Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Премиерът Борисов:Изпълних обещанието си пред старозагорци

МС отпусна 4.5 млн.лева за спортна зала в Стара Загора

Държавата отпусна 4 500 000 лева за изграждане на спортна зала в Стара Загора. Средствата бяха гласувани на  заседанието на МС, обяви в града премиерът Бойко Борисов днес. 
Той подчерта, че изпълнява обещанието си, дадено в предизборната кампания на кмета Живко Тодоров, Стара Загора да има нова многофункционална спортна зала. По думите на премиера това е първият транш, който се отпуска, като таванът на сумата, която МС би заделил е 15 млн.лв. 

Teрeнът, oтрeдeн зa мнoгoфункциoнaлнa cпoртнa зaлa, ce нaмирa в нoвoизгрaдeния пaрк “Aртилeрийcки“, в кв. “Кaзaнcки“. Cъoръжeниeтo трябвa дa рaзпoлaгa c кaпaцитeт oт 5200 ceдящи мecтa. Целта е да се  прoвeждaт  рaзлични cпoртни cъcтeзaния oт мeждунaрoдeн и нaциoнaлeн рaнг в cъoтвeтcтвиe c изиcквaниятa нa cъoтвeтнитe мeждунaрoдни фeдeрaции. В момента тече конкурсът за проектиране, съобщи кметът Живко Тодоров и използва възможността публично да благодари на премиера за подкрепата.Още от категорията

Близо 100 кг опасни битови отпадъци бяха събрани през пролетната кампания в Стара Загора

За трета поредна година гражданите на Стара Загора проявиха висока активност и отговорно отношение по време на проведената пролетна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. На 28 и 30 май 2020 год. в мобилен събирателен пункт,..

публикувано на 02.06.20 в 12:06

Изложба на Чудомир и Мара Чорбаджийска откриха в Художествената галерия в Казанлък

Изложба с творби на Мара Наумова Чорбаджийска и Димитър Чорбаджийски-Чудомир е подредена в Художествената галерия на Казанлък. Тя се откри в рамките на празника на розата и е под мотото „Цветето и дъбът“, разказа директорът на галерията Христо Генев...

публикувано на 02.06.20 в 11:45

Представители на местната власт почетоха паметта на Ботев в Стара Загора

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България областният управител Гергана Микова и заместник-областните управители поднесоха венци пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк Аязмото. Да почетат паметта..

публикувано на 02.06.20 в 11:17

Над 31 000 броя цветя ще бъдат засадени в Ямбол

Започна сезонното зацветяване на зелените площи в Ямбол. През пролетните месеци Община Ямбол извършва детайлно оформяне на цветните композиции със сезонни летни цветя. Посетилите на Градски парк могат да се насладят на красивото пано в цветния партер..

публикувано на 02.06.20 в 10:59

По-малко пожари в старозагорско за първите пет месеца на 2020 г.

През първите пет месеца на 2020 г. отчитаме спад на броя на произшествията в сравнение със същия период на 2019 г., съобщи Антон Колев – началник на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора. До края на май през тази..

публикувано на 02.06.20 в 09:53

Стара Загора ще подготвя териториален план за справедлив преход на въглищната индустрия

Стара Загора е една от трите области, за която България е подала заявка за средства за изготвяне на териториални планове за справедлив преход на въглищната индустрия. До септември месец тази година трябва да бъде финализиран регламентът за..

публикувано на 02.06.20 в 09:27

Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан. Традиционното всенародно..

публикувано на 02.06.20 в 09:10
УМБАЛ

Мъж на 61 години е починал от коронавирусна инфекция в болницата в Стара Загора

Мъж на 61 години с доказана коронавирусна инфекция e починал в болницата в Стара Загора, стана ясно от данните на Националния оперативен щаб. Той е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ по линия на републиканската спешност и е..

публикувано на 02.06.20 в 09:05
Община Хасково

Да продължи програмата за саниране на блоковете, искат от община Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев е изпратил писмо до правителството с искане да продължи националната програма за енергийна ефективност. При първите етапи от санирането на блоковете Хасково е на трето място в България по брой на обновените..

публикувано на 02.06.20 в 08:31
проф. д-р Тодор Кантарджиев

19 нови случая на коронавирус

За вчерашния ден в България има 19 нови доказани случая на коронавирус, от тях в болница са 9 души, 10 са на домашно лечение, съобщи днес на редовен брифинг проф. Тодор Кантарджиев.  Извършените PCR изследвания са 1220. За момента у нас има направени над..

публикувано на 02.06.20 в 08:27