Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

При пожар най-опасни са токсичните газове при горенето

Още в първите дни на декември Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора е реагирала на подадени сигнали за инциденти, при които има нанесени материални щети- каза, в интервю, началникът на службата Антон Колев. С наближаването на коледните и новогодишните празници се извършват по-чести проверки на заведения на хранене, хотели и ресторанти. Особено важно е в тези места персоналът да бъде много добре инструктиран за точните противопожарни мерки и изисквания. Антон Колев припомни и кои са отоплителните уреди, които най-често предизвикват пожари. 

Цялото интервю на Ангелина Петкова с Антон Колев може да чуете в прикачения звуков файл:Още от категорията

Самаряни осигуряват "Ежедневен хляб" за нуждаещите се

16 домакинства са подпомогнати през месец юни в кампанията “Ежедневен хляб” на сдружение „Самаряни“. Тя е финансирана от фондация „Лале“ и по нея   се п редоставя директна социална подкрепа и хуманитарно подпомагане по време на кризата,..

публикувано на 10.07.20 в 16:10

Нови кръстове грейнаха върху камбанариите на катедралния храм в Стара Загора

Куполите на двете камбанарии на Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора от днес греят с нови кръстове. Подмяната им се наложи, тъй като досегашните, поставени преди повече от 100 години при завършването на църквата бяха корозирали и опасни...

публикувано на 10.07.20 в 15:38

Два почти празни автобуса с членове и симпатизанти на ГЕРБ тръгнаха от Бургас за контрапротеста

Два почти празни автобуса с членове и симпатизанти на ГЕРБ тръгнаха от Бургас за контрапротеста, който се организира от партията пред Президентството тази вечер.  Информацията за организация на контрапротест изтече в социалните мрежи по-рано, а участието в..

публикувано на 10.07.20 в 14:37

Забранен е достъпът по море в акваторията и района на парк „Росенец“

Забранен е достъпът по море в акваторията и района на парк „Росенец“, в който се намира сграда, известна в публичното пространство като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  Това става ясно от публикува предупреждение до..

публикувано на 10.07.20 в 14:09

БСП поиска всички анализи на управляващите за развитието на Летище- Стара Загора.

В своя позиция БСП-Стара Загора поиска управляващите да предоставят на обществеността всички анализи за развитието на Летището в Стара Загора.  Министерствата на икономиката и на транспорта да предоставят анализи за развитието на Летище Стара..

публикувано на 10.07.20 в 14:01

Нови трима души заразени с COVID-19 в област Сливен

В община Сливен до края на месеца са отменени всички мероприятия с масови събирания, а в останалите три общини Нова Загора, Твърдица и Котел те са отменени до 15 юли, съобщават от Областния кризисен щаб. Новите случаи на заразени в областта са три...

публикувано на 10.07.20 в 13:43

Властта забрани Бузлужда, затова БСП организира национален митинг пред Министерския съвет

Властта забрани събора на "Бузлуджа", затова ние ще го направим на жълтите павета в София пред Министерски съвет. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на социалистите.   „Днес премиерът Борисов..

публикувано на 10.07.20 в 13:40

Епидемиологичната ситуация в Ямболска област е спокойна

На заседание на Областния медицински съвет в Ямбол стана ясно, че към този момент, епидемиологичната ситуация в Ямболска област е спокойна. Информацията дойде от Д-р Валентин Вълчев – зам. директор на МБАЛ „Свети Панталеймон“, който докладва, че към..

публикувано на 10.07.20 в 13:37
Снимка: Община Стара Загора

Обновиха паметника на Васил Левски в Стара Загора

В навечерието на 183–годишнината от рождението на великия български революционер Васил Левски приключи работата по реставрация и консервация на паметника на героя в Стара Загора. Първият етап от консервационно –реставрационните дейности включваха..

публикувано на 10.07.20 в 13:07

Студентите от Аграрния факултет на Тракийски университет се обучават в най-модерните ферми в страната

Студентите от Аграрния факултет на Тракийски университет се обучават в най-модерните ферми в страната, като агростопанството в родопското село Устина. Стопанството развива разновидна дейност и затова позволява на всички специалности от Аграрен факултет..

публикувано на 10.07.20 в 13:05