Засилени проверки на БАБХ в Стара Загора около Никулден

Снимка: БАБХ

Агенцията по храните Стара Загора започна засилени проверки в обектите предлагащи риба и рибни продукти във връзка с наближаващия Никулден. Обект на засиления контрол са документите за произход и безопасност на рибата , спазването на сроковете и условията за съхранение , правилното етикетиране на продуктите , регистрацията на обектите . Специално внимание ще се обърне на случаите на продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци , за да се гарантира здравето на потребителите и безопасността на храните , заяви за Радио Стара Загора Радка Манолова нач. Отдел контрол по храните.

От Агенцията по храните съветват потребителите при закупуване на прясна риба да следят за качеството на продуктите и при съмнения за нередности да подават сигнал в Агенцията.


Още от категорията

Ангелина Петкова с награда от Къща музей "Пейо К. Яворов" Чирпан

Като част от инициативите за отбелязване на 65 -тата годишнина от създаването на Къща - музей „Пейо К. Яворов“ в Чирпан е поетичната вечер днес от 17,30 часа в памет на поетите Димитър Данаилов и Павел Матев. Организатори на проявата са..

публикувано на 05.12.19 в 17:53

Поетична вечер в памет на Димитър Данаилов и Павел Матев в Чирпан

Като част от инициативите за отбелязване на 65 -тата годишнина от създаването на Къща - музей „П. Крачолов Яворов“ в Чирпан е поетичната вечер днес от 17,30 часа в памет на поетите Димитър Данаилов и Павел Матев. Организатори на проявата са Къща-музей..

публикувано на 05.12.19 в 15:16

120 студенти получиха дипломите си от Аграрния факултет на Тракийския университет

На тържествена церемония днес в новия културен център „Стара Загора“ бяха връчени дипломите на успешно завършилите своето образование студенти от Аграрния факултет на Тракийския университет. 120 са общо завършилите „Рибовъдство и аквакултура“,..

публикувано на 05.12.19 в 15:13

Няма нови огнища на африканска чума по домашните свине

В Стара Загора министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танев обяви, че не са открити нови огнища на африканска чума по свинете. "Нови огнища при домашните свине няма. Приключихме го още на практика август месец. Пикът беше през..

публикувано на 05.12.19 в 14:50

Старши комисар Иван Карушков: Последното класическо бягство от Старозагорския затвор е от 1971 година

В навечерието на Никулден Негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет в храм „Св. Николай Мирликийски“, намиращ се на територията на Старозагорския затвор. Църковния обред бе предназначен за здравето и..

публикувано на 05.12.19 в 14:42

Готово е предложението за увеличението на такса смет в община Стара Загора

Готово е предложението на ръководството на община Стара Загора за увеличението на такса смет от януари следващата година. Още преди десетина дни в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров съобщи, че съществува подобен вариант като една от..

публикувано на 05.12.19 в 14:17

Вярвам в добрината на хората

17 издание на "Българската Коледа" е под мотото "Да дарим бъдеще на болните деца". Миналата година кампанията успя да събере 2 440 000 лева дарения. Със средствата на благотворителната инициатива, бяха подпомогнати 19 лечебни заведения от цялата страна и..

публикувано на 05.12.19 в 14:09

Има данни пожарът в хотел "Железник" да е умишлен

Двама души са обгазени, а други трима са с леки натъртвания след пожар, възникнал рано тази сутрин в ресторантската част на хотел „Железник“ в Стара Загора. За щастие няма тежко пострадали.  По информация на служители на хотела, пожарът е възникнал..

публикувано на 05.12.19 в 13:52

Започва дарителска кампания в подкрепа на АГ-отделението в Казанлък

Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и Сдружение „Бъдеще за децата“ стартираха Коледна дарителска кампания под надслов „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.  Организаторите призовават казанлъчани и жителите на..

публикувано на 05.12.19 в 13:48

Пожарът в хотел "Железник" в Стара Загора е потушен

Двама души са обгазени, а други трима са с леки контузии след пожар, възникнал рано тази сутрин в ресторантската част на хотел „Железник“ в Стара Загора. Евакуирани са общо 43-ма души, има данни огънят да е причинен умишлено.  По..

обновено на 05.12.19 в 13:32