Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Сливен до месец тръгва делото за убийството на седемгодишно дете от село Сотиря

Окръжна прокуратура Сливен предаде на съд Мартин Трифонов за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Той е обвинен в сексуално посегателство на детето и убийство извършено по особено жесток начин.

От днес тече законовия двумесечен срок за насрочване на разпоредителното заседание на съда, заяви съдията по делото и изпълняващ длъжността административен ръководител на Окръжен съд Сливен Мартин Данчев. Очаква се първото заседание да бъде насрочено в началото на следващата година. Бабата на убитото дете Милка Георгиева бе категорична, че ще настоява за най-тежкото наказание на убиеца.

"Още на първото заседание той да си получи присъдата – до живот, без право на замяна".

Адвокатът на Георгиева Сиво Сивов обяви, че до започване на делото няма да дават изявления в медиите по искане на пострадалато семейство.

Обвиненият в убийството на детето Мартин Трифонов в момента се лекува в болницата при затвора в София, след като при задържането му на 16 август, след близо денонощие преследване в планината бе прострелян в крака.


Още от категорията

Удължават срока за подаване на заявки за участие в "Писта Стара Загора"

Крайният срок за подаване на заявки за участие в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“ ще бъде удължен до сряда. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Илия Бояджиев председател на Автомобилен Спортен Клуб – Стара Загора. Клубът, заедно с..

публикувано на 21.09.20 в 16:37

Ученици помагат на ученици в Сливен

Ученици помагат на ученици в неравностойно положение в сливенската езикова гимназия „Захари Стоянов“. От началото на учебната година в училището върви кампания за закупуване на учебни помагала, , необходими на децата в неравностойно социално положение. За..

публикувано на 21.09.20 в 16:32

Символична първа копка даде началото на цялостното обновяване на "Руския пазар"

Със символична първа копка днес бе дадено начало на реконструкцията на т.н. „Руски пазар“ в Стара Загора и разширението на ул. „Капитан Петко войвода“.  След приключване на строителството, търговският обект ще бъде с изцяло нова съвременна визия. На..

публикувано на 21.09.20 в 16:02

15 села в община Тунджа са с нарушено водоподаване

15 населени места в община Тунджа днес са с нарушено водоподаване. В някои от селата чешмите са сухи вече седмица. Информация на кореспондента ни в Ямбол Даниела Костова.

публикувано на 21.09.20 в 15:48
Община Сливен

42 в Сливенска област са с коронавирус

В началото на седмицата 42 жители на Сливенска област са положителни на COVID-19, съобщават от Областния кризисен щаб. Най-много те са в община Сливен – 26, община Котел - 12 и община Нова Загора- 5. През изминалата седмица в Сливенска област те са..

публикувано на 21.09.20 в 15:43

ЕК представи обновен план за намаление на емисиите от парникови газове

Европейската комисия представи своя обновен план за намаляване на емисиите на парникови газове в ЕС с поне 55 % до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г. Планът е доста по-амбициозен от обсъждания досега, а България все още няма изготвен план за..

публикувано на 21.09.20 в 15:39

Ямбол чества Деня на Независимостта с прожекция в Лятното кино

Ямбол чества Деня на Независимостта с прожекция в Лятното кино, церемония в Музея на бойната слава и интересни атракции. Подробности съобщава Румяна Стефанова:

публикувано на 21.09.20 в 15:33

Автоинструктори готвят протести

Учебните центрове за подготовка на водачи на моторни превозни средства се готвят за протест. Причината е проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за обучение на бъдещи шофьори. Две изменения на Наредба 41 и 37 съдържат лобистки..

публикувано на 21.09.20 в 15:29

Лула с печат разкриха археолозите при разкопки в двора на ОУ "Петко Славейков"

Археологическите разкопки в двора на старозагорското Второ основно училище “Петко Рачов Славейков“ засягат вероятно една от основните улици  на античния град Августа Траяна, недалеч от западните крепостни стени. Улицата се намира северно от..

публикувано на 21.09.20 в 15:19

112-та годишнина от обявяване Независимостта на България честват във Велико Търново

Празничната програма на община Велико Търново, посветена на 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на България започва на 22 септември в 7,30 часа с празнична Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския..

публикувано на 21.09.20 в 15:18