Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събарят 96 незаконни къщи край старозагорския квартал "Лозенец"

96 незаконни къщи ще бъдат съборени край старозагорския квартал "Лозенец". Те се намират от източната страна на ул. „Витоша“, парк „Борова гора“ до Стрелбището. "Днес подписах заповедите за събарянето им", потвърди пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.
От утре протоколите ще бъдат залепяни по къщите, като екипи на полицията ще придружават общинските служители. Срокът за обжалване от страна на собствениците е 14-дневен.Нарушителите ще имат 30-дневен срок за доброволно премахване на незаконните постройки.
Това ще бъде четвъртото поредно премахване на незаконни къщи край квартал "Лозенец". Първите бяха премахнати през 2014 г., действията на община Стара Загора за справяне с проблема продължиха и през 2016 г. 
През април тази година бяха съборени нови 54 незаконни постройки. Част от тях бяха масивни, на по няколко етажа и бяха разположени в зелени площи и в опасна близост до дере, както и до опожарявана няколко пъти гора. По време на последната акция кметът Живко Тодоров уточни, че нито един от обитателите на тези постройки не е подал молба за настаняване в общинско жилище.

Още от категорията

Близо 100 кг опасни битови отпадъци бяха събрани през пролетната кампания в Стара Загора

За трета поредна година гражданите на Стара Загора проявиха висока активност и отговорно отношение по време на проведената пролетна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. На 28 и 30 май 2020 год. в мобилен събирателен пункт,..

публикувано на 02.06.20 в 12:06

Изложба на Чудомир и Мара Чорбаджийска откриха в Художествената галерия в Казанлък

Изложба с творби на Мара Наумова Чорбаджийска и Димитър Чорбаджийски-Чудомир е подредена в Художествената галерия на Казанлък. Тя се откри в рамките на празника на розата и е под мотото „Цветето и дъбът“, разказа директорът на галерията Христо Генев...

публикувано на 02.06.20 в 11:45

Представители на местната власт почетоха паметта на Ботев в Стара Загора

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България областният управител Гергана Микова и заместник-областните управители поднесоха венци пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк Аязмото. Да почетат паметта..

публикувано на 02.06.20 в 11:17

Над 31 000 броя цветя ще бъдат засадени в Ямбол

Започна сезонното зацветяване на зелените площи в Ямбол. През пролетните месеци Община Ямбол извършва детайлно оформяне на цветните композиции със сезонни летни цветя. Посетилите на Градски парк могат да се насладят на красивото пано в цветния партер..

публикувано на 02.06.20 в 10:59

По-малко пожари в старозагорско за първите пет месеца на 2020 г.

През първите пет месеца на 2020 г. отчитаме спад на броя на произшествията в сравнение със същия период на 2019 г., съобщи Антон Колев – началник на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора. До края на май през тази..

публикувано на 02.06.20 в 09:53

Стара Загора ще подготвя териториален план за справедлив преход на въглищната индустрия

Стара Загора е една от трите области, за която България е подала заявка за средства за изготвяне на териториални планове за справедлив преход на въглищната индустрия. До септември месец тази година трябва да бъде финализиран регламентът за..

публикувано на 02.06.20 в 09:27

Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан. Традиционното всенародно..

публикувано на 02.06.20 в 09:10
УМБАЛ

Мъж на 61 години е починал от коронавирусна инфекция в болницата в Стара Загора

Мъж на 61 години с доказана коронавирусна инфекция e починал в болницата в Стара Загора, стана ясно от данните на Националния оперативен щаб. Той е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ по линия на републиканската спешност и е..

публикувано на 02.06.20 в 09:05
Община Хасково

Да продължи програмата за саниране на блоковете, искат от община Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев е изпратил писмо до правителството с искане да продължи националната програма за енергийна ефективност. При първите етапи от санирането на блоковете Хасково е на трето място в България по брой на обновените..

публикувано на 02.06.20 в 08:31
проф. д-р Тодор Кантарджиев

19 нови случая на коронавирус

За вчерашния ден в България има 19 нови доказани случая на коронавирус, от тях в болница са 9 души, 10 са на домашно лечение, съобщи днес на редовен брифинг проф. Тодор Кантарджиев.  Извършените PCR изследвания са 1220. За момента у нас има направени над..

публикувано на 02.06.20 в 08:27