Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любка Иванова, директор ЦДГ "Райна Княгиня" Стара Загора:

Образованието и възпитанието трябва да вървят ръка за ръка

Проблемите в образованието няма да се разрешат с увеличаването на учителските заплати, но това е стъпка в правилната посока. Реформите вече са започнали, сега трябва да ги доразвием, каза в интервю за Радио Стара Загора Любка Иванова, директор на ЦДГ „Райна Княгиня“ в Стара Загора.

По думите й учителите трябва да станат по-креативни, да могат да мотивират учениците и децата да учат, да поемат повече знания и да създават повече умения за живота и ежедневието.

Заплащането на учителите е само един от проблемите, които трябва да бъдат решени. Образованието и възпитанието трябва да вървят ръка за ръка, каза още Любка Иванова.
Още от категорията

Два почти празни автобуса с членове и симпатизанти на ГЕРБ тръгнаха от Бургас за контрапротеста

Два почти празни автобуса с членове и симпатизанти на ГЕРБ тръгнаха от Бургас за контрапротеста, който се организира от партията пред Президентството тази вечер.  Информацията за организация на контрапротест изтече в социалните мрежи по-рано, а участието в..

публикувано на 10.07.20 в 14:37

Забранен е достъпът по море в акваторията и района на парк „Росенец“

Забранен е достъпът по море в акваторията и района на парк „Росенец“, в който се намира сграда, известна в публичното пространство като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  Това става ясно от публикува предупреждение до..

публикувано на 10.07.20 в 14:09

БСП поиска всички анализи на управляващите за развитието на Летище- Стара Загора.

В своя позиция БСП-Стара Загора поиска управляващите да предоставят на обществеността всички анализи за развитието на Летището в Стара Загора.  Министерствата на икономиката и на транспорта да предоставят анализи за развитието на Летище Стара..

публикувано на 10.07.20 в 14:01

Нови трима души заразени с COVID-19 в област Сливен

В община Сливен до края на месеца са отменени всички мероприятия с масови събирания, а в останалите три общини Нова Загора, Твърдица и Котел те са отменени до 15 юли, съобщават от Областния кризисен щаб. Новите случаи на заразени в областта са три...

публикувано на 10.07.20 в 13:43

Властта забрани Бузлужда, затова БСП организира национален митинг пред Министерския съвет

Властта забрани събора на "Бузлуджа", затова ние ще го направим на жълтите павета в София пред Министерски съвет. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на социалистите.   „Днес премиерът Борисов..

публикувано на 10.07.20 в 13:40

Епидемиологичната ситуация в Ямболска област е спокойна

На заседание на Областния медицински съвет в Ямбол стана ясно, че към този момент, епидемиологичната ситуация в Ямболска област е спокойна. Информацията дойде от Д-р Валентин Вълчев – зам. директор на МБАЛ „Свети Панталеймон“, който докладва, че към..

публикувано на 10.07.20 в 13:37

Радан Кънев: Прокуратурата извърши нещо недопустимо, унищожително за престижа на институциите

Акцията на прокуратурата в президентството показа дълбоката криза на правовата държава в България, унищожителна за престижа на институциите. Впечатлението беше за „мутренско нахлуване“, което сме виждали между охранителни фирми през 90-те години,..

публикувано на 10.07.20 в 13:07
Снимка: Община Стара Загора

Обновиха паметника на Васил Левски в Стара Загора

В навечерието на 183–годишнината от рождението на великия български революционер Васил Левски приключи работата по реставрация и консервация на паметника на героя в Стара Загора. Първият етап от консервационно –реставрационните дейности включваха..

публикувано на 10.07.20 в 13:07

Студентите от Аграрния факултет на Тракийски университет се обучават в най-модерните ферми в страната

Студентите от Аграрния факултет на Тракийски университет се обучават в най-модерните ферми в страната, като агростопанството в родопското село Устина. Стопанството развива разновидна дейност и затова позволява на всички специалности от Аграрен факултет..

публикувано на 10.07.20 в 13:05
Една от стаите за възрастни в Социалния дом в Орешец

До 15 юли ще бъдат затворени за свиждания социалните услуги с целодневна грижа

Социалните услуги от резидентен тип в страната ще бъдат затворени до 15 юли. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. Това са центровете за настаняване от семеен тип, защитените жилища и специализираните институции за пълнолетни и възрастни..

публикувано на 10.07.20 в 11:55