Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на областните градове

Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на областните градове за предстоящите на 27 октомври местни избори. Официално бе потвърдено, че кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще се бори за трети мандат. 

В Сливен кандидатът на ГЕРБ ще бъде Стефан Радев, в Ямбол партията издига кандидатурата на Димитър Иванов. В Хасково за кандидат бе утвърден областният управител Станислав Дечев. 

За нов мандат ще се борят кметовете на София Йорданка Фандъкова, на Бургас Димитър Николов, на Варна Иван Портних, на Велико Търново Даниел Панов, на Габрово Таня Христова, на Враца Калин Каменов и др. 

Комисията стартира и процедура по утвърждаване на кандидатите за кметове на общини и кметства и листите за общински съветници. На заседанието беше решено още, че ПП ГЕРБ ще финансира предизборната кампания на партията със средства от партийната субсидия. По време на кампанията няма да се приемат дарения, доброволни вноски от членове на партията, както и участие с лични средства на кандидатите за местна власт, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. 

Ето и пълният списък с кандидатите за кметове в областните градове: 

Благоевград: Атанас Камбитов;
Бургас: Димитър Николов;
Варна: Иван Портних;
Велико Търново: Даниел Панов;
Видин: Огнян Ценков;
Враца: Калин Каменов;
Габрово: Таня Христова;
Добрич: Надежда Петкова;
Кърджали: Никола Чанев;
Кюстендил: Петър Паунов;
Ловеч: Корнелия Маринова;
Монтана: Златко Живков;
Пазарджик: Иван Панайотов;
Перник: Вяра Церовска;
Плевен: Мирослав Петров;
Пловдив: Здравко Димитров;
Разград: Валентин Василев;
Русе:  Диана Иванова;
Силистра: Юлиян Найденов;
Сливен: Стефан Радев;
Смолян: Николай Мелемов;
София: Йорданка Фандъкова;
Стара Загора: Живко Тодоров;
Търговище: Дарин Димитров;
Хасково:  Станислав Дечев;
Шумен: Любомир Христов;
Ямбол: Димитър Иванов.

Още от категорията

Удължават срока за подаване на заявки за участие в "Писта Стара Загора"

Крайният срок за подаване на заявки за участие в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“ ще бъде удължен до сряда. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Илия Бояджиев председател на Автомобилен Спортен Клуб – Стара Загора. Клубът, заедно с..

публикувано на 21.09.20 в 16:37

Ученици помагат на ученици в Сливен

Ученици помагат на ученици в неравностойно положение в сливенската езикова гимназия „Захари Стоянов“. От началото на учебната година в училището върви кампания за закупуване на учебни помагала, , необходими на децата в неравностойно социално положение. За..

публикувано на 21.09.20 в 16:32

Символична първа копка даде началото на цялостното обновяване на "Руския пазар"

Със символична първа копка днес бе дадено начало на реконструкцията на т.н. „Руски пазар“ в Стара Загора и разширението на ул. „Капитан Петко войвода“.  След приключване на строителството, търговският обект ще бъде с изцяло нова съвременна визия. На..

публикувано на 21.09.20 в 16:02

15 села в община Тунджа са с нарушено водоподаване

15 населени места в община Тунджа днес са с нарушено водоподаване. В някои от селата чешмите са сухи вече седмица. Информация на кореспондента ни в Ямбол Даниела Костова.

публикувано на 21.09.20 в 15:48
Община Сливен

42 в Сливенска област са с коронавирус

В началото на седмицата 42 жители на Сливенска област са положителни на COVID-19, съобщават от Областния кризисен щаб. Най-много те са в община Сливен – 26, община Котел - 12 и община Нова Загора- 5. През изминалата седмица в Сливенска област те са..

публикувано на 21.09.20 в 15:43

ЕК представи обновен план за намаление на емисиите от парникови газове

Европейската комисия представи своя обновен план за намаляване на емисиите на парникови газове в ЕС с поне 55 % до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г. Планът е доста по-амбициозен от обсъждания досега, а България все още няма изготвен план за..

публикувано на 21.09.20 в 15:39

Ямбол чества Деня на Независимостта с прожекция в Лятното кино

Ямбол чества Деня на Независимостта с прожекция в Лятното кино, церемония в Музея на бойната слава и интересни атракции. Подробности съобщава Румяна Стефанова:

публикувано на 21.09.20 в 15:33

Автоинструктори готвят протести

Учебните центрове за подготовка на водачи на моторни превозни средства се готвят за протест. Причината е проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за обучение на бъдещи шофьори. Две изменения на Наредба 41 и 37 съдържат лобистки..

публикувано на 21.09.20 в 15:29

Лула с печат разкриха археолозите при разкопки в двора на ОУ "Петко Славейков"

Археологическите разкопки в двора на старозагорското Второ основно училище “Петко Рачов Славейков“ засягат вероятно една от основните улици  на античния град Августа Траяна, недалеч от западните крепостни стени. Улицата се намира северно от..

публикувано на 21.09.20 в 15:19

112-та годишнина от обявяване Независимостта на България честват във Велико Търново

Празничната програма на община Велико Търново, посветена на 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на България започва на 22 септември в 7,30 часа с празнична Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския..

публикувано на 21.09.20 в 15:18