миналогодишните цени е с около 5 лева. Това съобщи директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов, позовавайки се на решението на КЕВР..

публикувано на 07.07.20 в 16:45

Обновяват Стара Загора с хиляди нови цветя

Паркове и градини в Стара Загора ще бъдат обновени с хиляди нови цветя. Вече започна засаждането им в Парк „Пети октомври“, зоните за отдих и по централния булевард. Есенно-зимните цветя се подменят с пролетно-летни стръкове от различни видове...

публикувано на 07.07.20 в 16:36

Община Гурково осигурява транспорт към местното средно училище

И през новата учебна година община Гурково ще поеме изцяло пътните разходи на 44-те учители от Стара Загора и Казанлък от местното Средно училище „Христо Смирненски“ . Общината е осигурила средства и за двата училищни автобуса, с които децата от..

публикувано на 07.07.20 в 14:02

Студенти-доброволци от Тракийски университет се обучаваха в Поморие

През отминалата седмица Поморие бе център на обучението на студентите от Тракийския университет, доброволци в Спасителния център на Зелени Балкани, информират от пресцентъра на висшето учебно заведение. Първата спирка на младежите в крайморския град бе..

публикувано на 07.07.20 в 09:53

Засилените противоепидемични мерки остават на територията на „Мини Марица-Изток“ ЕАД

При стриктно спазване и контрол на противоепидемичните мерки да протича присъствената форма на работа в клоновете на Дружеството и Управлението на „Мини Марица-Изток“ ЕАД. Това предвижда заповед на изпълнителния директор Андон Андонов. Носенето на..

публикувано на 07.07.20 в 09:51

Община Гурково разчита на допълнителни средства по проекти в социалната сфера

Община Гурково разчита на допълнителни средства в социалната сфера по проекти, насочени към хората с увреждания, самотните възрастни и трайно безработните лица.  Общината има около 5 500 жители, голяма част от които попадат в социално уязвими групи..

публикувано на 07.07.20 в 09:45

Осигуриха средства за обследване на Паметника на свободата

Министерството на културата ще осигури необходимите средства, за да започне обследване на Паметника на свободата на връх „Шипка“.  "За да започне реставрацията и консервацията на монумента трябва да се направи първо обследване на фасадите. Това е..

публикувано на 07.07.20 в 09:39

12 проби са изследвани за коронавирус в Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети дванадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция, инфорпмират от областния щаб. Седем от пробите са взети от РЗИ -Хасково по преценка на епидемиолога на контактни лица на пациент с..

публикувано на 07.07.20 в 09:13