Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нормализира се обстановката в сливенския квартал "Надежда"

Радио Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Близо 60% от учениците в двете основни училища и в детската градина в сливенския  квартал „Надежда“ са се явили за учебни занятия. Това съобщи Милена Чолакова, началник на Регионалното управление по образованието Сливен. След масовата паника отпреди два дни, породена от слуха, че социални извеждат деца от училищата, днес ситуацията е спокойна. Стоян Радев с още информация по темата. 


Още от категорията

Съдът разпореди на МВР да провери кой и защо блокира пътя Стара Загора - Хасково

Блокира ли се движението по пътя Стара Загора - Хасково, от кого и по чия заповед ще проверява директорът на ОД на МВР в Стара Загора. Това е разпоредил Административният съд - Стара Загора по дело, образувано по искане на Сдружение за оптимизиране на..

публикувано на 05.08.20 в 21:28

Продължават ремонтите на надлез "Катекс" в Казанлък

Продължават ремонтите на т.нар. надлез "Катекс" в Казанлък.  Повдигане на връхната конструкция и смяна на лагерите при втори стълб на надлеза на изграденото второ строително скеле, наложи затварянето на пътни участъци за движение на хора и МПС в района..

публикувано на 05.08.20 в 18:06

В Казанлък заработи мобилен център за разделно събиране на отпадъци

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци работи в Казанлък от днес. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата. От понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч. всеки посетител ще бъде обслужен от..

публикувано на 05.08.20 в 18:01

Румен Петков: Събирането на ГЕРБ е еманация на самозабравата

В Стара Загора лидерът на ПП АБВ Румен Петков нарече нагло и предизвикателно събирането на областни и общински лидери, кметове, депутати и общински съветници от ГЕРБ в столицата на конференция днес от Бойко Борисов. Петков обяви, че иска..

публикувано на 05.08.20 в 17:54

Шести ден протестиращите лагеруват на пътя до летището в Стара Загора

Шести ден остава блокиран пътят от Стара Загора за Хасково и магистрала „Тракия“. Протестиращите остават на палатки в района на летището. Те настояват за оставки на правителството и главния прокурор, както и да бъдат пропуснати за автошествие през..

публикувано на 05.08.20 в 17:45

Под 50% от миналогодишните приходи очакват градинари

С над 50% процента по-малко приходи в сравнение с предходни години очакват да реализират производителите на плодове и зеленчуци у нас заради сушата и пандемията, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на Националната асоциация на..

публикувано на 05.08.20 в 14:58

Усложнява се епидемиологичната обстановка в град Стралджа

Усложнява се епидемиологичната обстановка в град Стралджа. За последното денонощие, в ромския квартал, са регистрирани нови 5 случая на инфектирани с Коронавирус. Въпреки по- строгите мерки за сигурност и забраната за масово струпване на кмета..

публикувано на 05.08.20 в 13:48

Червен код за пожароопасност и силни ветрове се очакват в Хасковско

Червен код за пожароопасност и предупреждение за умерени до силни ветрове на територията на област Хасково се очакват през следващите дни, информират от областната управа. Екстремален е рискът от бързоразвиващи се пожари за периода от 05.08..

публикувано на 05.08.20 в 12:23

Със 120 млн. лева подпомагат земеделските стопани

С близо 120 млн. лева ще бъдат подпомогнати земеделските стопани в страната по мярката Covid-19 от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., съобщи директорът на Областна дирекция "Земеделие" в Стара Загора Мехмед Зейнел.  Приемът по..

публикувано на 05.08.20 в 10:56

Чакат резултатите за COVID-19 в Дома за възрастни с увреждания в Стара Загора

До края на седмицата ще излязат резултатите за COVID-19 на 190-те потребители в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. Тестовете на всички 110 служители там са отрицателни. Потребителите и персоналът бяха изследвани..

публикувано на 05.08.20 в 09:44