Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в общежитието за социално слаби в Димитровград е напълно потушен

Иво Димов, кмет на Димитровград
Снимка: БГНЕС

Пожарът в общинското общежитие за социално слаби в Димитровград е напълно потушен. Двамата обгазени обитатели на общежитието и жената с леки изгаряния, са освободени след прегледи и медицински грижи от болницата. 

"Няма да има бедстващи. Всички 23-ма потребители  ще бъдат настанени в източното крило на пострадалата сграда при нормални условия. От утре ще започне ремонт на сградата, който се надяваме да приключи до месец“, това заяви за Радио Стара Загора избраният за трети мандат кмет на Димитровград Иво Димов. 

Огънят е лумнал от крайна стая на първия етаж.  Пожарът е загасен от пристигналите три пожарни коли. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава слънчево, променлива е облачността над Черноморието

Днес ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, след обяд вече ще бъдат главно над източните и планинските райони. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север...

публикувано на 05.08.24 в 06:48

В Ямбол правят безплатни тестове в рамките на национална лятна кампания срещу СПИН

В цялата страна започва провеждането на лятна кампания срещу СПИН. Тя ще продължи до 12 август .  От началото на август в Регионалната здравна инспекция в Ямбол работи специализиран кабинет за доброволно консултиране и изследване за СПИН. В..

публикувано на 05.08.24 в 06:43

Въвеждат временна организация на движението в Стара Загора

За периода  от днес (05.08.2024г.) до 01.09.2024г.   в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен, договориран  и обществен транспорт и на МПС , извършващи транспорт за собствена сметка, по бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Свети..

публикувано на 05.08.24 в 06:30

Променят маршрута на автобусни линии в Стара Загора

21 автобусни линии в община Стара Загора ще се изпълняват с променен маршрут във времевия отрязък от 5 август 2024 г. до 1 септември 2024 г. Причината е, за да се осигури безопасното организиране и изпълнение на строително-ремонтните дейности по южното..

публикувано на 05.08.24 в 06:00

Катастрофа причини голямо задръстване на АМ "Тракия"

Поредно километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия", съобщават граждани в социалните мрежи. Тапата се е образувала около района на Карнобат, в посока София. „Катастрофа на АМ Тракия, посока София, преди Карнобат на 336км...

публикувано на 04.08.24 в 13:31

Млад мъж, задържан за трфик на хора, загина при опит за бягство от РУ Димитровград

В Димитровград задържан за трафик на хора 32-годишен мъж е скочил от 3 етаж на РПУ и е починал. Инцидентът е станал малко след 05.00 часа, когато задържаният, от град Стамболийски е скочил от прозореца на ареста, който се намира на последния етаж...

публикувано на 04.08.24 в 13:20

Съдът в Стара Загора освободи шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности

Състав на Окръжния съд в Стара Загора не остави под стража нито един от шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности, които бяха задържани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП)...

публикувано на 04.08.24 в 10:21

Митрополит Киприан отслужи Божествена света литургия в Потопената църква

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в Потопената църква „Св. Иван Рилски“ край яз. „Жребчево“.  Тя е съградена през 1891 година в село Запалня, което се заличава с указ през 1965..

публикувано на 03.08.24 в 18:25

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила близо 3 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат. Последната среща за реализацията на третия..

публикувано на 03.08.24 в 16:35

Затруднено е движението край Николаево заради катастрофа, има загинал

Мъж на 49 години загина при катастрофа на Подбалканския път в близост до Николаево. Сигналът за инцидента е подаден в 11:45 часа. По първоначална информация сблъсъкът е челен  между товарен автомобил "Мерцедес" , управляван от 33-годишен мъж и лек..

публикувано на 03.08.24 в 13:00