Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областният управител на Ямбол

Димитър Иванов: Няма ли диалог, няма и реално решаване на проблемите

Номинацията ме изненада, но съм убеден, че хората ще разберат нашите идеи, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на града

Общо 9 са кандидатите за кмет на Ямбол на предстоящите на 27 октомври местни избори. Четири от кандидатурите обаче приковават по-сериозно внимание в битката за доверието на гражданите – на настоящия кмет Георги Славов, който ще се яви като независим, на кандидата на ГЕРБ Димитър Иванов, на бизнесмена Валентин Ревански и кандидатът на БСП Катя Георгиева. Димитър Иванов се включва в местните избори като настоящ областен управител на региона, решението за това бе взето от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на заседание на 11 септември. Изненада ли го тази номинация, как вижда развитието на града и кои ще бъдат акцентите в програмата му – на тези въпроси отговори Димитър Иванов часове преди официалния старт на предизборната кампания.

Г-н Иванов от настоящата Ви позиция на Областен управител как изглежда Ямбол като развитие в последните години?

-В последните 10 години промяната и резултатите са видими за всички граждани и гости, които идват на територията на цялата област. Благодарение на финансовата стабилност на държавата, на програмите, по които се работи с европейски средства, правителствените програми резултатите са видими и хората са все по-доволни и по-доволни. Смея да твърдя, че това, което се постигна с развитието на регионите, на общините, на населените места хората го възприемат добре. Но очакванията са й още по-големи.

Кое може още да бъде подобрено?

-На първо място важен е диалогът с гражданите. През тези години, в които съм и областен управител, държа най-вече на това – диалога и отношението с гражданите. Много проекти се изпълниха в Ямбол, но най-важно си остава това. И още нещо – отношението към кварталите. Защото имаме големи квартали на територията на нашия град, хората там също имат искания, виждане за развитието. Ние също имаме нашите идеи и затова искаме доверието на гражданите. Това, което сме заложили като програма за развитие на град Ямбол е относимо към вижданията и исканията на нашите съграждани и ние като отговорни ръководители, и като част от екипа на ПП ГЕРБ искаме доверието на хората, защото знаем, че можем да подобрим и останалата част от инфраструктурата на града, кварталите най-вече. Защото да, хората харесват това, което се направи в последните години най-вече в центъра на града, в парка, улиците, които се реновираха, но имаме много работа по кварталите, която трябва да свършим в следващите години.

Това ли ще бъде един от акцентите в предизборната ви програма?

-Това е. Но най-важен си остава диалога. Няма ли го, няма го и реалното решаване на проблеми и на текущи задачи, които има не само в град Ямбол, но и във всяка една друга община. Благоустрояването по кварталите, спортната инфраструктура, пътната, образователната такава, тротоарите, спортните и детските площадки – това също са важни неща за всеки един жител на дадения град и най-вече говоря за град Ямбол.

Изненада ли ви номинацията на Изпълнителната комисия на партията?

-Честно казано ме изненада. Но ние имаме три натрупани загуби на територията на град Ямбол през последните проведени избори. Говоря за президентските избори, парламентарните и евроизборите. И трябваше нов подход, да се обърне внимание на това какво искат гражданите, какъв е проблемът след дългогодишното управление. И затова смея да твърдя сме направили листа и с млади хора, и с доказани професионалисти, с които да отговорим на искането и на виждането на нашите съграждани. Ще ни бъде трудно от гледна точка на това че времето е малко. Но с екипа, с който започваме кампанията, аз съм убеден, че хората ще разберат нашите идеи, нашите послания и ние трябва да продължим да работим за развитието на град Ямбол. По начина, по който го искат и нашите съграждани. Тези, с които ние се срещаме ежедневно по улиците, ежедневно в кварталите. Затова си залагаме не малко приоритети, които трябва да изпълним, защото за нас град Ямбол е важен. Ние сме избрали да живеем тук, нашите деца да се развиват в нашия град. Затова като млади хора, като хора, които са се доказали в своята професия сме длъжни да отговорим на всички искания и въпроси, и да решаваме реалните проблеми във всички райони на нашия град.

Какво още каза областният управител на Ямбол и кандидат на ГЕРБ за кмет на града за изграждането на новата болница, решаването на проблемите на здравеопазването в града, развитието на икономическата зона Ямбол – Сливен, кампанията, която предстои и основните му опоненти в нея чуйте в прикачения звуков файл.


Още от категорията

9 нови случая на коронавирус, има нов заболял в Стара Загора и Хасково

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в..

публикувано на 05.04.20 в 18:04

43,5 литра дъжд на квадратен метър е паднал в Хасково

Обстановката в Хасковска област е нормална, въпреки обилните дъждове през последното денонощие. Най-голямо количество валежи са отчетени в община Минерални бани – 48,5 литра на квадратен метър , информират от пресцентъра на областния управител. В..

публикувано на 05.04.20 в 16:11

За снабдяване с лекарства по домовете се обаждат все повече старозагорци

Гражданите, които ползват услугите на Диетичния стол в Стара Загора нарастват с всеки ден. До момента 120 души се снабдяват по домовете с топла храна като има възможност броят им да се увеличи, съобщи зам. - кметът на Стара Загора Милена Желева. За..

публикувано на 05.04.20 в 14:41

Изписан е първият оздравял от коронавирус в Старозагорско

Вчера е изписан първият пациент, който постъпи с положителна проба за коронавирус в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Мъжът е от Казанлък и след две отрицателни проби за вируса вече е изписан , уточни директорът на лечебното заведение..

публикувано на 05.04.20 в 11:33

В община Болярово е създадена организация за изплащането на пенсиите

В крайграничната община Болярово е създадена организация за изплащането на пенсиите в 20-те населени места. Взети са всички предпазни мерки срещу разпространение на коронавирус, уверяват от администрацията. На територията на общината има пощенски..

публикувано на 05.04.20 в 10:28
Ген. Венцислав Мутафчийски

Общо 522 случая на Covid-19 у нас, нови три в Стара Загора и два в Сливен

Доказаните случаи на коронавирусна инфекция у нас вече са 522, 24 са регистрираните през последното денонощие. В болница са приети 10, изследвани са около 400 души, съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб..

публикувано на 05.04.20 в 09:22

Приеха пети пациент в Старозагорската болница с ковид инфекция

Регистриран е пети случай на болен с коронавирусно заболяване в областта. Пациентът е приет днес със симптоми на ковид инфекция в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“- Стара Загора, съобщи директорът на болницата проф. Йовчо..

публикувано на 04.04.20 в 18:31

Изцяло завършен е първият етап от газифицирането на ямболското село Кабиле

Изцяло завършен е първият етап от газифицирането на ямболското село Кабиле. Изграждането на мрежата се осъществява по подземен способ, с минимално разкопаване на улиците , информира кореспондентът ни в Ямбол Даниела Костова. В селото са..

публикувано на 04.04.20 в 14:08

Успешно преминаха първите онлайн предварителни кандидатстудентски изпити в Тракийски университет

Успешно преминаха първите онлайн предварителни кандидатстудентски изпити и тестове в Тракийски университет-Стара Загора. Непосредствено преди началото на всеки изпит, ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Добри Ярков се включи във..

публикувано на 04.04.20 в 13:16

Над 1 700 заявления за регистрация в селата от община Тунджа

Продължава да расте броят на  желаещите да променят адресната си регистрация отчитат в 44-те села на община Тунджа. Вече са приети над 1700 заявления , информира кореспондентът ни Даниела Костова. След въвеждането на пропускателния режим и..

публикувано на 04.04.20 в 13:10