Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители в Ямбол призоваха за дарения за възстановяване на най-стария храм в града

В навечерието на новата учебна година учителите от езиковата гимназия в Ямбол призоваха учениците, родителите и гостите да дарят средствата, предвидени за цветя за възстановяването на най-стария храм в града - „Света Троица“.

Средства за ремонт на църквата се събират чрез различни благотворителни инициативи повече от две години и вече са осигурени около 27 000 лева, но за възстановяването на фасадата и камбанарията са необходими още 40 000 лева.

Учениците от езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ за инициативата на своите учители:

„Мисля, че е добра инициативата, защото трябва да се дарява за храмове, паметници“, „Понеже сме християни и трябва да помагаме, защото е по- добре да помогнем за някаква кауза“; „Паричките, които всеки си е определил, да сложат в кутията, която ще бъде поставена на входа на училището“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета. Честването започна с панихида в памет на героите, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия, в съслужие с казанлъшки духовници. В церемонията се включиха и деца..

публикувано на 20.07.24 в 18:33

В Сливен започват проверки на земеделци за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна..

публикувано на 20.07.24 в 17:25

Двама мъже пострадаха тежко след сбиване в Раднево

На 19.07.2024г. в 18:33 часа, в  РУ-Раднево е получен сигнал за сбиване в гр. Раднево. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че около 18:30 часа е възникнал скандал между няколко лица - от една страна двама мъже на 45 и 34..

публикувано на 20.07.24 в 13:16

Покривът на Второ основно училище в Стара Загора протече, наводниха се стаи

Няколко класни стаи и Актовата зала във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” в Стара Загора  са се наводнени след протичане на покрива при падналия дъжд вчера. Това съобщи, в социалните мрежи, директорът на училището Милена Желязкова. Г-жа..

публикувано на 20.07.24 в 12:06

Президентът Румен Радев : Най-важно е да се локализира пожарът ...Има време за доклади и анализи

Президентът Румен Радев посети една от тежко засегнатите от пожари общини - Болярово. Той благодари на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че  не са допуснали загуба на човешки живот. " Оттук..

публикувано на 20.07.24 в 10:16

Катастрофа на АМ "Тракия" затруднява движението

Движението на 160-и километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, в района на Чирпан, област Стара Загора, се осъществява в аварийната лента поради пътен инцидент. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От там призовават шофьорите да се..

публикувано на 20.07.24 в 10:09
Снимка:Даниела Костова

Пети ден продължава борбата с пожарите в община Болярово

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава въведеното от кмета Христо Христов частично бедствено положение в седем села. Днес в района на пожара се очаква да пристигне президентът Румен Радев...

публикувано на 20.07.24 в 09:22

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

С богата програма под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му. На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на..

обновено на 20.07.24 в 09:20

Забраняват влизането в язовир "Копринка", ще се ползва от самолети за пожарите

Забранява се влизането във водите на язовир "Копринка" с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък. Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват..

публикувано на 19.07.24 в 18:10