Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На Коледа помогнаха на хората в неравностойно положение в кв. "Зора"

По традиция, след сутрешната литургия точно на Коледа, Граждански клуб ЛИПА отново зарадва хората в затруднено положение при храм Св. "Паисий Хилендарски" в старозагорския кв. "Зора". Членове на клуба донесоха коледни торби, по две на човек, с вино, олио, боб, ориз, леща, макарони, три месни консерви, лютеница, люти чушки, вафли, лукчета, локум, шоколад и буркан мед, собствено производство на Петър Петров. Те лично раздадоха дарението и пожелаха здраве и светли празници на присъстващите.

За благородния жест, помогнаха Винарска изба Рогошев,  фирма Стокси, кафе Елит, членове и други приятели на ЛИПА.

Отец Йордан Карагеоргиев, предстоятел на храм Св. "Паисий Хилендарски",  с топли думи благодари на клуб ЛИПА  за човешкото отношение чрез този традиционен хуманен акт, който възрастните хора очакват с надежда на всеки голям празник. Клубът пое и нов ангажимент да постави външно енергоспестяващо осветление на храмовия комплекс, което ще му предаде завършеност и по-голяма сигурност. 

Още от категорията

Почитаме Света Анна

На 9 декември православните християни честват зачатието на св. Анна – майка на Богородица, потомка на Аароновия род. Както е записано в житието на светите богоотци Йоаким и Анна, те дълги години нямали деца, въпреки своя праведен и скромен живот, а както е..

публикувано на 09.12.22 в 05:37

Областният управител на Хасково се върна на работа

Проверяваният от МВР, ДАНС и прокуратурата Минко Ангелов е на работното си място днес. Това потвърдиха от пресцентъра на областна администрация Хасково. Че е в кабинета си се разбра от публикуван поздрав към студентите на сайта на администрацията. Според..

публикувано на 08.12.22 в 18:32

Стара Загора с добри перспективи на доверие сред местната власт в страната

Стара Загора е с добър индекс на прозрачност в работата на местната власт, това стана ясно днес по време на кръгла маса с тема „Индекс на местната система за почтеност 2022 – перспективи за развитие", провела се в София. Данните от изследването представи..

публикувано на 08.12.22 в 17:31

По-скъпа "Гражданска отговорност" от догодина

Застраховката "Гражданска отговорност" за автомобилите поскъпва през 2023 година, реши Комисията по финансов надзор. Комисията определи застрахователите да плащат 12.50 лв. към Гаранционния фонд за всяко застраховано МПС - това е с 3 лева повече,..

публикувано на 08.12.22 в 16:53

Град Шипка с поредна благотворителна кампания - „Да пуснем Коледа в душите си“

За поредна година в Шипка започна благотворителната кампания „Да пуснем Коледа в душите си“, насочена към възрастните и самотно живеещи хора в града. Целта на кампанията е колкото се може повече нуждаещи се да получат пакети с храна от първа..

публикувано на 08.12.22 в 16:48
Заседание на министрите на външните работи и на правосъдието на страните от ЕС, 8 декември 2022 г.

Съветът на ЕС отхвърли присъединяването на България и Румъния към Шенген

Съветът на ЕС отхвърли присъединяването на България и Румъния към Шенген, след като, както се очакваше, Австрия гласува против двете страни, а Нидерландия се обяви срещу нас.  Хърватия, също очаквано, е получила зелена светлина.  По-рано се разбра, че..

публикувано на 08.12.22 в 15:49

Потребителите ще имат по-висока защита онлайн от опасни продукти

Потребителите да имат по-висока защита онлайн от опасни продукти. До това решение стигнаха Европейския парламенти представители на страните членки на Европейския съюз. Това съобщи за Радио Стара Загора Габриела Руменова от онлайн платформата..

публикувано на 08.12.22 в 15:09
Община Хасково

Не се предвижда увеличение на такса смет в Хасково

Не се предвижда увеличение на ставката на такса "битови отпадъци" в община Хасково за 2023 година. Това става ясно от разпространената докладна на кмета Станислав Дечев за заседанието на местния Общински съвет, което трябва да се състои на 16 декември...

публикувано на 08.12.22 в 14:12

От догодина поскъпва застраховка "Гражданска отговорност"

Застраховката "Гражданска отговорност" за автомобилите поскъпва през 2023 година, реши Комисията по финансов надзор.  Комисията определи застрахователите да плащат 12.50 лв. към Гаранционния фонд за всяко застраховано МПС - това е с 3 лева повече,..

публикувано на 08.12.22 в 14:02

Георги Гьоков: Механизмът за определянето на минималната заплата гарантира предвидимост

850 лева да бъде минималната работна заплата решиха депутатите на първо четене. Прието беше още, размерът й за следващата календарна година да се определя до края на октомври на настоящата година и да бъде не по-малко от 50 на сто от брутната средна..

публикувано на 08.12.22 в 13:55