Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без сняг и тази зима в Стара Загора прогнозира климатолог

Януари 2020г. ще бъде по-топъл с около градус, спрямо други години, а за региона на Стара Загора сняг не се очертава. Това каза за Радио Стара Загора климатологът проф. Георги Рачев. В Горнотракийската низина се очаква ново затопляне от четвъртък с градус и половина – два.

Месечната сума на валежите се очертава под нормата, засушаването ще продължи поне до 16-17 януари, а може би и през февруари, подчерта той. Като причина за липсата на валежи проф. Рачев посочи средиземноморски циклон, който поне за десети път не е повлиял на Балканите.

Атмосферната циркулация е специфична и климатът се променя навсякъде по света, а най-лошото е, че не знаем накъде се променя, допълни климатологът.

По отношение на глобалното затопляне проф. Рачев подчерта, че в България не е така добре изразено, както на Северното полукълбо.

Още за времето, климата, глобалното затопляне и пресушените язовири в България можете да чуете в звуковия файл от цялото интервю с проф. Георги Рачев.Още от категорията

Заради ниско налягане жители на кв. "Република" си прекарват незаконен водопровод

Продължават проверките за незаконния водопровод в Хасково. След сигнал ВиК и полиция спряха прокопаването на съоръжението в кв. „Република“. А днес община Хасково и регионалната дирекция за строителен контрол продължиха с проверките. Това..

публикувано на 25.01.21 в 17:23

В 24 училища в Сливен тестваха персонала за COVID-19

В 24 училища в Сливен днес се правят бързи антигенни тестове за COVID-19 на педагогическия и непедагочески персонал, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Предстои да бъда тествани 1081 души от общо 2752 заети..

публикувано на 25.01.21 в 16:50

Тестовете за COVID-19 на учителите в Старозагорско ще продължат до 2 февруари

РЗИ - Стара Загора провежда изследвания с бързи антигенни тестове за COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал в учебните заведения в област Стара Загора. На 25 януари са проведени изследвания на 366 души в 26 училища. Всички резултати са..

публикувано на 25.01.21 в 16:43

Подлезът към бившето предприятие „Ягода“ в Ямбол отново беше почистен и осветен

След сигнали от граждани подлезът към бившото предприятие „Ягода“ в Ямбол отново беше почистен от отпадъци и осветен. Липсата на осветление се дължеше на опит за кражба на осветителни тела. Припомняме, че преди година няколко ямболски фирми..

публикувано на 25.01.21 в 16:37

България има възможност да ваксинира между 50 и 100 хиляди души на ден

България има възможността да ваксинира между 50 и 100 хиляди души на ден. Това заяви в Стара Загора здравният министър Костадин Ангелов. По думите му организация е създадена, но тя зависи от темпа на доставянето на ваксините в страната. „Те..

обновено на 25.01.21 в 16:31

Кметът на Ямбол предлага второ намаление на числения състав на администрацията в Община Ямбол

На редовна сесия на Общински съвет – Ямбол, която ще се проведе на 28 януари, четвъртък, ще бъде гласувано предложението на кмета Валентин Ревански за намаляване със седем щатни бройки на числения състав на администрацията в Община Ямбол, считано от..

публикувано на 25.01.21 в 15:41

Откриха пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа към старозагорската УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“

С тържествен водосвет днес беше официално открита пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа към старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. От Министерството на здравеопазването са осигурени капиталови средства в размер на 580 хиляди..

публикувано на 25.01.21 в 15:36
Българско национално радио

Българското национално радио чества 86 години от създаването си

Българското национално радио чества 86 години от създаването си. На 25 януари 1935 г. цар Борис ІІІ издава указ, с който одобрява наредба-закон за обявяване на радиоразпръскването в България за държавна собственост.  86 години по-късно..

публикувано на 25.01.21 в 15:23

Придобиването на АГ комплекса от Общината не среща подкрепата на здравното министерство

Предложението на Община Стара Загора за придобиване на сградата на бившия родилен дом от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ не среща подкрепата на Министерството на здравеопазването. Това разкри кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Община Стара..

публикувано на 25.01.21 в 14:31
Синдикат

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предлага учителите да се тестват за антитела

Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" предлага за пореден път всички учители на доброволен принцип да се тестват за антитела, тъй като видовете ваксини, на практика ще се забавят, учители и директори, които са преболедували, ще отстъпят на други..

публикувано на 25.01.21 в 14:21