Само един се кандидатира за председател на Окръжния съд в Ямбол

Снимка: БГНЕС

Само един кандидат ще се яви на конкурса за председател на Окръжния съд в Ямбол, за ръководител на Окръжната прокуратура кандидатите са двама.

Досегашният председател на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков отново е кандидат за поста. Конкурсът беше обявен в средата на годината, заради изтичането на мандата.

Двама са кандидатите за ръководители на Окръжната прокуратура в Ямбол. В конкурса ще се явят досегашният председател Дойчин Дойчев и заместник-окръжният прокурор Димитринка Шкодрова-Георгиева. Предстои атестиране, изслушване на кандидатите и гласуване. Резултатите от избора ще станат ясни в началото на следващата година.


Още от категорията

Ямболска област очаква пари за обновяване на пътната маркировка

На много от републиканските пътища в Ямболска област хоризонталната маркировка е в лошо състояние или изобщо липсва. Нова ще бъде положена едва след като от Агенция пътна инфраструктура отпуснат необходимите средства. Заявката на Областното пътно..

публикувано на 08.12.19 в 16:32

КАБ: Община Стара Загора отменя конкурса за спортна зала

Община Стара Загора отмени конкурса за идеен проект за спортна зала в града, след като Камарата на архитектите в България настоя за значителни промени в условията на обществената поръчка, става ясно от публикация на страницата на Камарата. Намесата..

публикувано на 08.12.19 в 12:27

Правилният избор на университет и специалност дават много добри възможности за реализация

Българските студенти днес празнуват 8 декември. Празникът се чества от 1903 година. Студентите от Тракийския университет в Стара Загора също отбелязват празника – с академични успехи и спортни награди, съобщи в предаването Моята неделя..

публикувано на 08.12.19 в 10:14

Студентите празнуват 8-ми декември

Днес е празникът на българските студенти. През 1897 г. министърът на просвещението проф.Иван Шишманов поставя въпроса първото Висше училище в България да има "по-особен, свой празник". На заседанието си от 2 ноември 1902 г. Академичният съвет на..

публикувано на 08.12.19 в 08:20

Черната седмица продължава, "Берое" загуби и "Битката за Тракия"

Ужасната седмица за "Берое" продължи с пълна сила. Старозагорци записа десето поражение от началото на сезона, отсъпвайки като гост от тима на "Ботев"(Пловдив) с 3:1. "Зелените" загубиха "Битката за Тракия" в мач, в който видимо отстъпваха пред своя..

публикувано на 07.12.19 в 16:10

Изписан е единият от пострадалите при аварията в цех за биогаз

Изписан е единият от тримата пострадали работници при вчерашната авария в цех за производство на метан в ямболското село Симеоново. На този етап не е необходимо транспортирането на другите двама пострадали, информират от областната болница в Ямбол...

публикувано на 07.12.19 в 13:05

Жълт код за сняг и поледици в 11 области в страната

Жълт код за сняг и поледици в 11 области в страната е обявен за днешния ден. Това сочи справка на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология. Жълтият код е в сила за: Благоевград, Кюстендил, Перник, област София, София-град, Пазарджик,..

публикувано на 07.12.19 в 10:48
Държавна опера Стара Загора

Представление на пловидивската опера слага край на 50-то издание на ФОБИ

Най-новият спектакъл на операта „ФАЛСТАФ” на Джузепе Верди на Държавна опера Пловдив поставя финалния акорд на 50 -тото юбилейно издание на ФОБИ`2019. Спектакълът е тази вечер от 19 часа на сцената на старозагорската опера. Комичната опера е..

публикувано на 07.12.19 в 10:38

Няма опасност за живота на пострадалите при аварията в цеха за биогаз в с. Симеоново

Няма опасност за живота за пострадалите при производствената авария в цеха за биогаз в ямболското село Симеоново. При експлозията във вчерашния ден пострадаха трима работници. За щастие до изтичане на газ не се стигна. Инцидентът е станал около 15,30..

публикувано на 07.12.19 в 10:29

Спасителят от влака Петър Бонев получи обещаната награда

25-годишният Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория при инцидента край Стара Загора във влака за Варна, днес получи наградата си от фирма „Ел контрол“ за проявен героизъм и бърза реакция за спасяване на човешки живот. Чек за 2000 лв...

публикувано на 06.12.19 в 17:39