Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Паунова от ГЕРБ оглави общинския съвет в Павел баня

Председател на общинският съвет в Павел баня ще бъде Милена Паунова от ГЕРБ. Тя бе избрана след тайно гласуване на днешната първа тържествена сесия на местния парламент в Павел баня, като събра 10 гласа от общо 17 възможни. Вторият кандидат за поста Атанас Пъдев от БСП, получи подкрепата на петима съветници, а двама пуснаха празни бюлетини.

Паунова бе предложена от Шендоан Халит от ДПС, а Пъдев от групата на БСП, Атанас Сомов от ГЕРБ предложи друг свой съпартиец за поста Кръстьо Захариев, който бе и кандидат за кмет, но той си направи отвод преди гласуването.

Новият председател на общинския съвет Милена Паунова, заяви че ще работи за благоденствието на общината.

В началото на днешното заседание областният управител на Стара Загора Гергана Микова закле кметовете и общинските съветници от община Павел баня. Клетва положиха новоизбраният кмет на Павел баня Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на села от общината.

Новоизбраният кмет Иса Бесоолу благодари на своите съграждани за доверието и обеща да бъде кмет на всички павелбанци, независимо от техния етнос, благосъстояние и политическа принадлежност.

Поемам ангажимента да управлявам общината мъдро и отговорно заедно с моя екип, така че Павел баня да стане модерна европейска община“, заяви Бесоолу. И увери съветниците, че отваря широко вратите на администрацията за всички идеи и предложения.

Той получи от областният управител огърлицата – символ на местната власт.

За Радио Стара Загора новоизбраният кмет Иса Бесоолу коментира, че ще се заеме веднага с належащите проблеми на общината, сред които сметосъбирането и инфраструктурата. Засега обаче не пожела да разкрие имената от екипът, с който ще работи.

До избора на председателя на общинския съвет, заседанието бе водено от най-възрастният съветник, досегашният кмет Станимир Радевски.  След четири поредни мандати той загуби изборите на първи тур, но оспорва в съда резултатите. Въпреки всичко се закле като съветник от листата на ВМРО, пожела на колегите си да работят за развитието на Павел баня.

В понеделник от 10 часа ще е и заседанието на Административния съд в Стара Загора по делото за касиране на изборите в Павел баня. Тогава ще стане ясно и дали има достатъчно мотиви и доказателства за ново броене на бюлетините, каквото се наложи на балотажа преди четири години, когато отново опоненти бяха Иса Бесоолу и Станимир Радевски, но победата тогава бе за дългогодишния кмет с едва 39 гласа разлика.

В 17-местния общински съвет най-голяма е групата на ДПС с 9 души, които имат пълно мнозинство, следвани от ГЕРБ и БСП с по трима съветници. Двама са представителите на ВМРО, включително и досегашният кмет Станимир Радевски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Затворен е пътят Стара Загора-Раднево, заради катастрофа с пострадали край Могила

Временно е ограничено движението и в двете посоки по път II-57 в участъка  Могила - Сърнево в района на Сърнево, поради ПТП с пострадали, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Обходен маршрут: За пътуващите от Раднево - Стара Загора път III-5701..

публикувано на 31.07.24 в 22:15
СНИМКА: kazanlak.com

Влекач нанесе щети по надлез в Казанлък

Влекач, превозващ на платформата си багер, е нанесъл щети по бетонните греди на надлеза в Казанлък, който води към оръжейния завод „Арсенал“. Инцидентът е станал около 16:30ч.. На място е изпратен екип на полицията, който регулира движението в..

публикувано на 31.07.24 в 18:33

Обучение на пилоти започва през септември в Тракийски университет

Тракийски университет стартира обучение на пилоти през септември 2024г. Първият курс ще бъде от около 10 души, каза проф. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийски университет. За целта предстои да бъде сформирана "Авиокатедра" в новия факултет по..

публикувано на 31.07.24 в 16:19
Снимка: ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток“

Нова вълна на съкращения в ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3"

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от областния управител на Стара Загора Методи Марков, обсъди днес актуалната ситуация на пазара на труда в региона. В срещата са участвали синдикатите и представители на..

публикувано на 31.07.24 в 16:02

В Сливен отнемат временно тротинетки и велосипеди, ако се движат по пешеходните зони

В рамките на месец полицията в Сливен е отнела временно  6 тротинетки и 12 велосипеда защото собствениците им са нарушили местната наредба, която забранява използването на този вид превозни средства по пешеходните зони в града.   И ако в България вече..

публикувано на 31.07.24 в 15:24

Нов училищен автобус за децата от няколко хасковски села

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева предаде днес документите за безвъзмездно предоставяне на нов ученически автобус на директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Конуш. Съгласно подписан договор между Министерството на..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

Стара Загора се поклони пред саможертвата на своите бранители

Със заупокойна молитва и тържествен ритуал пред Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, Стара Загора отбеляза 147 години от боевете за защитата на града. В ритуала взеха участие Военен духов оркестър и почетен караул от Втора..

публикувано на 31.07.24 в 13:04
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Бюро по труда - Стара Загора работи по няколко проекта с европейски средства

Минимален спад на безработицата отчитат от Бюро по труда – Стара Загора. Към края на миналия месец броят на регистрираните безработни в областта е 5513. По традиция най-ниско е нивото на безработица в Павел баня, Казанлък и Стара Загора, а най-висок в..

публикувано на 31.07.24 в 13:02
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Отбелязваме 147 години от боевете за защитата на Стара Загора

147 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война ще бъдат тържествено отбелязани днес на различни паметници в града и общината.   В 10 часа започва и общоградският ритуал в знак на почит и благодарност..

публикувано на 31.07.24 в 09:22

Изследвания и консултация за хепатит организират в Стара Загора

Да края на седмицата продължават инициативите на Регионалната здравна инспекция свързани със Световния ден за борба с хепатита. По този повод на 1 август от 10 до 13,30 часа желаещите да се изследват за заболяването, както и да получат консултации..

публикувано на 31.07.24 в 09:07