Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Близо 50 хил. лева събраха старозагорци в подкрепа на съгражданката си Камелия

Инициативата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за отбелязване на 38-мия му рожден ден с благотворителна кауза събра стотици добротворци в Регионалния музей тази вечер. В трите поставени кутии за дарения, желаещите имаха възможност да допринесат за лечението на младата си съгражданка. В края на вечерта, събраната сума бе 48 282 лв., както и 120 евро. Много от фирмите и организациите в града използваха и банковите сметки на Камелия, за да дарят добрина. 

Стотици граждани обединиха усилия в подкрепа на 32-годишната Камелия Добрева от Стара Загора. Тодоров покани всички свои съграждани да се включат в каузата за събиране на средства за лечението на младото момиче, страдащо от  остра Т-лимфобластна левкемия. За лечението на Камелия са необходими 300 хил. евро – сума, непосилна за семейството. 

„Благодаря на всички Вас, които дойдохте тази вечер. Моят рожден ден е само повод да сме тук. Каузата е една – Камелия Добрева, за която всички ние ще помогнем да се съберат пари, защото става въпрос за младо момиче на 32 години, което се нуждае от тези средства, за да запази живота си“, каза Живко Тодоров. „Реших на рождения си ден тази година да направя така, че повече хора да научат за Камелия. Ако всички се съберем и дадем по малко е много лесно да съберем голяма сума, отколкото няколко човека да се опитват да я съберат сами, защото тогава наистина е непосилно. Едно е да има град, друго е да има общност. Аз смятам, че със стъпките, които правим, се обединяваме, а това означава заедно да движим процесите в града и да се опитваме да правим хубави неща, това ни прави общност“, допълни градоначалникът. Той завърши с думите – „Благодаря Ви, че Ви има и, че имате сърца!”.

Емоционални думи изрази и бащата на Камелия, който присъстваше на събитието. „Благодаря от сърце и от душа от името на Ками на кмета Живко Тодоров, на всички Вас! Вие сте хора със страшно добри сърца! – каза Добри Добрев, бащата на Камелия.

На благотворителната вечер в Регионалния исторически музей, талантите от трио „Реверанс“ поздравиха гостите безвъзмездно, това направи и Ники Чернев, който се погрижи за озвучаването. От кетъринг фирмата също се включиха към каузата. На място имаше и благотворителен базар от ръчно изработени сувенири.

Всеки може да бъде съпричастен и помогне, използвайки дарителски кутии или дарителските сметки, които са в Банка ДСК:

EUR сметка с IBAN: BG93STSA93000026167852 - Kameliya Dobreva

BGN сметка с IBAN: BG68STSA93000026167817 BIC: STSABGSF - титуляр: Камелия Добрева Добрева

Pay Pal - kameliq.dobreva@gmail.com


Галерия

Още от категорията

Национален рибен фестивал гостува в Стара Загора

Стара Загора е домакин на кампанията „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“.  Организатори са от Министерството на земеделието, храните и горите. Проявата започна в 11.00 часа. Всеки може да си купи българска риба и аквакултури,..

публикувано на 20.10.20 в 13:14

ТрУ и още 4 университета ще си сътрудничат в обучението и научните изследвания в областта на устойчивото използване на природните ресурси

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков подписа декларация за партньорство с ректорите на още четири университета - чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев от Лесотехнически университет, проф. д-р Иайло Георгиев от Минно-геоложки..

публикувано на 20.10.20 в 12:11

17 новорегистрирани случая на коронавирусна инфекция в хасковска област през последното денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и трима излекувани. Разпределението по общини на лицата е: Община Хасково – 13 човека, пет жени на 39 г.;..

публикувано на 20.10.20 в 11:43
Община Стара Загора

Организират обществено обсъждане на новия Генерален план за организация на движението в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Генерален план за организация на движението на община Стара Загора. Дискусията ще..

публикувано на 20.10.20 в 11:39

53-ма са новодиагностицираните с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие

Първи антирекорд от 53-ма новодиагностицирани с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие отчете директорът на многопрофилната болница за активно лечение в града професор Йовчо Йовчев. Той допълни, че от новите случаи 40 са за Стара..

публикувано на 20.10.20 в 10:42

Неизвестно скривалище на Левски в свиленградското село Младиновци

Неизвестно скривалище на Левски е оцеляло в свиленградското с. Младиновци. Жителите на селото, които са чували историята от дедите си, разказват, че  Апостола  дошъл през 1871 г. в тяхното село при една от обиколките си из страната. Наследниците на..

публикувано на 20.10.20 в 10:08

Първото по рода си OPEN AIR TRAP PARTY ще се проведе в Стара Загора

Първото по рода си OPEN AIR TRAP PARTY у нас ще се проведе на 20 октомври, от 19:00 часа, на паркинга на парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Идеята рапърите Зипо и Слаш, DJ THEO и продуцентската компания DREAM STAR RECORDS заимстват от Америка,..

публикувано на 20.10.20 в 09:28

Петя Алтемирска: При приемане на готвените промени в Закона за лова ще намалее контрола на бракониерските практики

Като скандални определи внесените промени от Министерството на земеделието в Закона за лова и опазване на дивеча Петя Алтемирска от сдружение „Кажи“ (Кампания и активизъм за животните в индустрията). Тя допълни, че по този начин за пръв път се..

публикувано на 20.10.20 в 09:20

Фондация „Постижения“ обявява национален конкурс за дизайн на алманах „Щедри сърца“

Фондация „Постижения“ обявява национален конкурс за дизайн или рисунка за корица на алманах „Щедри сърца“. Книгата е част от проекта „Giving Hearts”. Графичното изображение трябва да бъде свързано с мисията на проекта  - да популяризира..

публикувано на 20.10.20 в 09:08

Адриан Николов, икономист: След края на мярката "60 на 40" най-вероятно ще се стигне до сериозна вълна от фалити на малки фирми

Дали мярката „60 на 40“ беше ефективна е твърде рано да кажем, тъй като тя доста се забави и това съответно доста намали ефективността й. Доколко тя е успяла да запази някакви работни места ще видим в момента, в който мярката приключи, коментира за..

публикувано на 20.10.20 в 08:57