Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Стефан Радев призова депутатите да подкрепят промяна за отпадане на по-леките наказания при тежки престъпления

Кметът на Сливен поиска по-строги наказания за извършителите на тежки престъпления

Сливенските депутати да работят за отпадане на намаляването на наказателната отговорност при извършването на тежки умишлени престъпления против личността, призова кметът на Сливен Стефан Радев.

Повод за предложението са  последните два случая на насилие над деца в сливенското село Сотиря. Радев призова  за действия, които да спомогнат тази промяна да се осъществи. „Надявам се това да случи, като общество да вземем такова решение и призовавам нашите народни представители на подкрепят тази инициатива“, каза още Стефан Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Светли понеделник митрополит Киприан служи в храм-паметника "Рождество Христово"

На Светли понеделник, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави св. Божествена Златоустова литургия в манастирския храм-паметник “Рождество Христово” – гр. Шипка. Владиката отправи архипастирския си благослов за..

публикувано на 06.05.24 в 17:11

Ямбол отбеляза Гергьовден с литийно шествие с икона с мощите на светеца

Икона с вградени мощи на свети Георги обиколи днес улици в най-стария квартал на Ямбол. В традиционното литийно шествие, предвождано от хоругвите на закрилниците на града - света Троица и свети Георги, заедно с ямболските духовници се включиха..

публикувано на 06.05.24 в 16:17

Хасково празнува 6 май - Гергьовден и Ден на храбростта и Българската армия

Община Хасково и Военните формирования в Хасково и Корен организираха тържествено честване на 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Венци и цветя на признателност пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ поднесоха..

публикувано на 06.05.24 в 13:34

Стотици отпразнуваха заедно Великден в село Роза

Стотици жители и гости на село Роза отпразнуваха един от най-големите християнски празници – Великден, в парка на населеното място. Множество игри, конкурс за най-вкусен домашен козунак, кратка програма и други празнични елементи забавляваха..

публикувано на 06.05.24 в 11:56
войнишкият паметник в Тулово

Родолюбци от Крън - с идея на изграждане на войнишки паметник

Паметник на загиналите във войните офицери и войници от град Крън планира да изгради Инициативен комитет от жители на селото, съобщи Чавдар Ангелов, директор на Национален парк музей "Шипка - Бузлуджа".  "Около 80 офицери и войници, родом от Крън, са..

публикувано на 06.05.24 в 10:00
Византийска православна икона на св. Георги, ХІV в., Константинопол

Над 6 800 старозагорци празнуват името си на Гергьовден

На 6 май - Гергьовден в Стара Загора празнуват над 6 800 именници. С името Георги са най-много - 3 311, след това са дамите на име Галина - 757. За имен ден ще черпят и 690 старозагорки на име Гергана. 348 са дамите с името Галя и точно толкова са и с..

публикувано на 06.05.24 в 09:50

Село Долно Изворово - там, където Бог има много имена, но за всички значи "любов"

В днешните напрегнати и трудни времена, когато вярата често е повод за разединение, в едно казанлъшко село мюсюлмани и християни са заедно на всички празници. В село Долно Изворово, Казанлъшко,  мюсюлмани и християни заедно са вдигнали минаре. И по същото..

публикувано на 06.05.24 в 09:05

С литийно шествие отбелязват Гергьовден в Ямбол

Литийно шествие с икона на Свети Георги Победоносец с частица от мощите на светеца ще премине по централни улици на Ямбол, информира кореспондентът на БНР  Даниела Костова. Празникът ще започне в църквата „Св. вмчк. Георги Победоносец" с..

публикувано на 06.05.24 в 08:11
снимката е илюстративна

Слънчев и топъл 6 май в Старозагорско

Слънчево и топло ще е в Старозагорско на днешния 6 май.  Максималните температури днес се очаква да достигнат до 23 градуса, а утрото в областния град посрещаме с температура на въздуха от 7-9 градуса.  Днес ще е и денят на голямото прибиране. Очаква се..

публикувано на 06.05.24 в 07:31
Византийска православна икона на св. Георги, ХІV в., Константинопол

Гергьовден е

Днес е 6 май – вторият ден от Великден, който съвпада с още един от най-големите пролетни празници на българите – Гергьовден .  Празникът е тачен в традициите и на християни, и на мюсюлмани по нашите земи.  Сред мюсюлманите в България празникът е..

публикувано на 06.05.24 в 07:00