Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-перспективният спортист на Стара Загора за 2019

Даниел Ладжев: Годината беше натоварена

Ако преди 7 години някой ми беше казал, че ще стигнем до тук, нямаше да му повярвам, заяви наставникът му Георги Господинов

С тренировъчен лагер в Копенхаген, Дания би трябвало да започне 2020 г. за възпитаника на клуб по таекуондо „Августа“ Даниел Ладжев. В края на миналата седмица европейският вицешампион до 21 г. за втора поредна година бе избран за "Най-перспективен състезател"  на Стара Загора. "Бях малко изненадан, че бях избран, защото имаше доста спортисти с високи постижения през тази година. Поздравявам всички, които взеха участие в тази церемония и им пожелавам много здраве през 2020 г. и много успехи", заяви Даниел Ладжев в интервю за Радио Стара Загора.

"Тази година бе доста по-трудно. Присъствах и на повече състезания, направихме повече лагери, имаше повече лагери. Като цяло беше по-натоварена година. Общо златните ми медали са вече близо 100. Не е толкова трудно да се справиш с толкова много състезания ако имаш режим. Постижимо е. Трябва обаче да имаш някаква организация - ранно ставане, училище, тренировки, домашни и почти всяка седмица на състезание", разказа още Даниел Ладжев.

"Като негов треньор съм много доволен. Ако преди 7 години някой ми беше казал, че ще стигнем до тук, нямаше да му повярвам. И като клуб, и като негово представяне, и като останалите деца, които в момента са в школата ни. Това, което постигнахме е повече от това, което някога очаквахме. Ние буквално дойдохме от нищото. И аз съм наистина изненадан от постиженията ни. Знаех, че ще се постараем, ще дадем всичко от себе си, но не очаквах да се получи толкова добре", допълни наставникът му Георги Господинов.

"През това време не успяхме в много неща. Загубихме много хора, на които държа. Деца, които тренираха и имаха страхотен потенциал, но поради една или друга причина не продължиха. Единственото, което се надявам е да им се случват наистина страхотни неща и да са позитивни, както и да се занимават с неща, които биха били градивни. Но това се случва не само в нашата зала, а във всяка една. Децата трудно се задържат в спорта. В момента обществото е модерно, активно и те търсят доста други забавления. Това ме разочарова", заяви още Георги Господинов.

"Това, което ме мотивира да продължавам е, че поглеждам през очите на Дани. Когато аз влязох в залата бях 8-9 годишен. И сега всеки ден ми се иска да бъда като него, да имам същите успехи. Давам всичко от себе си, за да го постигна по един друг начин. Защото тогава не съм имал възможността да го направя. Времената бяха други когато аз бях спортист - 1996-1998 г. Нито Интернет, нито света беше толкова развит и удобен колкото сега", заяви Георги Господинов.

"Тази година имахме по-малко подкрепа. Единствената ни такава е от община Стара Загора. Истината е, че на много други места ни отказват най-често. Или средствата са много минимални - по 200-300 лева. А при нас ако направим един добър сезон, цената за това е 20 000 лева. Можем да станем много добри, но трябва да можем да си позволим това. За едно европейско в Испания не можахме да си позволим и той отиде сам. Обади ми се и каза "Не се чувствах добре, бях сам, нищо не чувах, нищо не разбирах, не можех да се ориентирам в средата". Защото там има и адреналин. А другият срещу теб чака само една твоя грешка. И това ни костваше една европейска титла повече", разказа наставникът.

"Огромна заслуга да овладея адреналина преди състезание има треньора ми. Преди мач обсъждаме противника, говорим, правим разбор, който ми помага да се успокоя и да вляза добре в срещата", допълни Дани Ладжев





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43