Георги Гьоков: НОИ трябва да изплаща изцяло обезщетенията за временна нетрудоспособност

Решението, което да бъде в полза на всички страни по въпроса с болничните е само едно. И то е Националния осигурителен институт (НОИ) да изплаща изцяло обезщетенията за временна нетрудоспособност. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора депутатът от БСП за България Георги Гьоков. Ако няма достатъчно средства във фондовете за това може да се мисли за увеличаване на осигуровките или за друг начин, но не бива да се нарушават осигурителните права на хората, допълни народният представител.

Бисер Петков е специалист и експерт в социалната сфера, но друг е въпросът, че политиката която води не се чертае от него като министър, а зависи от споразумения в управляващата коалиция, формира се от финансовия министър и министър-председателя. Това коментира за Радио Стара Загора депутатът от левицата Георги Гьоков, по повод оставката на социалния министър. Той допълни, че поради тази причина на експерта Бисер Петков остава съвсем малка възможност за намеса в социалната политика. В момента управляващото мнозинство няма визия за социалната сфера и не може да решава социалните проблеми, поради което в страната има протести, каза още Георги Гьоков.

Днес в 11 часа в столицата ще започне поклонението пред тленните останки на Стефан Данаилов. Той беше велик не само като актьор, но и като човек. Това заяви за Радио Стара Загора депутатът от БСП за България Георги Гьоков, който ще присъства на поклонението. Въпреки физическата раздяла с него, Стефан Данаилов няма да бъде забравен и ще продължи да живее в сърцата на поколения българи още дълги години, каза още Героги Гьоков.

Цялото интервю с депутата от БСП за България чуйте в прикачения звуков файл.Още от категорията

Кампания „Вместо шоколад, подари преживяване“ организират в Стара Загора

Клуб „Роден за приключения“ и Общинска дирекция „Социално подпомагане“ организират благотворителна коледна кампания „Вместо шоколад, подари преживяване“. Кампанията цели в два дни да събере средства за екскурзия на  65 деца от социалните..

публикувано на 13.12.19 в 16:32

Новозагорци ще избират Личност на годината

За девета година новозагорци  ще обявят Личност на годината на Нова Загора.  “Наред с традиционния избор  на най-добър спортист, отбор и треньор за отиващата си година, на 17-ти декември  ще обявим и Личността на 2019-та година“ съобщи за Радио..

публикувано на 13.12.19 в 15:30

Първа среща на Галина Стоянова с новия вицеконсул на Република Турция в Пловдив

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с новоназначения вицеконсул на Република Турция в Пловдив Гюлджан Окчун и секретаря на консулството Ерхан Арабаджиев. Срещата е опознавателна и е по искане на г-жа Окчун. Тя сподели,..

публикувано на 13.12.19 в 13:52

В Ямболска област е констатиран първият случай на африканска чума по свинете

Първи случай на Африканска чума по свинете е регистриран  в Ямболска област . Заболяването е констатирано при диво животно. Препоръчва се домашните прасета в района да бъдат унищожени . Засилват се мерките за биосигурност в зоните около промишлените..

публикувано на 13.12.19 в 13:13

И БСДП са против по-висока такса смет в Стара Загора

И групата на БСДП в общинския съвет на Стара Загора е категорично против предлаганото от кмета увеличение на такса смет, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на групата Дамян Георгиев. Самият алгоритъм за събиране на налога е..

публикувано на 13.12.19 в 12:57

Педагозите в ТрУ с нов декан, проф. Борисова оглави факултета

Проф. Таня Борисова бе избрана за декан на Педагогическия факултет в Тракийския университет на проведеното вчера общо събрание. Два поредни мандата проф. Борисова беше заместник-декан на факултета, част от чийто академичен състав е от самото му..

публикувано на 13.12.19 в 10:41

Над 47 хил. лева събра Обществен дарителски фонд на благотворителна вечер

47 560 лева само за два часа събра Обществен дарителски фонд в Стара Загора на проведената снощи дарителска вечер „Коледна трапеза на обединена Европа“. Това съобщи за Радио Стара Загора Даниела Димитрова, председател на Фонда. С набраните..

публикувано на 13.12.19 в 10:36

Нова Загора няма да вдига такса смет и влиза в 2020 г. с 2 млн. лв. преходен остатък

Община Нова Загора реализира успешно цялата си капиталова програма за отиващата си година, съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът Николай Грозев, на когото местните хора гласуваха доверие за четвърти мандат. От администрацията..

публикувано на 13.12.19 в 09:57
Коледа елхи

Живи елхички за благородна кауза продават в горското стопанство на Стара Загора

За трета година Държавно горско стопанство Стара Загора се включва в благотворителната кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите под надслов „Посади надежда“, която се провежда в партньорство с Фондация „Искам бебе“. По време на..

публикувано на 13.12.19 в 09:00

Сливат общински предприятия в Ямбол?

Общинските предприятия в Ямбол да бъдат намалени, предлага кметът на Ямбол Валентин Ревански на вниманието на общинските съветници по време на днешното заседание на Общинския съвет. Целта е да бъде упражняван по-ефективен контрол и управление,..

публикувано на 13.12.19 в 08:40