Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Приятелите на Русия се събират за 16-ти път край язовир “Копринка”

Снимка: Архив

16-ят събор на русофилите в България се провежда днес край язовир "Копринка" до Казанлък.„Европа е по-силна с Русия“ е мотото, под което протича днешното издание.

Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък са част от проявите включени в програмата.

Съборът край бреговете на Копринка започва с Концерт на лауреатите на седмия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, чийто заключителен етап беше снощи в Казанлък.

Ще бъдат наградени победителите в Х Международен конкурс за детска рисунка "Обичам моята Родина“. Митингът на национално движение „Русофили“ започва в 13 часа, обяви Ирина Минева, председател на областния съвет на организацията.

Специален гост на събора на русофилите тази година ще бъде естрадният изпълнител Христо Кидиков.


Още от категорията

Служителка от детска градина в Казанлък с положителен тест за Covid-19

В ОДЗ 2 “Снежанка” в Казанлък е установена служителка с положителна проба за Ковид-19, съобщават от РЗИ - Стара Загора. За случая здравната институция е сезирана от община Казанлък. Жената е настанена в Старозагорската болница УМБАЛ “Проф. д-р Стоян..

публикувано на 14.07.20 в 21:09

И Звезди от "Ахат" се включи в антиправителствения протест в Стара Загора

Няколко стотин старозагорци се включиха в третото поред мирно протестно шествие по улиците на града. Те поискаха отново оставките на правителството и главния прокурор.  Протестът, организиран в социалните мрежи, събра близо хиляда души пред..

публикувано на 14.07.20 в 21:04

Стартира проект за рекултивация на старото депо за отпадъци край Стара Загора

С водосвет и молитва бе дадено началото на церемонията за стартиране на проект „Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора“, информират от пресцентъра на общината. „Радвам се, че ще можем да..

публикувано на 14.07.20 в 17:46

Община Ямбол стартира инфраструктурни ремонти

Община Ямбол предприема ремонти дейности на територията на града. До дни ще бъде подновена уличната настилка пред блок 2 и 3 в жилищен комплекс „Диана“. Приключи текущият ремонт на улица „Ангел Кънчев“ в участъка от улица „Гавраил Кръстевич“ до..

публикувано на 14.07.20 в 17:41

Сметната палата завери бюджета на община Казанлък за 2019 г.

С близо 5 млн.лв. повече от 2018г. и над 8 млн. лв. повече спрямо 2017г. бе отчетеният Бюджет на община Казанлък за 2019 г., информират от общината. Представянето пред обществеността се състоя днес в Ритуалната зала на Община Казанлък. От общо 55 415 041..

публикувано на 14.07.20 в 17:38

Електротехник е починал при трудова злополука в Хасково

Електротехник на 64-годишна възраст е починал при трудов инцидент в медицинско заведение в Хасково, съобщиха от Инспекцията по труда. Злополуката е станала вчера при ремонтни работи в Центъра за психично здраве в квартал "Болярово" в областния център...

публикувано на 14.07.20 в 15:55
Снимка: Община Павел Баня

Започва лятната програма на Царица Роза в Павел баня

От утре стартират поредица инициативи за децата от Павел баня през лятната ваканция. Всички събития са под егидата на Царица Роза Павел баня 2020 Милица Милушева и са организирани от Община Павел баня. Още в сряда (15 юли) от 10:00 часа ще се проведе..

публикувано на 14.07.20 в 15:51

Двойно по-малко разрешителни за работа на непълнолетни са издадени в Стара Загора

Значително по-малко са поисканите от работодателите разрешения за наемане  на непълнолетни от началото на тази година, отчитат от Главната инспекция по труда. Като основна причината за това посочват епидемичната обстановка и спадът в работата на..

публикувано на 14.07.20 в 15:43

Мантинелата при 160-тия км на АМ "Тракия" не е причина за катастрофата на 12 юли

40 милиона лева са изразходвани до момента през 2020 г. за подмяна на мантинелите по магистралите. Това обяви в Стара Загора инж. Иван Досев член на Управителния съвет на Агенция „Пътна Инфраструктура“. Той заедно с експерти направи оглед на..

публикувано на 14.07.20 в 15:28

Завърши жътвата на ечемика в Ямболска област при среден добив 339 килограма от декар

Завърши жътвата на ечемика в Ямболска област при среден добив 339 килограма от декар, съобщи директорът на Областната дирекция по земеделие Стоян Кунев. Досега са ожънати около 82 на сто от площите с пшеница и 61 на сто с маслодайна рапица. Средният добив..

публикувано на 14.07.20 в 14:58