Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черната седмица продължава, "Берое" загуби и "Битката за Тракия"

Ужасната седмица за "Берое" продължи с пълна сила. Старозагорци записа десето поражение от началото на сезона, отсъпвайки като гост от тима на "Ботев"(Пловдив) с 3:1. "Зелените" загубиха "Битката за Тракия" в мач, в който видимо отстъпваха пред своя противник. Облаците над старозагорци се сгъстяват и заради нови контузии на ключви играчи в тима, а в края на срещата Педро Еуженио получи и червен картон. 

Броени минуити преди началото на двубоя старши треньорът на Берое Димитър Димитров бе принуден да замени контузилия се титулярен страж Душан Перниш. На негово място в игра се появи младокът Иван Гошев. За огромно съжаление на перспективния млад футболист именно след негова грешка в 9 минути пловдивчани излязоха напред в резултата. Тоуба върна топката към стража, който, макар и необезпокояван, не успя да подаде на намиращия се в близост Иван Бандаловски. Така коженото кълбо се оказа в краката на Тодор Неделев, който от около 35 метра с едно докосване го прати в мрежата на старозагорци. Голът смути беройци и в следващите двайсетина минути "зелените" трудно достигаха до врата на своя опонент. На свой ред "канарчетата" създадоха две много опасни ситуации, които по чудо не се превърнаха в ново попадение.

Постепенно Берое се настани в противниковата половина. Удар на Бригидо от около 25 метра бе много близо до това да порази целта, но топката премина покрай страничния стълб. Старозагорци нанесоха своя удар в края на полувремето. След ъглов удар Кристиан Димитров не изчисти добре, а коженото кълбо се оказа в краката на Александър Цветков, който със силен удар от десет метра изравни.

Надеждите на всички фенове на Берое, че през втората част техните любимци ще успеят да стигнат до пълен обрат бързо бяха охладени. Десет минути след поднояването на играта защитата на гостите отново бе хваната неподготвена. Антонио Вутов подаде с глава към Александър Тонев, който от малък ъгъл прати топката между краката на Иван Гошев за 2:1 в полза на "Ботев"(Пловдив). За съжаление само броени минути по-късно преднината на домакините набъбна до 3:1. Автор на попадението бе Станислав Шопов, за когото това бе дебютен гол. След двете попадения гардът на старозагорци съвсем падна. Единствено добрите намеси на вратаря Явор Георгиев запазиха резултата непроменен в следващите минути.

За капак на всичко случващото се със старозагорци през настоящата седмица главният съдия Ивайло Стоянов реши да се прави на строг. При едно нарушение реферът санкционира Александър Василев. В този момента обаче недоволен от предишно отсъждане на съдията Педро Еуженио поиска обяснение, което накара Стоянов да двигне втори път и без това извадения жълт картон. Офанзивният играч на "Берое" даде гръб на арбитъра, след което Ивайло Стоянов му показа и втори жълт, респективно червен картон Това предиазвика напрежение сред играчите на терена, като се стигна до бутане между Бригидо и Тодор Неделв, който също бяха декорирани в жълто.

"Берое" завърши срещата с човек по-малко, губейки двубоя от "Ботев" с 3:1. Трите точки за "канарчетата" увеличиха актива им в класирането на 25 точки, колкото имат и старозагорци. В последния кръг преди зимната пазуа "Берое" приема "Царско село". 

Състави:

"Ботев"(Пловдив) - Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов(к), Станислав Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Антонио Вутов;

Старши треньор - Ферарио Спасов

"Берое"(Стара Загора) - Иван Гошев, Александър Василев, Иван Бандаловски, Георги Ангелов, Ахмед Тоуба, Александър Цветков, Меледже, Ибрахима Конте, Румен Бригидо, Педро Еуженио, Мартин Камбуров(к);

Старши треньор - Димитър Димитров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Областна администрация

400 са свободните работни места в региона, на които могат да разчита съкратените в ТЕЦ 3

Предстоящите съкращения в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" бяха разисквани на среща в  областната администрация в  Стара Загора. От частната въглищна централа са заявили в Бюрото по труда, че предстои да освободят 160 работници в  периода от 10 май..

публикувано на 19.04.24 в 15:26
Заместник-кметът по транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев даде официален старт на кариерния форум WorkIn Stara Zagora

Огромен интерес към WorkIn Stara Zagora

Стара Загора е домакин на кариерното изложение  WorkIn Stara Zagora  днес и утре. Второто издание на форума събира работодатели и експерти, които ще споделят знания и опит с аудиторията. Изложбената част включва щандове на компании, които представят своите..

обновено на 19.04.24 в 15:18
Монументът на връх Бузлуджа

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника "Бузлуджа" и зоната около яз. "Копринка"

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир "Копринка" и на паметника "Бузлуджа". Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова - главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията..

публикувано на 19.04.24 в 14:42

РЗИ организира поход по повод Световния ден на физическата активност

Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Образователен и туристически център „Кукуряк“ – Стара Загора, организира еднодневен поход „Животът изисква движение“ от Аязмото до..

публикувано на 19.04.24 в 14:20
американска норка

Пореден протест на природозащитници с искане за спиране на фермите за норки в България

Пореден символичен протест на сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ) срещу обжалването на заповедта на МОСВ за  забрана на развъждането и вноса на вида "Американска норка" в България се проведе в столицата днес...

публикувано на 19.04.24 в 13:35

Включват и БСП в обсъждането на идейни концепции за Бузлуджа

Изработване на идейна концепция за запазването на Дом-паметника на Бузлуджа е възложил служебният премиер Димитър Главчев. Това стана ясно от негов отговор по време на днешния парламентарен контрол на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков...

публикувано на 19.04.24 в 13:07

Специализирана полицейска акция тече в Сливенско

В Сливенска област е в ход 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. От полунощ до 10,00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни..

публикувано на 19.04.24 в 12:36

Спектакълът "Лебедово езеро" на сцената на Старозагорската опера

Примата Анелия Димитрова и звездата на Балета на Виенската държавна опера Денис Черевичко ще представят легендарния балет „Лебедово езеро“ на 23 април от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора. В ролята на Ротбарт е Фиорди Лоха, а Шут е Филипо..

публикувано на 19.04.24 в 12:21

Жена е с порезни рани на ръката след семеен скандал

В 14:35ч. вчера, в РУ-Гълъбово е получен сигнал на тел.112, че на центъра на с.Обручище, 64-годишна жена е с порезни рани на ръката. При посещение на място е установено, че жената и съпругът й – 63-годишен, се скарали и мъжът хвърлил по нея порцеланова..

публикувано на 19.04.24 в 11:13

Въвеждат временна организация на движението по време на 5К Beroe Road Race

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града с оглед осигуряване на безопасно протичане на състезанието „Beroe 5К Road Race", организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое", за времето от 08:30 часа до 12:30 часа на..

публикувано на 19.04.24 в 10:52