Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма напрежение в училищата и детските градини в община Стара Загора

Няма напрежение в училищата и детските градини на територията на община Стара Загора. Обстановката е спокойна и учебните занятия протичат нормално, съобщи за Радио Стара Загора зам. кметът Иванка Сотирова след вчерашната паника сред родителите на децата, породена от слуха, че от Агенцията за закрила на детето прибират деца в Сливен, Ямбол и Карнобат .

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане категорично опроверга разпространената дезинформация. От министерствата призовават при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – местните дирекции „Социално подпомагане“ и отделите „Закрила на детето“, училищата, регионалните управления на образованието и структурите на МВР.


Още от категорията

Студенти-доброволци от Тракийски университет се обучаваха в Поморие

През отминалата седмица Поморие бе център на обучението на студентите от Тракийския университет, доброволци в Спасителния център на Зелени Балкани, информират от пресцентъра на висшето учебно заведение. Първата спирка на младежите в крайморския град бе..

публикувано на 07.07.20 в 09:53

Засилените противоепидемични мерки остават на територията на „Мини Марица-Изток“ ЕАД

При стриктно спазване и контрол на противоепидемичните мерки да протича присъствената форма на работа в клоновете на Дружеството и Управлението на „Мини Марица-Изток“ ЕАД. Това предвижда заповед на изпълнителния директор Андон Андонов. Носенето на..

публикувано на 07.07.20 в 09:51

Община Гурково разчита на допълнителни средства по проекти в социалната сфера

Община Гурково разчита на допълнителни средства в социалната сфера по проекти, насочени към хората с увреждания, самотните възрастни и трайно безработните лица.  Общината има около 5 500 жители, голяма част от които попадат в социално уязвими групи..

публикувано на 07.07.20 в 09:45

Осигуриха средства за обследване на Паметника на свободата

Министерството на културата ще осигури необходимите средства, за да започне обследване на Паметника на свободата на връх „Шипка“.  "За да започне реставрацията и консервацията на монумента трябва да се направи първо обследване на фасадите. Това е..

публикувано на 07.07.20 в 09:39

12 проби са изследвани за коронавирус в Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети дванадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция, инфорпмират от областния щаб. Седем от пробите са взети от РЗИ -Хасково по преценка на епидемиолога на контактни лица на пациент с..

публикувано на 07.07.20 в 09:13

Бавят се регионалните планове за "Зеления преход"

С Фонда за възстановяване на Европейската икономика, средствата предвидени за "Зеления преход" значително се увеличиха. Като средствата предвидени за България са с повече от четирикратно увеличение, коментира в Стара Загора евродепутатът от ЕНП/ДБ..

публикувано на 06.07.20 в 21:06

Емил Караниколов: "Инвеститори за Летище Стара Загора няма"

Няма инвеститор за изграждането на модерно летище край Стара Загора . Това заяви на работна среща с представители на местната власт, бизнеса и обществеността министърът на икономиката Емил Караниколов. В дискусията участие взеха също и зам-министърът..

публикувано на 06.07.20 в 19:56

Старопрестолно Велико Търново чества 143 години от Освобождението от османска власт

143 години от Освобождението от османска власт чества днес старопрестолно Велико Търново.  От община Велико Търново съобщават, че в 17 часа на паметника на генерал Гурко ще бъде поднесено приветствие от името на Генералния консул на Руската федерация...

публикувано на 07.07.20 в 06:05
Община Болярово

МИГ Елхово - Болярово с 11 одобрени проектни предложения

Местната инициативна група  Елхово – Болярово със своите 11 одобрени проектни предложения за финансиране от Държавен фонд „Земеделие“ е сред най-активните в Югоизточна България. Два от проектите -  за оборудване на частна ферма с техника за отглеждане..

публикувано на 06.07.20 в 13:47

Затварят за ремонт пътя Ямбол - Сливен

Пътят Ямбол - Сливен ще бъде затворен през следващите две седмици заради ремонт. До 20-ти юли пътят ще бъде затворен заради полагането на последния асфалтов слой в участъка между Ямбол и село Крушаре, информира директорът на Областното пътно управление в..

публикувано на 06.07.20 в 06:52