Димитровград е домакин на литературния форум „Добро утро, град“

| обновено на 13.11.19 в 07:16

НЧ „Култура-2002“, Градска библиотека „Пеньо Пенев“, и Дружество на писателите „Пеньо Пенев“ – Димитровград организират литературен форум под надслов „Добро утро, град“. Началото на форума е в 15:00 часа.

 „Една от целите на това събитие е да представим антологията „Пеещо дърво“, издание на Съюза на българските писатели, в което място намират поети като Иван Вазов, Христо Ботев, както и съвременни автори. Говорим за труд, обхващащ повече от 600 страници и над 350 автори", заяви по повод събитието директорът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ Петко Каневски. 

Галерия

Още от категорията

Лайънс даряват конструктори и книжки на старозагорските детски градини (СНИМКИ)

Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб София Капитал ще дарят на 27-те детски градини в община Стара Загора над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване под мотото „Играй с приятели офлайн и конструктори „Magic..

публикувано на 12.12.19 в 17:14

Четирима ранени при катастрофа на пътя Стара Загора - Казанлък

Четирима души пострадаха при инцидент, станал около 15:00 часа на пътя Казанлък-Стара Загора. Според първоначалната версия  водачът изгубил контрол при навлизане в завой, колата излязла от пътя и се преобърнала. Вероятната причина за произшествието..

публикувано на 12.12.19 в 16:03

Първи случай на африканска чума по диво прасе в област Стара Загора

Първи случай на африканска чума по диво прасе е регистриран в област Стара Загора. Животното е намерено в района на Мъглиж , а взетите от него проби са доказали наличието на опасното заболяване, съобщи за Радио Стара Загора директорът на Областната..

публикувано на 12.12.19 в 16:00

Кметът Живко Тодоров обяви името на новия си заместник

Кметът Живко Тодоров обяви днес официално името на петия заместник кмет на община Стара Загора. Това е Милена Желева, която поема ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”. През изминалите четири години тя беше председател на ресорната комисия..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

По-ниско увеличение на такса смет ще предложи кметът на Стара Загора

Ново предложение за увеличаването на такса смет от януари следващата година ще направи кметът Живко Тодоров на предстоящата на 19 декември сесия на Общински съвет - Стара Загора. Това става след като вчера Министерството на околната среда..

обновено на 12.12.19 в 15:26

Доц. д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет в Стара Загора

Доц. д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет при Тракийски университет Стара Загора. На проведеното днес общо събрание на факултета той бе избран единодушно за декан на академичната структура за следващите три години! Доц. д-р..

публикувано на 12.12.19 в 14:46

Вечер на Невена Коканова в хасковския театър

Вечер на именитата актриса Невена Коканова ще се състои в театър "Иван Димов" в Хасково. Събитието е в петък, 13 декември. Организаторите ще покажат нейни рисунки, ще бъде представена книгата "Години любов". Предвидена е и премиерна прожекция..

публикувано на 12.12.19 в 14:43

Кръводарителска акция утре в Стара Загора

Трета кръводарителска акция в рамките на годината организира сдружение „Самаряни“ в Стара Загора. Инициативата ще се проведе на 13 декември от 8.00 до 11 и 30 часа в офиса на Сдружението, който се намира на бул. Патриарх Евтимий 57.  Кампанията по..

публикувано на 12.12.19 в 14:04
Панорамен изглед към Тополовград

Тополовград има проблеми с междуселищния транспорт

Община Тополовград изпитва сериозни трудности за осигуряване на междуселищния транспорт с намаляването на държавната субсидия. В сравнение с 2014 г., когато малката община е получавала малко над 37 300 лв. за междуселищното транспортно обслужване, през..

публикувано на 12.12.19 в 11:15

Стартира мащабен проект в комплекс "Етър"

Нов проект в Архитектурно – етнографски комплекс „Етър“ за разширяване на туристическата привлекателност на музея на открито и превръщането му в жив музей e на път да стартира след 3 – годишна активна работа, съобщи в пространно интервю за Радио Стара..

публикувано на 12.12.19 в 10:00