Заместник- председателят на Народното събрание направи дарение на Регионалната библиотека в Стара Загора

Емил Христов: Трябва диалог за болничните

Ние не сме първите, които се сблъскват с проблема за плащането на болничните. Така заместник- председателят на Народното събрание Емил Христов коментира предложението първият ден от тях да се заплаща от работника. Идеята срещна одобрението на работодателските организации, но не и това на синдикатите, които обявиха протести в края на месеца. „За да можем да решим този проблем трябва да има диалог между всички“, категоричен бе Емил Христов в Стара Загора.

Днес той направи лично дарение на книги в размер на 500 лева на Регионалната библиотека „Захари Княжески“ в Стара Загора. От името на културната институция дарението получи директорът й Надежда Груева. Тя връчи на заместник-председателя на Народното събрание традиционното свидетелство за дарение и почетен знак от Българската библиотечно-информационна асоциация.

От началото на годината това е 141-то свидетелство за дарение, което издава Регионалната библиотека на свой дарител, обяви директорът й Надежда Груева.

"Призовавам всеки, който има възможност да помага за разпространение на познанието, защото книгите са една от връзките ни с нашите предци, те ни правят по-добри и по-успешни. Днес всички сме потопени в интернет и прекарваме много време там. Но за да можем да осмислим и приемем нещо за свое, трябва да останем сами, да се отдадем на мислите си, да подържим книга в ръка", подчерта Емил Христов. Той допълни, че именно това е една от мисиите на съвременните библиотеки. „Благодаря на работещите в РБ „Захарий Княжески“ за всичко, което правят, защото знаем какви са предизвикателствата на днешния ден“, посочи зам.-председателят на НС.
Пред медиите той допълни, че библиотеките и българските читалища са изживели трудни години. „Опитвам се да помогна, за да ги запазим за бъдещите поколения. Нека всички да работим заедно в тази посока, защото те са били едно от светилата на българщината, светлинка в мрака. Те успяха да ни преведат и през трудните последни години, които имахме. Нека всички да правим по нещичко не само за библиотеките, не само за книгите. Нека да влезем и в изкуството, нека да видим онези хора, които всеки ден се трудят, за да направят душата на българина малко по-светла, малко по-добра, за да ни покажат, че утрешният ден съществува за България и той е по-хубав от вчерашния”, каза Емил Христов.
След дарението зам.-председателят на Народното събрание посети и откритата преди няколко месеца тийн зона. „Нейната роля не е да бъде библиотека в библиотеката, а да събира младите хора в приятна за тях среда – за образование, култура, проекти“, посочи Надежда Груева.


Още от категорията

Лайънс даряват конструктори и книжки на старозагорските детски градини (СНИМКИ)

Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб София Капитал ще дарят на 27-те детски градини в община Стара Загора над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване под мотото „Играй с приятели офлайн и конструктори „Magic..

публикувано на 12.12.19 в 17:14

Четирима ранени при катастрофа на пътя Стара Загора - Казанлък

Четирима души пострадаха при инцидент, станал около 15:00 часа на пътя Казанлък-Стара Загора. Според първоначалната версия  водачът изгубил контрол при навлизане в завой, колата излязла от пътя и се преобърнала. Вероятната причина за произшествието..

публикувано на 12.12.19 в 16:03

Първи случай на африканска чума по диво прасе в област Стара Загора

Първи случай на африканска чума по диво прасе е регистриран в област Стара Загора. Животното е намерено в района на Мъглиж , а взетите от него проби са доказали наличието на опасното заболяване, съобщи за Радио Стара Загора директорът на Областната..

публикувано на 12.12.19 в 16:00

Кметът Живко Тодоров обяви името на новия си заместник

Кметът Живко Тодоров обяви днес официално името на петия заместник кмет на община Стара Загора. Това е Милена Желева, която поема ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”. През изминалите четири години тя беше председател на ресорната комисия..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

По-ниско увеличение на такса смет ще предложи кметът на Стара Загора

Ново предложение за увеличаването на такса смет от януари следващата година ще направи кметът Живко Тодоров на предстоящата на 19 декември сесия на Общински съвет - Стара Загора. Това става след като вчера Министерството на околната среда..

обновено на 12.12.19 в 15:26

Доц. д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет в Стара Загора

Доц. д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет при Тракийски университет Стара Загора. На проведеното днес общо събрание на факултета той бе избран единодушно за декан на академичната структура за следващите три години! Доц. д-р..

публикувано на 12.12.19 в 14:46

Вечер на Невена Коканова в хасковския театър

Вечер на именитата актриса Невена Коканова ще се състои в театър "Иван Димов" в Хасково. Събитието е в петък, 13 декември. Организаторите ще покажат нейни рисунки, ще бъде представена книгата "Години любов". Предвидена е и премиерна прожекция..

публикувано на 12.12.19 в 14:43

Кръводарителска акция утре в Стара Загора

Трета кръводарителска акция в рамките на годината организира сдружение „Самаряни“ в Стара Загора. Инициативата ще се проведе на 13 декември от 8.00 до 11 и 30 часа в офиса на Сдружението, който се намира на бул. Патриарх Евтимий 57.  Кампанията по..

публикувано на 12.12.19 в 14:04
Панорамен изглед към Тополовград

Тополовград има проблеми с междуселищния транспорт

Община Тополовград изпитва сериозни трудности за осигуряване на междуселищния транспорт с намаляването на държавната субсидия. В сравнение с 2014 г., когато малката община е получавала малко над 37 300 лв. за междуселищното транспортно обслужване, през..

публикувано на 12.12.19 в 11:15

Стартира мащабен проект в комплекс "Етър"

Нов проект в Архитектурно – етнографски комплекс „Етър“ за разширяване на туристическата привлекателност на музея на открито и превръщането му в жив музей e на път да стартира след 3 – годишна активна работа, съобщи в пространно интервю за Радио Стара..

публикувано на 12.12.19 в 10:00