Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хотелиери и ресторантьори започват символичен протест срещу сивия сектор

Символични протестни действия започват на 25 януари хотелиерите и ресторантьорите в страната. Те ще започнат работа с жълти жилетки в знак на протест срещу сивия сектор и с настояване към правителството и парламента за законодателни промени, които да регулират бранша. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Вени Петрова, след вчерашната национална среща, която се проведе във Велико Търново. По време на срещата е била приета и протестна декларация с пакет от мерки за борба със сивия сектор, допълни Вени Петрова. Тя каза също, че ако не се стигне до започване на преговори, ще започнат и ефективни протести на хората от бранша. Интервюто с Вени Петрова по темата чуйте в прикачения звуков файл.

Още от категорията

В Казанлък има мобилен център за разделно събиране на отпадъци.

Започва кампанията „Да почистим Казанлък“

Община Казанлък организира за поредна година акция за почистване под мотото „Да почистим Казанлък“. Гражданите ще могат да предадат ненужни вещи като дрехи, хартия и пластмаса, електрически уреди и електронно оборудване (печки, перални,..

публикувано на 16.04.21 в 06:48

От днес отварят молове и казина

От днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове. Според заповедта на здравния министър за разхлабване на противопепидемичните мерки от 16 април са разрешени и посещенията в игралните зали и казина при използване на..

публикувано на 16.04.21 в 06:24

2 185 са новите случаи на коронавирус, в Стара Загора са 82

2 185 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ. В област Стара Загора новите случаи са 82, в Хасково са 61, в област Сливен 41, а в Ямбол 28.  Положителни са..

публикувано на 16.04.21 в 05:44
aej

АЕЖ с призив за свобода на словото към новите депутати

В първия ден от работата на 45-то Народно събрание Асоциацията на европейските журналисти в България излезе с призив към новите народни представители да работят за конституционни и общочовешки ценности като свобода на словото и достъп до..

публикувано на 15.04.21 в 16:49

Владимир Сиркаров: Планът за възстановяване и устойчивост у нас ще се забави сериозно

Икономическите програми на новите формации в българския парламент не бяха съществена част от предизборния дебат, коментира за Радио Стара Загора Владимир Сиркаров от Съвета по икономически и публични политики. Икономистът изрази опасения, че няма да..

обновено на 15.04.21 в 15:21

Лекари и аптеки в Стара Загора са готови да работят с електронни рецепти от 1 май

От следващия месец се преминава изцяло към електронни рецепти, което ще  съкрати времето  за издаването им. Очаква се на по-късен етап да отпаднат и хартиените рецептурни книжки за хронично болните.  Към момента  в Стара Загора личните лекари издават, а..

публикувано на 15.04.21 в 15:17
Николай Добрев, яз. Жребчево

Язовир "Жребчево" е пълен на 82%, започва частично контролирано изпускане

Язовир „Жребчево“ към момента е пълен на 82% от общия си обем. Това са 328 млн. куб. м вода при капацитет от близо 400 милиона, съобщи управителят на „Напоителни системи" -Сливен инж. Пламен Иванов в интервю за Радио Стара Загора . Той уточни, че..

публикувано на 15.04.21 в 15:08

Старозагорски села ще се състезават във Фотоконкурса "Моята цветна градинка"

Читалище „Димитър Наумов 1908“ в с. Преславен организира за втора поредна година фотоконкурс „Моята цветна градинка“.  Конкурсът има 4 категории – за красива цветна градинка, най-интересни идеи и декорации в градинката, най-добре поддържано тротоарно..

публикувано на 15.04.21 в 14:16

КОВИД - отделението в Харманли получи дарение от 10 000 лв.

Фондация „За доброто“ дари матраци, постелъчно бельо, възглавници, 300 защитни облекла, 2 000 маски и калцуни за КОВИД-отделението в  многопрофилната болница в Харманли. Дарението е  на стойност 10 000 лв.  „Отделението е в окаяно състояние и след..

публикувано на 15.04.21 в 14:00
Снимката е илюстративна

6,2% ръст на приходите, разходите - без промяна на домакинствата през 2020 -та

Разходите на домакинствата са останали без промяна, а приходите отбелязват ръст от 6,2 на сто през 2020-а спрямо година по-рано, сочат данните на Националния статистически институт. 7002 лева е годишният общ доход средно на лице от домакинство, а..

публикувано на 15.04.21 в 13:32